-8%
Art.nr 124305—60088691

Solcelleanlegg 12V, 200 watt, litium heat 200At

Solcelleanlegg 200 watt litium heat er pakken for deg som hovedsakelig skal benytte strøm til lys, radio, lading av telefon og tv bruk. Med litiumbatteri sikrer du ekstra lang levetid på batteripakken, og ladetiden er betydelig kortere enn på andre batterier.
23 190,- Før 25 190,-
Legg i handlekurv Klikk og hent

På hovedlager

Legg til i sammenligning
Beskrivelse

Solcelleanlegg  200 watt litium heat er pakken for deg som hovedsakelig skal benytte strøm til lys, radio, lading av telefon og tv bruk. Med et 200 At litium Heat batteri sikrer du ekstra lang levetid på batteripakken, og ladetiden er betydelig kortere enn på andre batterier.

  • Egnet for deg som i hovedsak ønsker lys, tv og middels strømkrevende apparater på hytta
  • Leveres med litiumbatterier som har lengre levetid, tåler dypere utladinger, og har kortere ladetid og kan belastes med kontinuerlig 150A til batteriet er tomt.
  • Ladetid er kortere da batteriet kan lades med konstant strøm til det er fullt
  • Leveres med markedets beste solcellepaneler med 0 % effekttoleranse nedad!
  • Koplingsutstyr og belysning kommer i tillegg


Om du velger en solcellepakke med litiumbatteri kan du klare deg med en noe mindre batteripakke en ved et mer tradisjonelt AGM-batteri. Du kan hente ut ca 90%-100% av energien som er lagret i batteriet mot 70% i et AGM batteri. AGM batteriet yter dessuten dårligere i kulde så forskjellen kan være så stor som 50%. Dette betyr at du kan velge en mindre batteripakke som gjør samme nytten. I tillegg vil levetiden på batteriet være mange ganger lengre enn for et tradisjonelt AGM batteri ved ellers lik bruk.

Pakkene passer best for deg som har begrenset vinterbruk av hytta. Årsaken til dette er at celletemperaturen i batteriet må være over 0 grader for at det skal kunne motta full ladestrøm, dette er spesielt for litiumbatterier. På våre breddegrader vil ikke panelene produsere nok strøm i den kaldeste årstiden til at de både klarer å varme opp batteriet og lade det opp. Bruk i kulde er derimot uproblematisk. Litiumbatteriet kan lades med konstant strøm helt til det er fullt og ladetiden går derfor ned, batteriet behøver heller ikke lades fullt noe tradisjonelle batterier må.

Sunwind Lithium Heat 200At er et litiumbatteri med varmefolie, tilpasset lading også i minusgrader. 200 amperetimer med kapasitet på hele 150 ampere utladestrøm. 

Kabel mellom solcellepanel og regulator følger ikke med i pakken, og må bestilles i tillegg. For inntil 10m lengde kan kabler med MC4 hurtigkontakter benyttes. For lengder over 10m se egen dimensjoneringstabell. For eksempel er avstand mellom solcellepanel og regulator ikke standard og en kabeldimensjonering er viktig. Det samme gjelder avstand til kraftkrevende applikasjoner som 12 volt kjøleskap, vannpumper, Wallas og TV.

 

Pakken inneholder:

Solcellepanel
2 x Max Power solcellepanel 100 watt med braketter

Batteri
Sunwind Lithium Heat 200 At

Regulator
PeakPower MPPT 30A

Koblingsutstyr
Kabel MC4 6 mm2 til solpanel 10 m
Batterikabel 6 mm2
Sikringsholder Maxi, veggmontering
Bladsikring Maxi 20A (2 pk)

Tekniske data
Antall batteri: 1
Antall solcellepanel: 2
Batteritype: Lithium heat
Kapasitet: 200 At
Batterispenning: 12 volt
Omformer 230 volt: Nei
Effekt solcellepaneler: 200 watt
Festeanordning panel: Veggbrakett
Spenning nominell: 12 volt