FAQ - Ofte stilte spørsmål


Varme komfort:

Fjernstyring av Wallas (GSM fjernstyring, Sikom osv.) - får ikke kontakt

Sist oppdatert søndag 6. desember 2020

Jeg har Wallas med fjernstyring men får ikke fjernstartet den. Jeg har fått nytt sim kort fra min teleoperatør fordi 3G nettet legges ned. Jeg får ikke kontakt med fjernstyringen. Hva er feil, og hvordan kan jeg løse det?


Rune har svart:

Hei, og takk for din henvendelse!

Dette svaret gjelder ikke bare deg som har Wallas, men deg som har en GSM fjernstyring fra Sunwind, Wallas eller Sikom, og gjelder for eksempel fjernstyring til alle Wallasmodeller levert etter ca. 2010.

Alle disse GSM-enhetene har et GSM-modul som benytter 2G. Hvis du nylig har anskaffet deg en slik enhet, fått tilsendt nytt SIM-kort fra din teleoperatør, eller bytter SIM-kort i enheten, er det viktig at dette kortet støtter 2G. Det viser seg at det siste året (2020) har blitt levert mange SIM-kort fra operatører som ikke støtter denne funksjonen. Dette medfører at enheten for eksempel viser at den har kontakt med nettet, men ikke virker som tiltenkt. I enkelte tilfeller kan man også tro det ikke er dekning på enheten.

For å løse dette er det viktig at du har et SIM-kort som støtter IOT og 2G-utstyr.
Vi bruker her Telenor som eksempel:

  • Du trenger et Telenor M2M (maskin til maskin) abonnement og SIM-kort av størrelsen "mini" som støtter 2G utstyr.
  • PIN-kode må fjernes på SIM-kortet før det monteres. Da mange har telefoner med micro-SIM kan det være vanskelig å gjøre dette selv, så det kan være lurt å bestille kortet fra operatør og bestille SIM uten PIN-kode.
  • Når du kontakter aktuell teleoperatør må du si at du trenger et SIM som støtter IOT og 2G-utstyr. (Dette gjør ikke standard multi – SIM i dag som er standard).

Hilsen Rune

Del dette: