6 kjappe spørsmål til Jamie om grilling

12. mai 2018

Vi har intervjuet superkokk Jamie Oliver om en av hans store lidenskaper - grilling. Les hva han svarer her!

Hva er spesielt med dine griller?

De er – helt seriøst – veldig gode. De er en glede å lage mat på, de ser kule ut, og vi har jobbet hardt for å kunne gi dere griller som gjør det så enkelt som mulig å få til et nydelig resultat – hver eneste gang. De har termometer som gir deg maksimal kontroll over varmen, og hjul som gjør dem lette å bevege rundt. 

 

Kan vi forvente oss en bok om grilling?

For å være helt ærlig, hvis dere ønsker en grillbok, så finnes det allerede en meget bra bok som kom i fjor – The BBQ Book – skrevet av min kompis og Food Tube legende DJ BBQ. Den må dere bare se, den er fullpakket med 50 utrolige grilloppskrifter.

 

Hvorfor er du så glad i å grille?

Jeg synes det å tilberede mat ved hjelp av ild og ved har noe ekte og tradisjonelt over seg. Det var slik vi pleide å gjøre det før vi begynte å bruke gass og elektrisitet og det er derfor noe veldig naturlig og opprinnelig ved det. Det er ingenting som kan måle seg med å tilberede mat ute i det fri sammen med venner. I tillegg er det jo sånn at grillmat smaker fantastisk!

 

Er det mulig å tilberede sunn mat på en grill?

Absolutt! I Storbritannia har vi for vane å bare legge pølser og burgere på grillen. Men egentlig gir grillen oss mulighet til å tilberede mye mer enn det, som f.eks. kylling, fersk fi sk og skalldyr, pluss at røyken avgir fantastiske smaker. Grill gjerne noen grønnsaker også, tilbered noen store lekre salater som tilbehør og kos dere.

 

Hva er favorittretten din?

Det er det ikke mulig å svare på... Jeg blir ofte spurt om dette – det er det samme som å be noen om å velge favorittbarnet sitt!

 

Har du noen grilltips for oss?

Jeg har massevis! Jeg elsker å bruke en urtepensel for å gi kjøttet enda mer smak. Velg urter med litt kraftig stilk, f.eks. timian eller rosmarin. Knytt stilkendene sammen med en hyssing. Knus bladene i f.eks. bunnen av en stekepanne for å få frem den herlige smaken. Deretter dypper du den i litt olje og pensler kjøttet mens du griller. Svært enkelt og utrolig velsmakende.


Fant du denne artikkelen nyttig? 

Del dette: