4 typer grilltilbehør enhver grillkonge må ha!

8. august 2017

Grillsesongen er godt i gang, og vi har samlet 4 forskjellige tilbehør du må ha til grillen for å virkelige heve standarden på grillmåltidet!

Våren og sommeren er tiden for å kjøpe ny grill, men det mange glemmer er alt det smarte utstyret og tilbehøret du kan (og bør) kjøpe sammen med grillen for å få de virkelig imponerende resultatene.

Les våre tips for en vellykket grillaften her!

Hel fisk på grillen - fiskerist
Med en fiskerist kan du tilberede en hel fisk på grillen - eller tre om du ønsker, denne risten har nemlig plass til tre fisk. Det er få ting som er mer tilfredsstillende enn å få grille og spise fisk du har fisket selv, og det blir lekende lett ved hjelp av en fiskerist. En fiskerist er spesielt praktisk om du ønsker å grille fisk som lett faller fra hverandre da risten vil forhindre dette, og at fisken henger seg fast I platen.

Klikk her for å se alt utstyr og tilbehør til grillen!

Helstekt fisk på grillen er enkelt som bare det med en fiskerist fra Sunwind!

Vær et skritt foran - grilltrekk
Den absolutt første tingen du bør kjøpe til grillen din er et grilltrekk. Eirik Espensen i grillavdelingen hos Sunwind tipser:

- Et grilltrekk er et absolutt 'must', det sparer deg for så mye unødvendig stress. Grilltrekket beskytter mot vær og vind, og snø om du lar grillen stå ute hele vinteren og. Beskytt grillen din, og den vil vare mange, mange somre!

Finn et grilltrekk som passer din grill her!

Det er viktig å la grillen kjøle seg ned før du legger på grilltrekket. Husk at du må ta en ordentlig rengjøring på grillen minst en gang i året. Hvis du setter grillen bort for vinteren, er det lurt å rengjøre grillen om høsten, da har du en ren grill når våren kommer. Det hjelper (dessverre) ikke å bruke et grilltrekk hvis grillen under er skitten!

Les mer om hvordan du rengjør og klargjør grillen for grillsesongen her.

Imponer med alternativer - grillspyd
Disse grillspydene er av høy kvalitet og kan brukes flere somre på rad, i motsetning til trepinnene du kjøper på nærbutikken. Med grillspyd kan du lage en rekke type forskjellig mat, sjømat er en sikker vinner på grillspyd. Det samme er grønnsaker, og for eksempel kylling satay-spyd. Pass på at kjøttet på spydet har noenlunde lik steketid.

Kjøp disse grillspydene i krombelagt jern og harved her.

Tilbered lekre grillspyd til hagefesten!

Den gode røyksmaken - røykeboks
Vi snakker selvfølgelig om røyksmaken du får når du bruker en røykeboks og røykflis. En røykeboks er en boks i rustfritt stål med små hull. Boksen fyller du med røykflis, og setter på grillristen. Her er det viktig å huske å grille med lokket igjen for å få ordentlig utbytte av den deilige røyken, og virkelig smaksette kjøttet.

Finn både røykeboks og forskjellige typer røykflis her.

Røykflisen bløtlegges før bruk. Du får røykflis i flere smaksvarianter, her har du chips fra mesquite-treet. Denne typen vil avgi en deilig forfinet smak spesielt til fisk, kylling og okse. Her har du store 'chunks' fra valnøtt-treet som vil gi en bacon-aktig smak, spesielt perfekt når du griller svin og ribbe, men er også svært godt med andre typer kjøtt. Røykflis med så store biter kan du blande (eller erstatte helt) med grillkull om du griller på en kullgrill.

Kjøp Sunwind grillkull av høyeste kvalitet her.


Fant du denne artikkelen nyttig? 

Del dette:


Liknende produkter