Det perfekte grillutstyret for den grillglade

16 januar 2019

Den hemmelige ingrediensen, spør du? Kjærlighet, selvfølgelig. Og riktig grillutstyr.
Først og fremst er det viktig å ha gode råvarer for hånden. Deretter anbefaler vi en god dose kjærlighet for både mat og grill. Kronen på verket er grillutstyret - og det ideelle tilbehøret for grillkongen og -dronningen kan du lese mer om her!

Opplevelsen blir større, resultatet blir bedre
Er du en av de som ønsker å få mer ut av grillen enn en hamburger og noen ventepølser, er riktig tilbehør til grillen
løsningen.

Noe tilbehør til grillen må du ha, noe tilbehør bør du ha, og noe tilbehør vil du ha nettopp fordi det åpner opp en hel ny verden av retter som kan lages på grillen!

Pizza er et godt eksempel på en rett som både smaker bedre og er mye mer imponerende å lage på grillen.

Oppgrader komfyr-grandisen
Folk flest steker pizza i komfyren, noe som ofte resulterer i at ved både første og siste bit tenker man i sitt stille sinn "Det var godt, men italiensk pizza smaker mye bedre!".

Det som gjør italiensk pizza så god er den tynne, sprø bunnen man vanskelig får til på kjøkkenet hjemme. Lager du derimot pizza på grillen er du sikret en sprø, tynnbunnet "italiensk" pizza, og med denne oppskriften på røkelaks pizza får du en deilig, urnorsk vri!

For å få den fantastiske grillpizzaen trenger du litt vil ha-grillutstyr.

Slik lager du perfekt pizza på grillen
Nærmere bestemt trenger du en pizzastein og en pizzaspade.

Bakstehelle er en pizzastein som kort og godt gjør om grillen din til en pizzaovn. Steinen legges på grillen i fem minutter før bruk slik at den blir god og varm. Deretter kan du slenge på pizza, rundstykker og brød på Bakstehellen og få en deilig, sprø stekeskorpe.

Bakstespade er en pizzaspade i stål med trehåndtak. Selve spaden har en stor flate, perfekt å tilberede selve pizzaen på. Bruk godt med mel, kjevle ut pizzadeigen på spaden, og klargjør med den toppingen du ønsker.

Skyv pizzaen av Bakstespaden og ned på Bakstehellen, lukk lokket på grillen, og få et fantastisk resultat et par minutter etter. Håndtaket kan foldes inn for praktisk oppbevaring.
 

IMG_3110_FIX.jpg

Langstekte delikatesser med roterende grillspyd
I middelalderen og tidlig moderne kjøkken, var spiddet den foretrukne måten å tilberede kjøtt i en stor husholdning i Norge. Rotasjonen sørger for at kjøttet dreies konstant rundt under tilberedningen, som fører til at kjøttsaften blir hengende på og gir saftig og godt kjøtt.

Et roterende grillspyd gjør enhver grill mer allsidig, og gir et helt nydelig resultat. Kjøttet blir ekstra mørt og godt da det konstant roterer over varmen som gir en sprø stekeskorpe og et saftig kjøtt inni.

Du kan bruke et roterende grillspyd på store stykker kjøtt som for eksempel hel spegris, lam, store stykker kjøtt eller kylling. I tillegg passer det finfint med litt mindre stykker kjøtt i kombinasjon med grønnsaker - kun fantasien setter grenser!

Uendelige muligheter med riktig grill
En gassgrill er ofte undervurdert. Det duger bra til pølser og koteletter, men så blir det for mange litt vanskeligere. I realiteten er en gassgrill det ultimate verktøyet som kan fungere som koketopp, komfyr, pizzaovn - og grill.

Griller du over indirekte varme med lokket igjen, fungerer grillen i prinsippet som komfyren på kjøkkenet.

Tar du i bruk sidebrenner eller Kokegropen med diverse tilbehør, har grillen blitt en effektiv gasstopp.

Med pizzastein og -spade har du en pizzaovn i tillegg til en grill hvor du samtidig kan tilberede andre retter.

Det er altså ingen grenser for hva du kan tilberede på grillen - og når du tilbereder alt på ett og samme sted i friluft på terrassen eller i hagen, kan du nyte fritiden og sikre deg mindre oppvask på en og samme gang.

Tilbehør til Kokegropen
Gassgrill Fryd og gassgrill  kommer med grillristsystemet Kokegrop. I Kokegropen sitter en rund grillrist som kan tas ut, og inn kan du sette en rekke andre typer tilbehør slik at du kan lage enda flere forskjellige typer mat på grillen.

Blant tilbehøret som kan kjøpes til Kokegropen finnes blant annet støpejerngryte, grillkurv og stekepanne.

Den solide støpjernsgryten rommer hele 5,5 liter. Her kan du lage mer enn grillmat på grillen! Både en deilig suppe, en gryterett eller for eksempel fårikål er favoritter som smaker enda bedre tilberedt ute i det fri. Gryten har to praktiske håndtak og en hank som gjør den perfekt også for bruk over bålpannen.