Nederlenderen Robin redder den nye generasjonen hytteeiere i Hallingdalen

25. september 2017

 Bromma er et naturlig stoppested for alle som befinner seg på veien oppover Hallingdal. Her finner du nemlig det meste du trenger - dette inkluderer selvfølgelig et fantastisk Sunwind Hyttesenter!

Hallingdal er et av de største dalførene på Østlandet, omringet av vakre fjell. I over 50 år har Roald Urtegård drevet bensinstasjonen YX og Nor Kro med hotell og den koselige kroen man bare MÅ spise på når man er på vei opp til hytta. En institusjon å regne for hytteeierne, Bromma er stedet du legger stoppet til. På kroen får du et svær velsmakende måltid, bensinstasjonen har ølsalg, og hotellet ligger midt i smørøyet.
 
Butikk i over 50 år
Roald og familien har drevet butikk på Bromma siden det glade 60-tallet, og han solgte sitt første solcellanlegg i 1984. Etter vellykket annonsering solgte de på det meste 100 solcelleanlegg i året, og Roald var selv mye ute i fjellheimen og monterte solcelleanlegg. Hytteeiernes interesse i å være selvforsynte med strøm har ikke akkurat gått ned med årene, og i dag er Nor Senteret Bromma et svært vellykket Sunwind Hyttesenter.
 
Fra husbåt i Nederland til hyttekonge på Bromma
Nederlenderen Robin van der Boogard og kona dro i 2008 på Norgesferie, og ble falt pladask for det langstrakte landet. Planen med å flytte til Frankrike ble raskt erstattet med Norge, og flyttelasset strandet på Bromma hvor familien fant drømmehuset som med tiden skal omgjøres til et bed & breakfast.
 
- I Nederland er det ikke hytter slik vi kjenner dem her i Norge eller Sverige eller Finland. Det er en del campingplasser, men Nederland har jo ingen fjell. Overgangen fra Nederland til det norske hyttelivet har gått veldig bra, jeg trives absolutt best på en hytte langt fra alle andre, uten strøm, høyt oppe på fjellet, forteller Robin.
 


På Bromma fikk Robins kone Janine jobb på Roalds bensinstasjon mens Robin som hadde jobbet som alt-mulig-mann i Nederland startet sitt eget snekkerfirma. Han ble kjent med Roald gjennom Janine, og det gikk ikke lange tiden før Roald med jevne mellomrom forsøkte å overbevise Robin om å jobbe for ham.
 
- Han maste og maste, ler Robin, - jeg sa til slutt ja til 1-2 dager. Det ble fort 5-6 dager, og nå jobber jeg hos Roald på heltid. Vi trives veldig godt på Bromma, og neste år kan vi feire 10 år i Norge!
 
Robin installerer alle produkter for hytteeieren
Robin van den Boogaard er en mann med mange talenter, og han er mannen du vil snakke med som hytteeier på Bromma. Du skal være heldig om du finner ham på Sunwind Hyttesenter Bromma - Robin tilbringer nesten hele uka oppe på fjellet hvor han monterer Sunwind-produkter hos hyttefolket.
 
- I Nederland jobbet jeg mye med oppussing, jeg gjorde alt mulig. Jeg jobbet som snekker, flislegger, rørlegger, elektriker - jeg gjorde alt. Derfor er jeg veldig glad i jobben min nå, ingen dag er lik og med all monteringen får jeg gjøre en rekke forskjellige ting. Ingen løsning er lik, og det passer meg perfekt! Sier Robin.
 
Ti tommeltotter? Ikke noe problem, Robin redder dagen! Han opplever ofte at hyttene går i arv, og når den yngre generasjonen tar over familiehytta ønsker de gjerne å oppgradere det aller meste - men har ikke alltid tid eller kapasitet til å gjøre jobben selv. Da ringer man rett og slett Robin.
 
- Jeg er på fjellet 3-4 dager i uka for å montere, forteller Robin. - Da er det mye montering av solcelleanlegg, kraftpakker og Wallas på hyttene rundt. Så hvis hytteeierne ikke vil installere produkter selv, er det bare å ringe meg, jeg er aldri langt unna, smiler Robin.
 
Lekker utstilling hos Sunwind Hyttesenter Bromma

Alt du trenger til hytta
Hos gutta på Sunwind Hyttesenter Bromma får du alt du trenger til hytta. Robin og Roald sitter på flere tiår med erfaringer, og har så stor kompetanse når det kommer til produkter og hytteliv at Sunwind Hyttesenter Bromma er blitt rene mekka for hytteeieren i området rundt Bromma.
 
- I tillegg til alle produkter fra Sunwind, selger vi aggregater fra Honda, robotgressklippere og mye snøfresere, forteller Roald og Robin.
 
I butikken finner du en flott utstilling hvor hytteeiere kan ta en titt på drømmeproduktene og ta en prat med Robin eller Roald om hvilken løsning som passer best. Sunwind Hyttesenter Bromma nøyer seg ikke med å være kun en hyttebutikk, men kan altså tilby montering av alle produkter om du skulle ønske det.
 
Hvilket produkt trenger hytteeieren?
Norge er et langstrakt land med en rekke lokale ulikheter som ofte krever forskjellige løsninger på forskjellige problemer, og den lokale kompetansen til Sunwind Hyttesentre er derfor ekstra viktig. Så hvilke produkter er det hytteeierne i Hallingdal trenger i følge de lokale ekspertene Robin og Roald?
 
- Større solcelleanlegg er definitivt en investering de aller fleste strømløse hytter vil få god nytte av. Kraftpakker 230V er den ideelle løsningen for mange, og har man ikke allerede dette, bør man klart vurdere dette! Er unisont den klare anbefalingen fra Robin og Roald. Kraftpakker kommer enten i gjør-det-selv-pakker eller ferdig i kraftpakkeskap.
 
- Hytteeierens beste venn er jo helt klart Wallas varmeovn, forteller Robin. Parafinovnen er den store favoritten blant både Sunwind Hyttesentre landet rundt, og er av mange regnet som den enkleste måten å øke komforten på hytta da forskjellen med og uten Wallas er såpass stor.
 
- Den siste anbefalingen fra oss må bli badstue. Det burde absolutt flere hytteeiere gå til anskaffelse av, det finnes ingenting bedre enn å sette seg i en varm badstue etter en lang skitur, deler gutta. Nå er det nemlig lettere enn noen gang å ikke bare få badstue på hytta - du kan nemlig designe en skreddersydd badstue.
 
Det er kun én ting å gjøre for folk med hytte i nærheten av Bromma: skriv ned en ønskeliste, og ta den med til gutta hos Sunwind Hyttesenter Bromma hvor de vil være behjelpelige med å skreddersy en løsning som passer deg og dine behov, og monterer alt om du måtte ønske.
 
Sunwind Hyttesenter
Nor Senteret Bromma er et Sunwind Hyttesenter. Hos ditt lokale Sunwind Hyttesenter vil du finne svært produkttekniske ansatte med en høy servicegrad. Sunwind Hyttesentre er jevnlig til opplæring hos Sunwind, og er våre aller nærmeste samarbeidspartnere.
 
Her finner du kontaktinfo til Sunwind Hyttesenter Bromma/Nor Senteret Bromma.
 

Finn ditt nærmeste Sunwind Hyttesenter her!


Fant du denne artikkelen nyttig? 

Del dette: