Få en magisk førjulstid rundt bålpannen

7. desember 2017

Enten du går en avslappende eller stressende førjulstid i møte, er desember den perfekte måneden til å ta en pust i bakken og nyte noen timer ute i det fri. Ekstra deilig er det rundt et varmt og trygt bålpanne-bål, og med oppskriften på en forenklet viltgryte er du klar for juleferie!

Når snøen har lagt seg og julefreden senket seg, finnes det få ting som er deiligere enn å nyte en dag ute i vintersola. Mat smaker ofte best ute, og enda bedre etter en lang ski- eller aketur! Test ut oppskriften på vår forenklede viltgryte lenger nede i artikkelen.
 
Hygge rundt bålet
Det er kun én ting å gjøre når du kommer hjem fra skituren: å fyre opp i bålpannen selvfølgelig! La venner og familie samle seg rundt bålet og tin opp både fingre og tær. Lyden av knitrende ved og lukten av bål er ekstra koselig når det kan nytes ute i det fri, og et bål bidrar med mye lys og varme i en ellers mørk og kald årstid.
 
Lengter du til sommeren allerede? Gjør som danskene - ta med bålpannen på stranda!
 
Julegaven til de som har alt - opplevelser som skaper minner
Opplevelser er en populær julegave til den som har alt. Men gir du en mann fisk har han mat i én dag - lærer du ham å fiske har han mat resten av livet, og det samme gjelder bålpannen som julegave. Gir du bort en bålpanne, gir du bort muligheten til å skape ikke bare ett, men utallige hyggelige minner.
 
Gi én del hver?
Det kan være en god idé å gå sammen om å gi en bålpanne. Kanskje mor kan slå til og kjøpe dette Bonfire bålfatet, mens barn/barnebarn/vennegjengen kan spre det diverse utstyret på de som ønsker å bidra - en kan gi dette bålsettet, en gir dette pinnebrødspydet, og en tredje denne grillpannen.
 
Til slutt vil den heldige mottakeren sitte igjen med et svært velutstyrt 'utekjøkken'!
 
En håndskrevet favorittoppskrift som er enkel å tilberede vil gi gaven et ekstra trivelig og personlig preg. Hvorfor ikke prøve deg på denne forenklede viltgryten - perfekt å tilberede over bålpannen!
 
Til dessert kan du lage vafler med dette vaffeljernet, eller kanskje steke noen pannekaker eller sveler i denne stekepannen?
 
Rask og forenklet viltgryte

 • 1½ kg elg- eller reinsdyrkjøtt i terninger
 • 225 gram bacon skåret i terninger
 • ½ kg sopp skåret i skive,r f.eks. kantarell
 • 1 vårløk
 • 1 rødløk
 • 3 stk gulrøtter i terninger
 • ½ liter fløte
 • Tilsett eventuelt tomater om du ønsker
 • 3 fedd finhakket hvitløk
 • 2 dl oksekraft eller vann
 • Et par klyper salt og pepper, enebær og en kvist frisk timian
 
Stek bacon. Brun deretter kjøttet i baconfettet. Tilsett hvitløk, vårløk og rødløk, sopp, gulrøtter og om ønskelig, tomat. Hell over kraften. Krydre med salt, pepper, enebær og timian.
 
La retten putre i vei i rundt 1 time. Fem minutter før servering tilsetter du fløten.
 
Tips: En liten klunk med rødvin kan gjerne erstatte noe av kraften!
 
Husk at det meste av ingrediensene kan erstattes, bruk det du allerede har i kjøleskapet! Ingen vårløk eller rødløk? Bruk en vanlig løk, eller noen sjalottløk om det skulle ligge i grønnsaksskuffen. Mangler du fløte kan du for eksempel erstatte dette med rømme eller creme fraiche.
 
Ikke noe for deg? Sjekk ut disse oppskriftene du MÅ ha til din bålpanne!
 
Familietid i friluft
En bålpanne er ikke bare et bål, det er et naturlig samlingspunkt for hele familien og vennegjengen. Her kan man samles for å dele opplevelser, skape minner og nyte hverandres selskap omringet av snødekte grantrær.
 
Med gløgg i denne kaffekjelen og risengrynsgrøt i denne solide kjelen vil førjulskosen bli komplett! 


Fant du denne artikkelen nyttig? 

Del dette:


Liknende produkter