Få vannspylende toalett på hytta – også uten innlagt vann og strøm!

13. mars 2020

Enten du har innlagt vann eller ei, 12 volt eller 230 volt kan du nå få et vannspylende vakuumtoalett på hytta for den ultimate komforten!

Hytta er hjem nummer to for mange, og det er viktig med komfort i fritiden - også på hytta. Et vannspylende toalett er så nær hjemmekomfort du kommer! 
 
Dette er et vannspylende vakuumtoalett
Sunwind Vortex vakuumtoalett er et vannbesparende vannklosett som gir deg mulighet til vannklosett på hytta eller fritidseiendommen.  
 
Vortex er en enkel, elegant og hygienisk løsning på hyttetoalettet for deg som er lei av å måtte tømme utedoen eller bekymre deg for kompostering.  
 
Slik fungerer toalettet
Toalettstolen Vortex Vakuum Elegance er produsert i porselen, og kommer med en kraftig innebygget kvern og vakuumpumpe. Denne pumpen suger avfallet ut av toalettstolen, kverner avfallet og sender det ut i avfallstanken ved hjelp av et vakuum. 
 
Spyling kontrolleres med et elegant kontrollpanel. Dette kan monteres innfelt i vegg eller i medfølgende veggboks. Kontrollpanelet styres via Bluetooth, og trenger ingen kabler. Ønsket vannmengde kan du enkelt endre via en egen app på din smarttelefon. Toalettet kan benyttes sammen med tanker av alle størrelser. 
 
Løsningen krever tilgang på vann til toalettet, og toalettet bruker kun 6 dl vann per spyling! Vannpumpe til toalettet er inkludert. 

Jeg har ikke innlagt vann på hytta
Har du ikke vann på hytta? Null problem, trykkvann er ikke nødvendig. På grunn av at toalettet kun bruker 6 dl for å spyle, er den enkleste løsningen å benytte en 30 liter vannkanne å plassere ved siden av toalettet. Denne kan enkelt både fylles og tømmes før frosten kommer. Ønsker du en større beholder er dette selvfølgelig også mulig. 
 
Jeg har innlagt vann på hytta 
Toalettet kan enkelt kobles på eksisterende vannsystem dersom du har trykkvann på hytta. Dersom du ikke ønsker å gjøre dette, kan du enkelt benytte samme løsning som nevnt over med en liten vanntank plassert ved siden av toalettet. Husk å benytte glykol om vinteren. Pakkene for innlagt vann leveres med en magnetventil som justerer vannmengden.  
 
Vi tilbyr løsninger for enhver hytte – klikk her for å se alle Vortex vakuum-pakkene!
 
12 volt eller 230 volt - løsninger for begge! 
Toalettet er spesielt tilpasset 12 volt hytter. Har du 230 volt følger det med en omformer slik at toalettet fungerer optimalt uansett hytte og strømløsning.  
 
Slik går du frem
Løsningen for hytte fordrer tett oppsamlingstank eller infiltreringssystem avhengig av hva din kommune krever. En kjøpsbeslutning starter derfor med å forhøre seg med kommunen systemet skal installeres i. De fleste kommuner krever i dag søknad og en befaring av geolog. Ønsker du et infiltrasjonssystem vil geologen undersøke grunnen. Kommunen vil også kreve at eventuelle naboer som blir berørt av prosjektet varsles.  
 
En god start er derfor å forhøre seg med teknisk etat i din hyttekommune før du beslutter en endelig løsning. Skal tanken graves ned er det samtidig lurt å ta kontakt med en lokal entreprenør som har godkjenning av kommunen for ansvarsrett.  
 Tanker om tank: septik eller infiltrasjon?
Tett tank velges gjerne der infiltrasjon ikke er mulig eller du kun ønsker oppsamling av svartvann. Infiltrasjon er å foretrekke der man har innlagt vann og dermed høyere vannforbruk. Her vil gråvann raskt kunne fylle opp en tett tank.  
 
I spesielle tilfeller er det mulig å benytte flere tette tanker sammen. Mange kommuner ønsker også i dag infiltrasjonssystemer da dette består av en slamskiller og nedgravde rør og mengden sugebilen må ta med seg pr tømming reduseres betraktelig. Velger du et infiltrasjonssystem leverer vi alt du behøver frem til slamskiller inkludert selve slamskilleren. 
 
Tankene kan plasseres på bakken eller graves ned. Tanken kan plasseres inntil 30 meter (horisontalt) unna toalettet. Pumpen kan også skyve avfallet inntil 3 meter oppover. Løsningen er derfor svært fleksibel og er ofte eneste alternativ for mange sjøhytter som ligger på fjell hvor man ikke kan få fall ned til tank. 
 
For å kunne benytte begge systemer er det krav til at sugebil kan komme til å tømme tanken. Din kommune vil kunne gi deg retningslinjer for plassering der du har hytte. 
 
Få hjelp av Sunwind Hyttesentre
Vi anbefaler å henvende deg til et av våre Hyttesenter når du skal lande på akkurat din toalettløsning. Her kan du få den hjelp du behøver på veien og flere vil også kunne bidra i søknadsprosessen. 
 
Klikk her for å finne ditt nærmeste Hyttesenter!


Fant du denne artikkelen nyttig? 

Del dette:


Anbefalt tilbehør