Eventyrlig oppussing og Sunwind dro til Øyangen - slik ble resultatet

10. oktober 2019

Hytta på Øyangen ble oppgradert etter alle kunstens regler, og montørene Lars og Lars fra Sunwind økte hyttekomforten med blant annet en kraftpakke på 230 volt.

Thomas, kona, og de tre døtrene, har søkt Eventyrlig oppussing om å få pusset opp hytta i alle sesonger. Det har aldri blitt noe av - før nå:
 
- Jeg er dritspent på hva de tenker når de ser meg i døra, sier Halvor Bakke i det han beveger seg mot hjemmet til familien for å overlevere det glade budskapet i egen høy person.
 
- Betyr dette gode nyheter, utbryter Thomas, og i det Halvor bekrefter det bryter jubelen løs hos hele familien.
 
Hytta på Øyangen har vært i familien i flere generasjoner. Flere stiler fra flere epoker er godt blandet i hytta, og nå er det på tide med en oppdatering!
 
Tips: alle Sunwind-produktene i episoden finner du i en liste nederst i artikkelen!
 
Hytte på egen øy
Turen går til Nordmarka og Øyangen:
 
- Dette er indrefileten av Nordmarka, gliser Gustav, som har tilbragt mye av sin tid på hytta han leier med sin far i nettopp Nordmarka.
 
- Tenk så gøy å ha en egen øy! Alle skulle hatt en egen øy, konkluderer gutta i det de ankommer øya hvor hytta ligger.
 
Masse sjel - og ny historie
På Øyangen har Thomas og familien overtatt familiehytta, og ønsker å få skape et eget feriested som passer deres stil og behov.
 
- Så koselig rom, utbryter Halvor i det han trer inn i hytta. Men det er likevel en del oppgraderinger Halvor, Ole og Gustav klør i fingrene etter å komme i gang med.
 
En av disse oppgraderingene er ikke så synlig, men kanskje en av de viktigste oppgraderingene som vil øke komforten på hytta: vi snakker selvfølgelig om strøm.
 
Hytta har originalt et 12 volt solcelleanlegg montert. Nå skal gutta i Eventyrlig oppussing få god hjelp fra Sunwind til å montere en splitter ny, spesialtilpasset kraftpakke som vil gi 230 volt på hytta.
 
Klikk her for å se alle kraftpakker!
 
- Nytt kjøkken, nye møbler, nye gardiner - men, vi skal spare på masse av det gamle også. Selvfølgelige skal vi ha sjel, men vi skal skape ny historie, avslutter Halvor.
 
Klikk her for å se alle gasstopper for innbygging her!
 
Uteområdet skal også fornyes, og Ole må finne kreative løsninger for å holde seg innenfor de strenge reglene for utbygging i Nordmarka.
 


Nytt kjøkken inspirert av naturen
Halvor titter ut vinduet, og henter inspirasjonen til fargepaletten der. Kjøkkeninnredningen får den samme dype, vakre grønnfargen som skogen utenfor.
 
Se alle gasstekeovner som bygges inn her!
 
På kjøkkenet har Halvor valgt ut sort og rustfri stål for kjøleskap, koketopp og stekeovn.
 
Gustav installerer gasstekeovnen Emotion i en lekker rustfri utførelse, som elegant matcher gasstoppen Proline som felles ned i kjøkkenbenken.
 
Gasskjøleskap Ventus 100 får plass under kjøkkenbenken, en praktisk og elegant løsning. Gustav monterer også en ventilasjonsrist i kjøkkenbenken.
 
Fra 12 til 230 volt med Sunwind kraftpakke
Ut på Øyangen dro også supermontørene Lars og Lars: Lars fra Sunwind, og Lars fra Sunwind Hyttesenter Sigdal. De monterte en kraftpakke på hytta på Øyangen.
 
Klikk her for å lese mer om strøm og energi på hytta!
 
En kraftpakke er et solcelleanlegg med en omformer som omgjør 12 volt til 230 volt. På den måten får hytta "vanlig" 230 volt spenning, den samme strømmen man får i stikkontakten hjemme. Da kan man ta med lamper, ladere og annet elektrisk utstyr hjemmefra, og slippe å kjøpe alt nytt på 12 volt.
 
Eier dere ikke begrensninger!?
Et par spente hytteeiere ankom øya.
 
- Det er så spennende å ta hytta inn i en ny tid, sier Thomas.
 
Reaksjonene lot ikke vente på seg, og det ble både jubel og gledeshyl:
 
- Dette her er helt SINNSYKT BRA! Smiler en fornøyd Thomas. - Det er jo ikke til å kjenne igjen, fy søren for et kjøkken!
 
Kona er ikke mindre imponert:
 
- Det er helt perfekt, smiler hun! - HELT FANTASTISK, sier hun og klemmer en fornøyd Halvor Bakke.
 
Når de får se den nye uteplassen, blir superlativene nesten brukt opp:
 
- Eier dere ikke begrensninger!? Smiler Thomas, og nyter sin flotte nye benk på terrassen som er blitt dobbelt så stor - helt uten å måtte søke om byggetillatelse, takket være kreative Ole.
 
Bålpanne Jette fra serien Urnorsk på grillen får plass nedenfor terrassen, og blir et naturlig samlingspunkt for familien når de skal kose seg ute på øya.
 
Klikk her for å se alle bålpanner!
 


 Disse Sunwind-produktene så du på Øyangen:
 
Solcellepanel Sunwind Grid 300W
Solcelleregulator SmartSolar MPPT 250/85-MC4
Batteri Sunwind Litium Heat 125 At
Sikkerhetsbryter DC 25A
Kabel MC4 6mm2 til solpanel 20m
Solfix festemateriell for takmontering
Vekselretter/lader Victron Phoenix MultiPlus 12/1200/50
 
Gasskjøleskap Ventus 100 - sort
Innbyggingsovn gass Emotion, rustfri
Gasstopp Proline - rustfri, 4 bluss, 60 cm
Ventilasjonsrist kjøleskap, rustfritt stål
Gassregulatorsett standard


Fant du denne artikkelen nyttig? 

Del dette: