Grillet lammekebab på spyd

2 juni 2020

Nyt deilige lammekjøtt på spyd, krydret med hjemmelaget kebabkrydder, servert i myke pitabrød med tzatziki. En smakfull og enkel godbit for de som elsker saftig lammekjøtt og litt ekstra krydder. Perfekt for en uformell og velsmakende matopplevelse!

Lammekebab:

( 4 peronser)
800 g Lammekotelett
1 Gul løk
Pitabrød
Tzatziki (se egen oppskrift)

Kebab krydder:

1 ss malt spisskummen
1 ss malt koriander
1 ss hvitløkpulver
1/2 ss paprikapulver
1 ts gurkemeie
1 ts ingefærpulver
1 ts malt svartpepper
1/2 ts malt hvitt pepper

1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt kanel

Fremgangsmåte:
  1. Gni inn kjøttstykket med kebabmarinaden og la den ligge i romtemperatur i max en time, eller i kjøleskap i opptil et døgn.
  2. Tre på annen hver gang med kebabkjøtt og løk
  3. Den kan også puttes på grillen med en gang og pensles ofte – smaken trekker inn i kjøttet da også. 
  4. Grill raskt pitabrød på hver side.
  5. Server med tzatziki og gjerne frisk paprika og agurk.