Grillspyd med safranmarinert kylling

29 mai 2020

Har du lyst å grille noe godt? Prøv marinert kyllingspyd med safran og mango. Safran har en fantastisk aroma og kyllingen får virkelig et løft i denne gylne, smakfulle retten med mango og løk.

En spennende vri på en klassiker!

Kyllingspyd med mango:

Kyllingbryst, med eller uten skinn
Safranmarinade (se egen oppskrift)
Mango
Rødløk
Trepinner lagt i vann

Fremgangsmåte:
  1. Del kyllingbrystene på langs i ønsket tykkelse. Tynne stykker stekes fort, men blir fortere tørre.
  2. Legg kyllingbitene i marinaden og la dem ligge i alt fra 5 minutter til ett døgn. Tre bitene på på de fuktige pinnene så de dekker mest mulig av pinnen, og sett på mango og løk.
  3. Grilles på høy varme mens de vendes ofte. Spydene er ferdige i løpet av 5-10 minutter, men de kan gjerne ligge lenger på lavere temperatur.

Kan forstekes på grillristen og ettersteke på "hvilehyllen" eller på støpejernsristen. Kyllingspyd kan lages på samme måte med chilimarinaden.

Les mer