Grillet lammeskank på en seng av spinat

29 mai 2021

Norsk lam er i sesong både om våren og høsten, og er like godt som høytidsmat som hverdagsmat. Grillet lammeskank er en klassiker uansett sesong.

Grillet lammeskank:

2 stk lammeskank
5 ss olje
3 ts salt
2 ts pepper
En håndfull finhakkede urter
800 g spinat
2 fedd hvitløk

Fremgangsmåte:
  1. Pensle lammeskanken med olje. Gni inn med salt, pepper og finhakkede urter.
  2. Brun alle sidene over direkte varme et i par minutter. Følg godt med og snu ofte.
  3. Flytt lammeskanken over på en kjølig side av grillen slik at det ikke er flammer direkte under maten, men at brennerne rundt er på. Lukk lokket. Dette kalles indirekte grilling. Hold et godt øye med kjøttet, og snu det relativt ofte.
  4. La kjøttet grilles til det er mørt med en kjernetemperatur på 65 grader. Dette vil ta rundt 1,5 til 2 timer, litt avhengig av lammelårets størrelse.
  5. La lammeskank hvile i minst 20 minutter før du skjærer det opp.
  6. Mens kjøttet hviler, har du spinaten over i en grillkurv med finhakket hvitløk.
  7. Server lammeskanken på en seng av spinat, gjerne med en sjy eller saus til. Kan serveres med potetmos eller en aspargessalat avhengig av sesong.