Hva en kraftpakke kan brukes til

10. oktober 2015

De fleste som investerer i en kraftpakke ønsker seg enkelt og greit "vanlig strøm på hytta". Men hva kan en kraftpakke brukes til? Hvilke apparater kan den forsyne med strøm?

Strøm på hytta - økt komfort
De fleste som velger å investere i en kraftpakke ønsker seg enkelt og greit ”strøm på hytta” (230 volt)! Det å kunne benytte samme apparater som hjemme gjør livet enklere for mange og øker komforten på hytta. Man behøver ikke lenger ta hensyn til forskjellige kabeldimensjoner, 12 volt lyspærer, spesielle lamper og annet spesialutstyr hyttefolket med tradisjonelle solstrømanlegg er vant med.

Les flere tips og artikler om energi på hytta her.

Et øknomisk smart valg
Noen steder i landet er hytta kanskje plassert slik at tilknytning til el.nettet er for kostbart eller rett og slett umulig. Andre ser verdien av en kraftpakke fordi nettleie og hyttestrøm ofte forbindes med høye faste utgifter. Andre steder i landet ser man også verdien av en kraftpakke der fremføring av nettstrøm medfører store inngrep i natur og lager stygge sår i som tar lang tid å lege.

Se alle våre kraftpakker her.

Oppvarming
Noen begrensinger har man om man velger en kraftpakke. Vi nordmenn er vant med at det ikke er noen begrensing i hvor mye strøm vi kan bruke hjemme. Når man kjøper en kraftpakke er all energien du har tilgjengelig lagret i batterier. Når disse er tomme må de lades igjen, enten fra sol og vind eller fra et aggregat. Våre kraftpakker er tiltenkt å levere nok strøm til vanlig husholdningsapparater og lys for en ukes opphold. Ved forbrukstopper kan det være nødvendig å kjøre et aggregat for å kunne matche forbruket. Fordi man har en begrenset mengde energi tilgjengelig er det dumt å benytte strømmen til apparater som ikke utnytter denne energiene effektivt. Dette gjelder da særlig varmekabler og generell elektrisk oppvarming.

For de litt større pakkene vil det allikevel være mulig å tilkoble elektrisk varmtvannsbereder og varmekabler som for eksempel tiner rør til vanntilførsel. Dette skyldes at disse ikke ar avhengig av et kontinuerlig strømtrekk.

For oppvarming av hytta bør man heller satse på alternative kilder som parafin/ved/pellets. Når det gjelder parafinovner leverer vi også ovner som kan fjernstyres via SMS og app slik at du kan komme til ferdig oppvarmet hytte. I dag har slike ovner også romtermostat så de sørger for at oppholdet blir så behagelig som mulig.

Les mer om hvordan du kan komme til ferdig oppvarmet hytte her.
 


Fant du denne artikkelen nyttig? 

Del dette: