Skreddersydd tilpasning og programmering av din kraftpakke

mandag 24. august 2020

Ved kjøp av kraftpakke fra Sunwind programmerer vi den individuelt og tilpasser den til ditt behov. Dette betyr at du får en skreddersydd pakke som du vil bli mer fornøyd med!

Alle kraftpakker vi leverer programmeres individuelt til akkurat ditt behov. Faktorer vi tar hensyn til er aggregattype, batteritype og størrelse, strømbehov og eventuelt automatisk start av aggregat der det er mulig.

Størrelsen på aggregatet og kvaliteten på strømmen det leverer, programmeres inn slik at enheten vet hvor mye strøm den kan hente fra aggregatet. I tilegg kalkuleres batteristørrelsen slik at batteriet får optimal ladespenning uavhengig av type og størrelse. Dette gjøres for at batteriene i systemet skal få lengst mulig levetid.

Hva er en kraftpakke? Les mer her!
 

Lader
Laderen i vekselretteren er tilpasset batterienes størrelse i de ferdige pakkene. Det er allikevel mulig å kjøpe til ekstra lader for å forkorte eventuell driftstid på aggregat ytterligere. Laderne er noe av det fremste som finnes på markedet og styrer ladningen til det som til enhver tid er optimalt for batteriet.
 
Systemets hjerne
Victron, den kombinerte laderen og vekselretteren er selve hjernen i systemet. All strøm fra batteriene og aggregat sendes gjennom denne. Enheten registrerer til enhver tid hvor mye strøm den får tilført og hvor mye som brukes. Enheten har også en ”POWERASSIST” funksjon som gjør det mulig å legge til effekten du kan hente fra batteriene oppå effekten aggregatet leverer for ekstreme strømuttak i kortere perioder.

Mulighetene for konfigurering og oppsett av enhetene er mange. Kraftpakkene leveres som standard 230V – 1N system. For spesielle behov kan flere enheter sammenkobles for 230 -3N eller 400V – 3N system.

Les mer om våre skreddersydde Victron-løsninger her!
 
Autostart med vår aggregatpakke
For deg som velger en kraftpakke med aggregat får du et helautomatisk system der aggregatet starter og stopper etter behov (autonom drift). Hvis batterispenningen blir for lav, altså at du har lite strøm igjen, eller du har et så høyt forbruk at det er fornuftig å spare på batteristrømmen, vil aggregatet starte automatisk.

Victron sender da aggregatstrømmen rett ut på nettet i hytta, og benytter istedenfor overskuddstrømmen aggregatet produserer til ladning av batteriene. På denne måten får man et komplett system som sørger for at driftstid på aggregat blir minimal og drivstoffutgifter holdes nede fordi hver gang aggregatet starter utnyttes det maksimalt.

Dette kan du bruke en kraftpakke til!

Aggregat fra før
Dersom du har et aggregat fra før, så ber vi deg ta kontakt med oss før du handler slik at vi kan gi god veiledning og du får en velfungerende, pålitelig løsning.

Systemene fungerer også med aggregater uten autostart. Man kan da benytte alarmutgangen i enhetene til å gi et lys eller lydsignal når det er på tide å starte aggregatet manuelt. Dette kan være en stor fordel hvis det er mange familiemedlemmer som benytter hytta og ikke alle kjenner systemet så godt.

Se alle våre kraftpakker her!
 
Slik endrer du programmering ved behov
Hvis programmering bør endres fordi behovet endres med tiden er ikke dette noe problem. Har du en bærbar PC følger kommunikasjonsenheten mellom Victron og PC med til pakkene våre, dette kalles et Interface. Selve programvaren er gratis og kan lastes ned fra våre nettsider. Ved behov for endring kobler man seg da enkelt til enheten med PC og lagrer softwaren i enheten som en fil. Denne filen kan sendes til oss på e-post for omgjøring etter avtale. Vi sender så en ny fil tilbake til deg som du enkelt installerer i enheten og vips så er enheten konfigurert med de nye innstillingene. Dette kan være helt nødvendig å gjøre hvis man for eksempel bytter til et annet aggregat eller batteritype.
 
  • Individuell tilpasning med skreddersydd kraftpakke til ditt behov
  • Aggregatet programmeres til å starte/stoppe til rett tid
  • Lenger levetid på batteriene
  • Programmering kan endres ved endret bruk
  • Minimal drfitstid og lavere drivstoffutgifter


Fant du denne artikkelen nyttig? 

Del dette: