Forarbeid før du installerer et kraftpakkeskap

2. februar 2017

Før levering av ditt kraftpakkeskap er det greit å gjøre noen forberedelser, her får du noen tips for hvordan du kan forberede deg best mulig.

De to viktigste elementene ved montering av et kraftpakkeskap er hvor skapet skal stå, og hvor panelene skal monteres.

Plassering av skapet
Skapet kan plasseres nesten hvor som helst, men det bør skrues fast fra innsiden i eksisterende hus/hyttevegg, uthus garasje eller liknende, både på grunn av tyverisikring og for å sikre god stabilitet under alle værforhold. Skapet må stå på et plant underlag som ikke vil kunne sige med tiden. Betongsåle er førstevalget, men andre metoder kan også benyttes.

Ved montering inntil bo/oppholdsrom må man påse at eksos fra generator ikke kan komme inn i beboelsesrom. Eksosuttaket i skapene sitter standard nede på venstre side. Ønskes en annen plassering, evt. forlengelse av uttaket må dette avtales før bestilling. Avtal den innvendige elektriske installasjonen i hytta med en av våre samarbeidspartnere eller lokal elektriker. Det kan være fornuftig å avtale pris for jobben på forhånd slik at man unngår overraskelser. Installatør må vite hvilken pakke du har valgt for å dimensjonere hovedsikring og tilførselskabel fra skapet riktig. Dette er oppgitt for hver enkelt pakkeløsning.


Hva er en kraftpakke brukes til? Se filmen her.


Skapene er produsert i rå- aluminium. Dette gjør de ekstremt værbestandige enten de plasseres på høyfjellet, i skjærgården eller på Svalbard. Skapene er også 100% vedlikeholdsfrie. Ønsker du allikevel å behandle skapet eller skjule det kan de lakkeres med egnet lakk/maling eller forblendes med trevirke. Merk at eksosuttak aldri må tildekkes.
 

Plassering av solcellepaneler
Du velger selv hvor du vil plassere solpanelene, men de må stå på et solrikt sted vendt mot sør/sørvest. Plassering på tak bør unngås i snørike områder. Dersom det er for plasskrevende å benytte solveggen til mange paneler kan våre bakkemonterte stativer gjør plasseringen enklere. Disse kan fundamenteres direkte på fjell med bolter eller på støpt fundament. Er du i tvil gir vi gjerne råd!

Pakkene kommer standard med justerbare veggbraketter. Man har fleksibiliteten til å montere for eksempel 4 paneler på uthus og 4 paneler på hovedhus. Mange velger også egne frittstående løsninger i kombinasjon med brakettene.


Fant du denne artikkelen nyttig? 

Del dette: