Kraftpakkekalkulator

17. september 2018

Benytt kraftpakkekalkulatoren for å beregne ditt forbruk, og finn ut hvilken kraftpakke i skap som passer deg og ditt behov best!

LAST NED KRAFTPAKKEKALKULATOREN


Estimert forbruk etter bruksfrekvens gir en god pekepinn på hvor stor kapasitet batteriene i pakken må ha uten at aggregatet må hjelpe til.
Eksempel: Ditt typiske bruk av hytta er langhelger, torsdag - søndag. Ellers er bruket noen lengre ferier/høytider. Ved helgebruk ønskes det minst mulig aggregatdrift. Batteripakken må da kunne dekke det estimerte forbruket fra kalkulatoren i Wt. I kalkulatoren kan du selv velge å legge til timer med aggregatdrift som du selv synes er akseptabelt. Dette vil også kunne gi deg forslag på forskjellige pakkeløsninger.

Merk at kalkulatoren gjelder kraftpakker i skap. Se alle kraftpakker - både i skap og gjør-det-selv her.


Data fra hele året
Lading fra sol vil være et vesentlig tilskudd ved lengre opphold om sommeren. For kortere opphold og ved vinterbruk er det vanskelig å simulere anvendelige data. Det er mulig å simulere antall soltimer i kalkulatoren, men den tar ikke hensyn til dette ved anbefaling av pakke. En av våre konsulenter vil gå gjennom utregningen slik at du kan være helt sikker på at du får akkurat den pakken du har behov for.


Last ned kalkulatoren
Følg linken for å laste ned kalkulasjonsprogrammet til din PC. Kalkulatoren krever at du har regnearkprogrammet Excel på din datamaskin. Regnearket kan så sendes til oss under "kontakt" i menyen eller direkte fra ditt e-post program for en gjennomgang. Husk å bla deg gjennom alle tre 'ark'.

 

KLIKK HER FOR Å LASTE NED KRAFTPAKKEKALKULATORENForklaring til kraftpakkekalkulatoren
Når du har klikket på knappen for å laste ned pakkekalkulatoren lastes den ned til din PC. Det er kun mulig å fylle ut hvite felter. Kalkulatoren er laget for å passe sammen med våre konseptpakker som kommer ferdig i skapløsninger.

Slik fyller du inn tabellen
Begynn med den første kolonnen og fyll inn bruksfrekvens for ønsket elektrisk utstyr på hytta. Er det utstyr du ikke ønsker å benytte deg av i kolonnen skal verdien være «0». For lamper kan du i tillegg velge antall lyspunkter med oppgitte wattstyrker. Noen verdier er fastsatt for å gjøre kalkulasjonen enklere og forbruket er beregnet ut fra tall hentet fra elektronikkbransjen.

I det siste feltet i første kolonne kan du legge sammen andre apparater du ikke finner i listen.
Eksempel: Standardverdien her er 100 W, du ønsker å benytte et apparat som ikke står oppgitt i listen. Sjekk apparatets merkeskilt eller oppgitt effekt fra produsent. Hvis apparatet for eksempel bruker 500W velger du 5 i kolonnen for tid 100x5=500. Dette vil da representere en times bruk en gang. Velger du et annet tall enn «1» i kolonnen for dager/ganger vil dette representere antall timer apparatet vil bli brukt under oppholdet.

Lurer du på hva en kraftpakke er? Denne filmen forklarer!

Vær ærlig
Vær ærlig mot deg selv når du fyller inn tallene. Hvor mange timer ser jeg egentlig på TV? Hvor mange timer tror jeg at barnebarna kommer til å spille tv-spill og hvor lenge må brønnpumpa gå hver dag for at svigersønnen skal få dusjet? Jo riktigere du kan svare på dette, jo mer sannsynlig er det at kalkulatoren finner en pakke som er tilpasset ditt behov.

Lek deg med kalkulatoren
Du kan leke deg litt med kalkulatoren, du vil raskt se at hvis oppholdene generelt er korte vil størrelsen på pakken bli mindre. For dager/ganger er det lurt å velge det antall dager som representerer ditt typiske bruk. Mange bruker hytta fortrinnsvis i helger og ferier. Det vil være kostbart og dimensjonere en pakke tilpasset de lengste feriene, spesielt hvis de legges til den mørke årstiden. Kalkulatoren tar derfor høyde for antall timer du kan akseptere at et aggregat må gå for å lade opp batteribanken når sola svikter og forbruket har vært høyere enn tiltenk.

Våre tips
Vi anbefaler at du først gjør deg ferdig med inntastingen av data før du begynner å simulere antall driftstimer på aggregatet. Du vil da få ut et pakkeforslag. Deretter kan du simulere antall akseptable driftstimer på aggregatet og kalkulatoren vil basert på dette foreslå en mindre pakke hvis det er forsvarlig. Benytt derfor den pakkeløsningen kalkulatoren har foreslått til simulering av aggregatdrift. Det er i tillegg mulig å simulere antall soltimer for hvert opphold. Dette vil være ganske upålitelig spesielt for kortere opphold. For lengre opphold på sommeren kan værdata fra for eksempel Yr.no gi deg en pekepinn på antall soltimer. Kalkulatoren tar derfor ikke hensyn til dette i de pakkene den vil foreslå.

Kontakt oss
Når kalkulatoren er utfylt med personalia kan du lagre den på din enhet. Det er fornuftig om du bruker «lagre som» på din enhet og lagrer den med ditt etternavn. Når dette er gjort kan du sende den inn til oss for evaluering. Vi vil da kontakte deg og hjelpe deg videre i prosessen med å bli din egen strømleverandør! Finn vår kontaktinformasjon her.

 


Fant du denne artikkelen nyttig? 

Del dette: