Slik resirkulerer og varmer solventilatoren luften i hytta

14. februar 2018

Sliter du med fuktig og rå luft på hytta? Les hvordan en solventilator vil tørke ut hytta ved å enten sirkulere inn frisk luft utenifra, eller resirkulere og varme opp luften som allerede er i hytta. AirPlus solventilator har begge alternativene.

Fukt på hytta er et kjent fenomen for de aller fleste hytteeiere. De finnes få ting som er mer kjedelig enn å endelig komme frem til hytta etter en lang kjøretur, og å måtte legge seg i fuktige dyner.

Løs problemet med en solventilator
En solventilator er en enkel og effektiv løsning på plagsom, rå luft. Ventilatoren sørger for at luften som kommer inn i hytta blir varmet opp på veien, og gjør hytta tørr og raskere å varme opp.

Solventilatoren består av et kabinett hvor det sitter et solcellepanel som drifter viften som er plassert i luftkanalen. Viften sørger for at den oppvarmede luften i kabinettet sirkuleres inn i hytta.

Sirkuler inn frisk luft utenifra
En standard solventilator tar luft utenifra, varmer opp luften i kabinettet, og sirkulerer den friske, oppvarmede luften inn i hytta. Dette kan gjøres på alle solventilatorer, også alle AirPlus-modeller.

På kabinettets nedre bakside kan du velge om du ønsker å montere luftkanalen eller ikke på 100 og 120. Lar du vær, vil ventilatoren trekke frisk luft utenifra og inn via kabinettet. I solventilatorens bunn sitter en ventil du skrur opp, og her kommer den friske luften inn. Dette ser du på skissens alternativ 2.

Klikk her for å lese mer om solventilatoren - månedens produkt i februar!

Resirkuler luften som allerede er i hytta
På enkelte solventilatorer - for eksempel AirPlus 100 eller AirPlus 120 - har du mulighet til å resirkulere luften som allerede er inne i hytta. Dette ser du på skissens alternativ 1.

Denne funksjonen trekker luften som er i hytta inn i solventilatorens kabinett hvor den blir varmet opp av solstrålene som treffer kabinettet, og deretter resirkulert inn igjen i hytta ved hjelp av den solcelledrevete viften.

Når luften resirkuleres på denne måten vil luften som kommer inn i hytta være varmere enn om du hadde sirkulert inn luft utenifra.

Si farvel til farlig lukt med denne geniale solventilatoren!Reduserer oppvarmingskostnadene
Med en solventilator installert vil du kunne redusere oppvarmingskostnadene betydelig.

Dette kommer av den enkle grunnen at det går raskere å varme opp tørr enn rå, fuktig luft, og du vil derfor få varmet opp hytta raskere og billigere enn før.


Fant du denne artikkelen nyttig? 

Del dette: