Art.nr 118200—57171565

Bakkestativ (justerbar) 6 x 360W Grid

Bakkestående stativ for montering av flere Grid solcellepaneler.
21 999,-
Legg i handlekurv Klikk og hent

På hovedlager

Legg til i sammenligning
Beskrivelse

Bakkestående stativ for montering av flere Grid solcellepaneler.

  • Passer for montering av 6 x 360 watt Sunwind Grid-paneler
  • Enkelt å finne plass til flere paneler
  • Optimal vinkel mot solen
  • Ideelt med fri luftstrøm rundt panelene
  • Enklere å holde panelene frie for snø


Denne typen montering er vanlig i solparker og ikke så vanlig på norske hyttetomter. Fordelene med bakkestativer er mange når du ønsker å plassere flere paneler. Mange kvier seg for å montere flere solpaneler på hytta, rett og slett fordi det er vanskelig å få plass på fasaden mot sør. Noen synes også det er skjemmende. Da panelene blir stående fritt er det enkelt i de fleste tilfeller å få optimal vinkel og retning mot solen. Paneler som monteres fritt produserer gjerne bedre da paneltemperaturen holdes nede fordi luften alltid får sirkulere godt rundt panelene.

Det er også enklere å finne en solrik plass for et frittstående stativ enn å la plasseringen av hytta bestemme hvor mye strøm du kan produsere. Fordi panelene blir stående fritt i luften er også normalt sett problemer med at panelene snør ned borte, fordi vinden stort sett vil klarer å holde panelende fri for snø. Når snøen som faller er som våtest og kleber seg fast i alt den lander på behøver man ikke annet enn en kost for å fjerne snøen.

Stativet må fundamenteres fast, boltes i fast fjell eller i nedstøpt fundament. Er du i tvil om hvordan dette kan utføres så snakk med din forhandler som kan gi gode råd.

TIPS: Benytt en MPPT-regulator i kombinasjon med panelene og stativet. På denne måten kan panelene seriekobles og kabeltverrsnitt grunnet lang avstand er ikke lengre et problem.

Tekniske data
Farge: Sølv
Type: Bakkestativ
Varemerke: Sunwind
Instruksjonsmanualer