-20%
Art.nr 152260—56606760

Batteri Sunwind Lithium High Power 100At

Sunwind Lithium High Power 100At er et svært kraftig LiFePo4 litiumbatteri på 100 amperetimer med kapasitet på hele 200 ampere utladestrøm.
6 399,- Før 7 999,-
Legg i handlekurv Klikk og hent

På hovedlager

Legg til i sammenligning
Beskrivelse

Sunwind Lithium High Power 100At er et svært kraftig LiFePo4 litiumbatteri på 100 amperetimer med kapasitet på hele 200 ampere utladestrøm.

 • Ypperlig for bruk i båt, caravan og på hytta
 • Lav vekt - supert i båt og caravan for lavere totalvekt
 • Godt egnet som startbatteri
 • App som pares via Bluetooth
 • Integrert BMS


Sunwind Lithium High Power 100Ah passer svært godt der det ikke er behov for lading i kuldegrader: litiumbatteriet egner seg som startbatteri til små og mellomstore båter, baugpropeller, som et forbruksbatteri, i solcelleanlegg, eller elmotorer for å nevne noen eksempler.

Ved bruk som startbatteri bør to batterier parallellkobles ved behov for startstrøm over 200A. Sikre alltid batteriets pluss-pol ved installasjon maks anbefalt sikringsstørrelse er 200A.

Batteriet har integrert Bluetooth slik at du kan lese av batteristatus i appen på din smarttelefon. Appen heter SmarTEC-BMS.

Den integrerte BMS ivaretar alle sikkerhetsaspekter for et litiumbatteri.

Ved behov for høyere strømmer kan batteriet parallell kobles og uttaket øker proporsjonalt med antall batterier i parallell. Maks antall batterier i parallell er 8 stk og maks ved seriekobling er 4 stk (48V).

Maks anbefalt ladestrøm er 75A pr batteri i parallell. Merk spesielt at ved installasjon av disse batteriene bør batteriets pluss pol alltid sikres. Maks kontinuerlig utladestrøm er 200A (2C). Anbefalt kontinuerlig utladestrøm: 100A (1C). Maks puls strøm: 80A < 3 sec.

Vi anbefaler Mega sikringsholder og tilhørende sikring på 100, 150 eller maks 200A. Kortslutningsbeskyttelsen i dette batteriet er på 800A, og det er derfor viktig å sikre installasjonen.

Du kan utnytte mer av lagret energi i et litiumbatteri vs. et tradisjonelt blybatteri. Om vinteren kan forskjellen på grunn av spenningsfall være 50% høyere uttak av strøm, og om sommeren opp mot 30% mer strøm. Dette gjør at man kan installere færre amperetimer når man velger et litiumbatteri.

Merk at dersom batteriet skal benyttes mye i den kalde årstiden og det ikke står i oppvarmet rom over -0C, anbefaler vi en modell med innebygget varme da BMS begrenser lading hvis celletemperatur er under -0C.

Fordeler med litiumbatterier:

 • Lades raskt opp, lav indre motstand
 • Høy energitetthet gir lav vekt
 • Svært god lademottakelighet, høy virkningsgrad
 • Du kan utnytte mer av lagret energi i et litiumbatteri vs. andre batterier, dette gjør at man kan installere færre amperetimer når man velger et litiumbatteri
 • Velg et batteri med innebygget varmefolie dersom ladning i kuldegrader er viktig for deg
 • Lang levetid, tåler et høyt antall utladninger
Tekniske data
Høyde (cm): 21,7
Dybde (cm): 17,3
Bredde (cm): 31
Vekt (kg): 15
Farge: Sort
Spenning nominell: 12 volt
Kapasitet 20 timer: 100 At
Kapasitet 100 timer: 100 At
Heat: Nei
Batteritype: Litium
Syklisk levetid: 2200 sykluser til 100% (restkap. 80%)
Bluetooth: Ja
Anbefalt størrelse lader: 50 ampere (0,5C)
Varemerke: Sunwind