Art.nr 102306—

Solcelleanlegg Grid 7,2kW papptak

Komplett solcelleanlegg for nett-tilknytning (grid) på 7,2 kW. Solcellepakken består av 20 stk solcellepaneler, grid-inverter og Solfix festemateriell for papptak. Denne pakken er tilpasset lav til normal snølast. Bli din egen strømleverandør med solceller på taket!
103 995,-
Legg i handlekurv Klikk og hent

På hovedlager

Legg til i sammenligning
Beskrivelse

Komplett solcelleanlegg for nett-tilknytning (grid) på 7,2 kW. Solcellepakken består av 20 stk solcellepaneler, grid-inverter og Solfix festemateriell for papptak. Denne pakken er tilpasset lav til normal snølast. Bli din egen strømleverandør med solceller på taket!

Komplett solcelleanlegg for nett-tilknytning passer for deg som ønsker å knytte hus eller hytte til strømnettet og sende overskuddsstrømmen tilbake til strømleverandøren din. Når du velger en ferdig pakke fra Sunwind kan du velge å benytte en lokal montør til å installere pakken. Solcellepanelene kan monteres på taket av en taktekker, eller du kan gjøre det selv om du er noenlunde nevenyttig. Oppkoblingen av selve strømmen må gjøres av en elektriker.

 • Høy kvalitet på alle komponenter
 • Pakke tilpasset norske forhold
 • 30 års erfaring med solceller gir deg gode faglige råd
 • Pakken er modulbasert og kan enkelt utvides ved behov
 • Selg den fornybare overskuddsstrømmen tilbake til strømselskapet
 • Pakke på 7200 Wp, tilsvarer ca 7200 kWt produsert årlig energi (avhenger noe av solforhold).
 • Pakke tilpasset snølast opp til 3,8 kNm2
 • Med Solfix festebraketter tilpasset papp/shingeltak

 

Nå kan du enkelt bidra til det grønne skiftet ved å installere solcellepaneler på ditt tak, enten hjemme eller på hytta. Ved å installere solcellepanel på hus- eller hyttetaket vil du kunne produsere fornybar strøm som du benytter selv, mens den strømmen som ditt anlegg produserer, men du ikke benytter, sender du tilbake til strømnettet. På den måten kan noen andre benytte den strømmen ditt miljøvennlige solcelleanlegg har produsert når du selger overskuddsstrømmen tilbake til strømleverandøren din.
Er hytta tilknyttet strømnettet, vil denne pakken være ideell å montere. De dagene du er på hytta kan du benytte strømmen ditt eget anlegg produserer, og bli en ekstra miljøvennlig hytteeier. Når du ikke er på hytta vil anlegget likevel produsere strøm (avhengig av solforhold), og denne strømmen sendes tilbake til strømnettet. Flere strømselskaper tilbyr i dag avtaler der du kan produsere strømmen på et tidspunkt (gjerne sommeren) og benytte den på et senere tidspunkt (vinteren), uten at du trenger å kjøpe/selge.

Solcellepakken er modulbasert slik at du enkelt kan utvide den ved behov, for eksempel om du skulle ha plass til eller ønske om enda flere solcellepaneler på taket. Du blir en småskala "strømprodusent", og strømleverandøren kjøper strømmen tilbake fra deg. For folk flest vil dette bety en lavere og mer forutsigbar strømregning totalt, spesielt i en tid hvor strømprisene er antatt å øke mye i årene fremover.

Slik fungerer solcelleanlegget
Solpanelene produserer noe strøm så lenge det er dagslys, men best produksjon får man i direkte sollys. Hvis man har høyere forbruk enn det som produseres hentes resten av behovet fra nettet, dette styres av grid inverteren. Produserer man mer enn det man bruker vil overskuddskraften sendes ut på nettet. Denne strømmen registreres av den smarte måleren (AMS) i sikringsskapet og strømleverandøren din vil avregne dette mot faktura.

Slik går du frem

Før du går til innkjøp av pakken anbefaler vi at du starter med å ta kontakt med kommunen der du bor eller har hytte og undersøker at det er ok med solcelleinstallasjoner på tak i kommunen. Deretter bør du undersøke med strømleverandøren din om du kan få en såkalt Plusskundeavtale (som gir deg rett til å levere strøm ut til nettet). Deretter bør du også kontakte en autorisert installatør som kan hjelpe deg med å koble opp anlegget.

Så mye strøm produserer solcelleanlegget

For de fleste anlegg montert på Sør- og Østlandet er forholdet mellom installert effekt i kWp og årlig produksjon 1:1. Dvs et anlegg på 7,2 kWp produserer årlig ca 7200 kWt. På Vestlandet med høy luftfuktighet i atmosfæren og lokasjoner med flere breddegrader i nordlig retning faller årsproduksjon med 20 – 30% i forhold til installert effekt i kWp. I bergen vil derfor det samme anlegget levere ca 2800 kWt pr år. I de fleste tilfeller vil det lønne seg å montere et så stort anlegg som du har plass til på huset eller hytta. En norsk enebolig bruker i gjennomsnitt 25.000 kWt i året, mens en hytte i gjennomsnitt bruker 10.000 kWt.

Montering av solcelleanlegget

Solcelleanlegget leveres uten montering. Solcellepanelene kan monteres på taket av en taktekker, eller du kan gjøre det selv om du er noenlunde nevenyttig. All tilknytning og forlegning av kabler må utføres av autorisert installatør. Ønsker du tilbud på montering så benytt vår solkartløsning. Du må selv ordne med autorisert installatør og det er oftest rimeligst å benytte en installasjonsbedrift nær der arbeidet skal utføres. Anlegget må også meldes inn til netteier av autorisert installatør før det kan settes i drift på nettet.

Ideelt sett bør solcellepanelene ligge på et tak som vender mot syd. Solcellepanelene monteres sammen i streng og du må ha plass til minimum 8 på rad, de skal monteres i portrett/stående. Solcelleanlegget er laget for at alle solcellepanelene ligger i samme vinkel, vender i samme himmelretning og får like lysforhold. Kombinasjon av vinkler og himmelretninger vil kreve dimensjonering av oss utover standardpakken. En vellykket installasjon fordrer også at det ikke er hindringer på taket eller nære bygg eller gjenstander som kaster tidvis skygge på panelene gjennom dagen. Spør oss gjerne om råd dersom du er i tvil!

Takfester

Pakken er en standardpakke tilpasset standard montering på papp/shingeltak . For at du skal velge rett pakke må du først velge pakke etter type taktekke, når dette er klart må du vite krav til snø og vindlast for ditt område da det er av stor betydning for antall festepunkter og belastning på skinnesystem og paneler. Din kommune kan gi deg svar på dette om du er i tvil og informasjon finnes ofte i den enkelte kommunes digitale kartløsninger. Denne pakken er tilpasset snølast opp til 3,8 kNm2. 

Pakkene er lastberegnet for takvinkler mellom 22-75 grader. For takvinkler mindre enn 22 grader bør du ta kontakt med oss for å forsikre deg om at den kan benyttes der du skal montere den.

Solcelleanlegget består av:

 • Sunwind Grid 20 stk 360 watt sorte Premium solcellepaneler
 • Grid inverter tilpasset solcelleanleggets størrelse både for IT og TN nett, med loggfunksjon
 • Solfix sorte monteringsskinner og festemateriell tilpasset nordiske forhold, shingeltak
 • Sikkerhetsbryter DC 13A/2pol til det antall strenger pakken leveres med

Merk: Anlegget leveres standard med inverter for IT-nett (230V) Skal anlegget monters på TN-nett (400V), ta kontakt med oss.


Enova støtte
Selve installasjonen av solcelleanlegget gir deg 7.500 kroner i støtte. Resten av støtten avhenger av hvor stor kapasitet anlegget har. Du får 1.250 kroner per kWp installert effekt, opptil 20 kW, altså maks 32 500 kroner.  Dette anlegget vil gi 9.000 + 7.500 i støtte, altså 16.500 totalt  (2023).  Du kan få mer penger tilbake hvis du kombinerer el-produksjon med andre energitiltak, som for eksempel solfangere eller smart strømstyring. For å kunne søke om støtte må du kunne fremvise kvittering fra installatør der det tydelig fremkommer installert effekt og at anlegget er satt i drift. Søknaden kan du selv legge inn på Enova sine nettsider.

 

Vi er etter Forskrift om elektrisk utstyr § 13 pliktig til å informere våre kunder at salg og markedsføring av elektrisk materiell beregnet på å kunne inngå i et fast elektrisk anlegg kan kun installeres av en registrert installasjonsvirksomhet.

Tekniske data
Antall paneler: 20 stk
Taktekke: Papp/shingel-tak
Snølast: Inntil 3,8 kN/m2
Estimert Enova støtte: 21.900 kr
Watt Peak: 7200 Wp
Batteripakke: Nei
Takareal (m²): 36
Effekt solcellepaneler: 7,2 kW
Krever autorisert installatør: Ja
Festeanordning panel: Takmontering
Varemerke: Sunwind