El-dorado - perfekt for din hytte!

21 mars 2022

Bli med oss når produktspesialist i Sunwind Sverige, Max Gråhed forklarer hvorfor El-dorado er perfekt for din hytte.

Et forbrenningstoalett skal være enkelt å bruke

«Hele grunntanken med El-dorado forbrenningstoalett er at det skal være enkelt å bruke. Du trenger ikke å lese en lang manual eller klikke deg gjennom flere digitale menyer for å komme i gang. Du behøver heller ikke å forklare til gjestene dine hvordan det brukes. Du legger bare den voksede papirposen på plass og akkurat som på et vanlig toalett er det bare én knapp å trykke på. Det blir ikke enklere enn det."

Et forbrenningstoalett må være pålitelig

«Vi har utviklet en veldig sikker konstruksjon uten sensitiv elektronikk og med så få deler som mulig. Det er ingen kretskort eller sensorer som kan bli skadet av kulde eller fukt", fortsetter Max. "Så om hytta di står uberørt i lange perioder eller hvis du ønsker å oppdatere utedoen med et forbrenningstoalett, så er El-dorado et trygt valg."
 

Et forbrenningstoalett skal være enkelt å vedlikeholde

Konstruksjonen er bygget slik at hvem som helst kan vedlikeholde toalettet og bytte ut reservedeler om nødvendig. Alle komponenter som eventuelt må skiftes ut over tid er lett utskiftbare – en stor fordel dersom du vil unngå å ta med deg toalettet fra hytta dersom det skal på service eller om noe går galt.

Du skal alltid kunne stole på at toalettet ditt fungerer. Og hvis det fortsatt skulle oppstå en feil, blir det svært enkelt å fikse selv. I tillegg vil du selvsagt spare mye penger hvis du gjør jobben selv.

El-dorado er bygget av materialer av høy kvalitet og inneholder minst mulig komponenter, noe som gjør at den krever minimalt med vedlikehold over tid.

Hvert år bør du løsne viften og rengjøre den med en børste for sot og aske. Hvert andre år bør du bytte ut katalysatormassen, de små kulene mellom viften og brennkammeret.

«Det er sjelden noen problemer med El-dorado. Men hvis noe går galt, mot forventning, er det som regel enkelt å fikse det selv, forklarer Max Gråhed.
KBL_1810_01.jpg

Så enkelt å installere at du kan gjøre det selv på et par timer

Til Forbrenningstoalettet trenger du også en ventilasjonspakke bestående av rørene som skal slippe ut avgassene. Ventilasjonspakker inneholder rør med 110 millimeter i diameter, rørbend med mer, samt klare instruksjoner om hvordan du går frem. «Hvis du heller vil ha hjelp med installasjonen, ta kontakt med din lokale forhandler. Mange har egne ansatte som kan hjelpe, eller så de kan ofte anbefale en lokal håndverker»,  avslutter Max.