7 gode grunner til å velge et El-dorado forbrenningstoalett

13 august 2020

Forbrenningstoaletter har blitt stadig mer populære i hytter og på landsteder. Vi gir deg 7 gode grunner til å velge et El-dorado forbrenningstoalett på nettopp din hytte!

I motsetning til den tradisjonelle utedoen eller separasjonstoalettet hvor avfall komposteres, blir avføring og urin brent til aske ved svært høye temperaturer i et forbrenningstoalett. Sluttproduktet er en helt luktfri aske som samles i en beholder under toalettet. Asken fungerer utmerket å bruke som gjødsel i hagen.

Vi gir deg 7 gode grunner for å velge et El-dorado forbrenningstoalett:

960X_Daniel Lindholm_Sunwind.jpeg

-Et toalett skal være enkelt og pålitelig, sier Daniel Lindholm, produktspesialist i Sunwind. -Derfor har vi skrelt bort det som ikke er absolutt nødvendig for god funksjonalitet. Resultatet er et veldig enkelt og pålitelig toalett som vil fungere problemfritt i mange år. I tillegg er det veldig rimelig!

1. Veldig enkelt å installere

Du kan gjøre jobben selv på et par timer: alt som kreves er å trekke ventilasjonsrøret ut gjennom veggen og sørge for at ventilasjonsrøret strekker seg over takskjegget i henhold til bruksanvisningen. Deretter setter du stikkontakten i støpselet, og vips er toalettet klart til bruk.

2. Krever ikke tillatelse

Siden en forbrenningstoalett ikke slipper ut noe avfall, trenger du ikke søke om tillatelse. Vi anbefaler imidlertid alltid at du holder deg oppdatert på hvilke regler som gjelder i din hyttekommune.

3. Perfekt til hytta ved sjøen

Hvis hytta har innlagt strøm, men ikke er tilknyttet kloakk, er et El-dorado forbrenningstoalett det beste valget. Med et El-dorado forbrenningstoalett slipper du ikke ut noe farlig avfall, og det eneste som kreves er vanlig 230 volt strøm.

4. Du trenger ikke å tømme utedoen

Du som har en utedo eller annet biotoalett vet at tømmingen er en særdeles utakknemlig jobb, det er både tungt og lite delikat å måtte tømme. Med et forbrenningstoalett får du bare en liten mengde ren, luktfri aske å håndtere som sluttprodukt. Typisk vil en familie på fire ende opp med noen få desiliterer aske i løpet av en ukes bruk. Asken er også perfekt for gjødsling av roser, rododendroner eller andre planter som vil ha en jord med lav pH-verdi.

5. Enkel og problemfri konstruksjon

Det er flere merker og varianter å velge mellom. Hos Sunwind har vi snart 30 år med erfaring innen komfortprodukter tilpasset nordiske hytter og fritidsboliger. Vårt klima med kulde og fuktighet stiller spesielle krav, spesielt hvis hytta blir stående uforstyrret i lengre perioder. Vi vet hvor vanskelig det kan være hvis noe ikke fungerer slik det skal på hytta når du er langt fra nærmeste forhandler eller serviceverksted, og derfor har vi utviklet forbrenningstoalettet El-dorado for å gjøre det enkelt og problemfritt. Hvis du bare følger de enkle vedlikeholdsinstruksjonene, kan du enkelt gjøre det aller meste av vedlikehold og installasjon selv.

6. Enkelt, skandinavisk design med kvalitetsmaterialer

Det rene og enkle designet gjør at forbrenningstoalettet El-dorado passer like bra i det moderne fritidshuset med minimalistisk stil, som på den tradisjonelle fjellhytta. De rene linjene og solide materialvalget av høyeste kvalitet gjør det også enkelt og hygienisk å holde rent.

7. Mye toalett for pengene

Da vi utviklet El-dorado forbrenningstoalett, forkastet vi alt som ikke er absolutt nødvendig for optimal funksjonalitet. Resultatet er et toalett som er virkelig enkelt å bruke og er svært pålitelig, og som fungerer i mange år. Prismessig får du mye toalett for pengene – alle komponenter er produsert i høyeste kvalitet og vil vare svært lenge.

Fakta om El-dorado forbrenningstoalett
  • Hygienisk og brukervennlig
  • Enkel tømming, alt som er igjen er litt steril aske
  • Ingen vann eller kloakk er nødvendig
  • Har kapasitet for opptil 12 personer per døgn
  • Slitasjedeler byttes enkelt ut med “click and release”
  • Enkel å installere
  • Godkjent på våtrom, og er Nemko-, Semko- og Fimko-godkjent