Art.nr 720112—60173419

Forbrenningstoalett Sunwind El-dorado Plus

El-dorado Plus er et forbrenningstoalett for deg med 230 volt på hytta, men uten vann og kloakk. Forbrenningstoalettet er svært driftssikkert og hygienisk, har en høy kapasitet, og enkel tømming med aske som eneste sluttprodukt. Et tråkk på pedalen åpner luken, og et trykk på knappen starter forbrenningen.
24 999,-
Legg i handlekurv Klikk og hent

Ikke på hovedlager Forventet inn: 16.07.2024

Legg til i sammenligning
Beskrivelse

El-dorado Plus er et forbrenningstoalett for deg med 230 volt på hytta, men uten vann og kloakk. Forbrenningstoalettet er svært driftssikkert og hygienisk, har en høy kapasitet, og enkel tømming med aske som eneste sluttprodukt. Et tråkk på pedalen åpner luken, og et trykk på knappen starter forbrenningen.


Med El-dorado forbrenningstoalett tar vi hyttekomforten et skritt lenger. Med sitt moderne, fremoverlente design tar El-dorado seg flott ut på baderommet. Hygiene og brukervennlighet er blant de største fordelene til dette toalettet. Etter en ukes bruk sitter du kun igjen med en kopp aske!

 • Hygienisk og svært brukervennlig
 • Enkel tømming, kun aske som sluttprodukt
 • Trenger ikke vann eller avløp, tillatt overalt
 • Høy kapasitet, inntil 12 personer per døgn
 • Energieffektivt lukket forbrenningskammer
 • Balansert ventilasjon: henter frisk luft utenfra
 • Enkelt å installere
 • Øko-funksjon: automatisk beregning av optimal forbrenningstid
 • Høy kvalitet på alle komponenter
 • Nemko-godkjent
 • Komfort på hytta


Med El-dorado Plus forbrenningstoalett kan du få tilnærmet samme komfort som hjemme selv om hytta skulle ligge milevis fra vann og kloakk. Toalettet forbrenner avfallet til miljøvennlig aske ved hjelp av høy varme.

El-dorado Plus er godt egnet til bruk i norske hytter, brakker etc. hvor man har tilgang på strøm (230 volt) og hvor tilknytning til vann og avløp mangler. Askeskuffen tømmes etter ca. en ukes bruk. Driftssikkerhet og pålitelighet er et av de store fortrinnene til dette toalettet.

 

El-dorado Plus har balansert ventilasjon, som betyr at toalettet trekker luft fra utsiden av toalettrommet inn i forbrenningskammeret. På den måten blir ikke den allerede oppvarmede luften i toalettrommet brukt, og faren for undertrykk i hytta er minimert. Kravet om tilluft til toalettrommet er også begrenset til et minimum.

Driftssikkerhet og pålitelighet
El-dorado Plus har en manuell, mekanisk funksjon (i motsetning til El-dorado Pro som har full automatikk for åpning og lukking av luke). Et tråkk på pedalen på siden av toalettet sørger for at avfallet slippes ned i brennkammeret, deretter trykker du på knappen på toalettets topp for å starte forbrenningen.

Mange hytter i Norge ligger langt unna allfarvei, vi har derfor hatt driftssikkerhet, kvalitet og enkel service i høysetet ved utviklingen av toalettet.

 • Driftssikkert: Toalettet fungerer i alle temperaturer og vil ikke la deg i stikken når det virkelig gjelder.
 • Kvalitet: Toalettet er produsert galvanisert stål. Varmeelement og andre komponenter er av svært høy kvalitet som gjør at du vil ha glede av toalettet i mange år. Toalettet er brannsikkert, IPX4 (sprutsikkert), Nemko, Semko, og Fimko godkjent.


Funksjon
En pose skal alltid settes i toalettet for å sikre at avfallet faller ned i forbrenningskammeret. Tråkk på pedalen etter toalettbesøket og avfallet forsvinner ned i forbrenningskammeret. For å starte forbrenningen, trykker du på knappen på toppen av toalettet.

Tømming av askeskuffen gjøres enkelt i forkant av toalettet, det blir ca. en kopp aske igjen etter en hel ukes bruk!

El-dorado Plus har en øko-funksjon som gjør at forbrenningstiden regnes ut automatisk basert på antall besøk etter hverandre. I praksis betyr det at dersom toalettet får mange besøk etter hverandre, vil brenntiden optimaliseres, og avfallet forbrennes. Forbrenningen drives av et termostatstyrt varmeelement. Forbrenningstiden er normalt ca. 90 min og toalettet kan trygt tas i bruk mens forbrenningen pågår.

Etter forbrenning vil varmeelementet skrus av og kjøleviften gå inntil toalettet er nedkjølt. Selve forbrenningen foregår i et lukket kammer.

Dersom hytta har mange besøkende på en gang, anbefaler vi at du monterer et avlastningstoalett for urinering. Dette kan mangedoble El-dorado Plus sin kapasitet, og kan redusere strømforbruket da du slipper å forbrenne urin.

Toalettet kan kobles til en 10 ampere kurs.

Toalettet er 40 cm bredt, med en pedal på 10 cm som kommer i tillegg, og vil altså være 50 cm bredt på det bredeste.

Ventilasjon
Toalettet skal ha fast ventilasjon bestående av Ø110mm glatte rør. Vi anbefaler å bruke eget ventilasjonssett (tilbehør).  Toalettet har oppsett for balansert ventilasjon slik at toalettet trekker frisk luft utenfra og ikke bruker opp den oppvarmede luften i toalettrommet.

Toalettet kan brukes uten å trekke frisk luft utenfra og ved å kun benytte rom-luften i toalettrommet. Ved en slik montering er det viktig at toalettrommet ikke har noen annen form for mekanisk avtrekk og rommet må være forsynt med minimum en friskluftventil med diameter på 160 mm.

Montering
Toalettets avgasser må føres ut i friluft. Det er to hovedtyper installasjon:
Ventilasjonsrøret føres rett opp gjennom tak i rommet der toalettet er plassert.
Ventilasjonsrøret trekkes ut gjennom yttervegg og føres deretter opp over tak.


Takhatten skal slutte minimum 60 cm over takflaten. Lokale forhold kan variere mye og for eksempel på steder med mye snø bør det tas hensyn til dette og røret føres lengre opp. Det skal brukes grenrør ved begge typer installasjoner.

Balansert ventilasjon: Toalettet er utstyrt med en egen kanal for til-luft til forbrenningskammeret slik at frisk luft trekkes fra utsiden av toalettet rommet. Vi anbefaler at denne til-luft-kanalen benyttes og at monteringsrøret monters ut gjennom yttervegg.

Pakken inneholder:
El-dorado Plus toalett med balansert ventilasjon, en pakke med toalettposer (50 stk), skruepose for feste av toalett, brukerguide til å feste på vegg samt en brukermanual.

Tekniske data
Høyde (cm): 58
Dybde (cm): 69
Bredde (cm): 40
Lengde (cm): 33
Materiale: Galvanisert stål
Farge: Hvit
Sittehøyde: 54 cm
Spenning: 230 volt
Effekt: 2300 watt maks
Garanti: 5 år (slitedeler 2 år)
Startfunksjon: Pedal og knapp
Varemerke: Sunwind