Ofte stilte spørsmål

Jeg får ikke startet Wallasen med SMS etter å ha byttet SIM-kort?

GSM-enhetene har en modul som benytter 2G. Hvis du nylig har anskaffet deg en slik enhet, fått tilsendt nytt SIM-kort fra din teleoperatør, eller byttet SIM-kort i enheten, er det viktig at dette kortet støtter 2G.

 

I 2020 har det dessverre blitt levert mange SIM-kort fra operatører som ikke støtter 2G. Dette medfører at enheten for eksempel viser at den har kontakt med nettet, men ikke virker som tiltenkt. I enkelte tilfeller kan man også tro det ikke er dekning på enheten. Dette også deg som har en GSM fjernstyring fra Sunwind, Wallas eller Sikom, og gjelder for eksempel fjernstyring til alle Wallas hyttevarmere levert etter ca. 2010.

For å løse dette er det viktig at du har et SIM-kort som støtter IOT og 2G-utstyr.

 

Vi bruker her Telenor som eksempel:

  • Du trenger et Telenor M2M (maskin til maskin) abonnement og SIM-kort av størrelsen "mini" som støtter 2G utstyr.
  • PIN-kode må fjernes på SIM-kortet før det monteres. Da mange har telefoner med micro-SIM kan det være vanskelig å gjøre dette selv, så det kan være lurt å bestille kortet fra operatør og bestille SIM uten PIN-kode.
  • Når du kontakter aktuell teleoperatør må du si at du trenger et SIM som støtter IOT og 2G-utstyr. (Dette gjør ikke standard multi-SIM i dag som er standard).