Spar penger på strømregningen og vær med å skape en bærekraftig fremtid ved å installere solceller på taket av ditt næringsbygg!

16 februar 2024

I dagens forretningsverden ser vi en økt interesse for å effektivisere strømkostnadene samtidig som man velger mer bærekraftige løsninger. Sunwind har over 30 års solid erfaring innen solstrøm, og er stolte over å kunne tilby skreddersydde nett-tilknyttede solcelleanlegg som ikke bare reduserer kostnader, men også styrker bærekraftig praksis. Les videre om hvordan solceller på taket til ditt butikklokale, din driftsbygning eller ditt næringsbygg kan gi et bærekraftig konkurransefortrinn.

Sunwind ble kjent som en pioner i solcellebransjen på 90-tallet og er den dag i dag kjent som en pålitelig aktør med høy kompetanse og produkter som holder god kvalitet. Våre erfarne rådgivere er eksperter på området og gjennomfører grundige analyser for å lage skreddersydde solcelleanlegg som passer perfekt til din bedrift, enten det er et butikklokale, en driftsbygning eller et næringsbygg. Vi bruker vår erfaring for å sikre at du får et pålitelig solcellesystem som er skreddersydd for å maksimere effektiviteten og bærekraften til din virksomhet.

 
Lønnsomhet med nett-tilknyttet solstrøm

Ved å være tilknyttet strømnettet med et nett-tilknyttet solcelleanlegg, kan overskuddsenergien du produserer distribueres tilbake til strømnettet. Dette gir ikke bare en grønn profil, men gir også en direkte inntektsstrøm gjennom salg av overskuddsstrømmen du produserer. Solceller på tak eller fasade vil være ekstra lønnsomt for butikker, driftsbygninger og næringseiendommer da de har store deler at strømforbruket sitt når solen skinner, og kan dermed benytte strømmen fortløpende. Dette gjør det mulig å utnytte den produserte strømmen når du har høyest behov, og dermed redusere strømkostnader samtidig som du reduserer bedriftens miljøpåvirkning.

_DSC4701.jpg
Sorte solcellepanel på låvetak fra Sunwind

Markedsføringsfordeler

Investeringer i bærekraftige og miljøvennlige løsninger kan styrke din virksomhets miljøpåvirkning, men også gi markedsføringsfordeler. I dagens stadig mer miljøbevisste forbrukermarked spiller bærekraft en rolle i beslutningsprosessen til kunder. Ved å integrere miljøvennlige praksiser i virksomheten din, sender du et positivt signal til dine kunder om din forpliktelse til miljøvennlig drift. Dette kan bidra til å forbedre bedriftens omdømme, men også øke kundelojalitet og tiltrekke seg et stadig voksende segment av miljøbevisste forbrukere. Dermed blir investeringen i bærekraftige løsninger ikke bare et ansvarlig valg, men også en strategisk fordel for din virksomhet på lang sikt. Når det er nevnt er det heller ingen tvil om at varehandelen må være en del av løsningen om vi skal nå våre klimamål på både kort- og lang sikt, og fornybar energi er et viktig tiltak for å klare dette så her er man med og tar et viktig samfunnsansvar!

Kvalitetsprodukter for lengre levetid og høy effektivitet

Sunwind leverer kvalitetsprodukter innen solcellepaneler, invertere, fester og nødvendig tilbehør til solcelleanlegget. Vår forpliktelse til kvalitet garanterer ikke bare at ditt solcelleanlegg fungerer effektivt, men sikrer også en lengre levetid. Dette resulterer i en bærekraftig og langsiktig investering for din virksomhet. Ved å velge produkter fra Sunwind, får du en løsning som gir pålitelig og lønnsom energiproduksjon over tid. 

Growat_inverter.jpg
Inverter for nett-tilknyttet solcelleanlegg leverer pålitelig og effektiv solenergi

Skreddersydd nett-tilknyttet solcelleanlegg for best mulig energiutnyttelse

Våre rådgivere har høy kompetanse og sikrer at solcelleanlegget er nøye tilpasset dine spesifikke behov med det overordnede målet om å optimalisere energibruken. Vår tilnærming sikrer ikke bare effektivitet, men også at solstrøm blir en sømløs og integrert del av din daglige drift. Ved å velge våre skreddersydde løsninger, sikrer du optimal utnyttelse av solstrøm for din virksomhet, samtidig som du oppnår kostnadseffektive og bærekraftige resultater. Vel så viktig som kvaliteten på solcellepanelene er også dimensjonering av festemateriell. Våre rådgivere vil alltid ta hensyn til vind- og snølaster i ditt område og dimensjonere et anlegg som skal tåle vær og vind der ditt bygg er plassert!

_DSC4225.jpg
 Inverter til Nett-tilknyttet solcelleanlegg ute hos kunde

Teknisk kunnskap for enkel implementering

Uansett om du står i planleggingsfasen eller trenger teknisk støtte etterpå, er våre rådgivere klare til å hjelpe deg gjennom hele prosessen. Vi gir deg ikke bare løsninger, men også langvarig støtte og assistanse, selv etter at solcellepanelene er montert på taket. Dette sikrer at implementeringen av ditt nett-tilknyttede solcelleanlegg går smertefritt og effektivt. Du kan være trygg på at hele prosessen blir håndtert på en profesjonell måte, og at resultatet blir best mulig for din bedrift.

_DSC4621.jpg
Grønne montører fra Solberg Elektroinstallasjon AS installerer solcelleanlegg på driftsbygning i Brumunddal

Vellykkede installasjoner av solcelleanlegg

Sunwind har levert solcelleanlegg til en rekke vellykkede installasjoner, inkludert butikklokaler, eneboliger, næringsbygg, låver, og driftsbygninger. Her tar vi en nærmere titt på solcelleanlegg installert på taket av tre Sunwind Hyttesenter butikklokaler. 

Sunwind Hyttesenter Bærum

Hos Sunwind Hyttesenter i Bærum har de styrket sitt miljøengasjement ved å installere solcelleanlegg som er koblet til strømnettet. På næringsbygget har de montert 134 solcellepaneler, som sammen har kapasitet til å produsere opptil 57,5 kWp årlig. Dette inkluderer 100 paneler på taket, hver med en kapasitet på 435 watt, og 34 paneler på fasaden med 410 watt kapasitet. 

Med et årlig strømforbruk på ca. 411 500 kWh benytter Sunwind Hyttesenter strøm både til butikklokalene, og til hovedkontoret.  Ved å integrere solenergi har de implementert en smart strategi for å møte sitt strømbehov og forventer en årlig produksjon på omtrent 58 000 kWh solstrøm i året. Denne tilnærmingen tillater bygget å effektivt utnytte den produserte strømmen i løpet av dagen når solen skinner og når strømforbruket er høyest på bygget. Direkte utnyttelse av solenergien resulterer i betydelige besparelser sammenlignet med tradisjonelle strømkilder, og dette gjenspeiles i reduserte energikostnader.

Denne installasjonen, som utnytter solenergi ved å plassere paneler både på taket og fasaden, viser en effektiv tilnærming som gir både kostnadsbesparelser og miljøfordeler.

Sunwind_gylling_Fasade-redigert_LAV.jpg
Sunwind Hyttesenter Bærum med solcellepanel på fasade

Grid-paneler_02.jpg
Sunwind Hyttesenter Bærum med solcellepanel på tak

Sunwind Hyttesenter Engerdal

Sunwind Hyttesenter Engerdal, også kjent som Engerdal Elektro AS, har tatt en strategisk beslutning for å redusere de årlige strømkostnadene på sitt næringsbygg i Engerdal. I 2023 investerte de i et solcelleanlegg fra Sunwind, og de ser allerede positive resultater med en nedgang i strømregningene. Solcelleanlegget består av 80 solcellepaneler på 410 watt, plassert på taket av bygningen, med kapasitet til å generere opptil 30 kWp årlig. 

Engerdal Elektro AS forbruker årlig rundt 30 000 kWh til både butikklokale og verksted i deres næringsbygg. Med det nylig implementerte solcelleanlegget forventes en årlig produksjon på omtrent 29 000 kWh. Denne investeringen vil medføre betydelige kostnadsbesparelser på strømregningen i årene som kommer. Og illustrerer ikke bare deres engasjement for bærekraftige løsninger, men også en forretningsstrategi som legger vekt på kostnadseffektivitet og langsiktig lønnsomhet. 

Nett-tilknyttet_engerdal.jpg
Sunwind Hyttesenter Engerdal med solcellepanel på tak

Sunwind Hyttesenter Trysil

Sunwind Hyttesenter Trysil, en lokal Joker dagligvarebutikk og Sunwind Hyttesenter, skiller seg ut som en allsidig butikk med et bredt utvalg av dagligvarer og tilknyttet bensinstasjon. Med et betydelig strømforbruk knyttet til kjøle- og fryseenheter har de et  årlig strømforbruk på 133 500 kWh. I 2023 investerte de i et solcelleanlegg fra Sunwind og installerte 72 solcellepaneler på taket av bygningen, hver med en kapasitet på 375 watt.

Dette solcelleanlegget kan generere opptil 26 000 kWh solstrøm i året, og har allerede vist positive resultater når det gjelder å redusere strømkostnadene for bedriften. Hyttesenter Trysil har også planer om å utvide solcelleanlegget til flere av sine næringsbygg i fremtiden. Ved å samarbeide med Sunwind har de ikke bare iverksatt en effektiv løsning for dagens strømkostnader, men de har også forberedt bedriften for en mer bærekraftig og kostnadseffektiv fremtid.

nett-tilknyttet_trysil.jpg
Sunwind Hyttesenter Trysil med solcellepanel på tak

Her samler vi alle de viktige videoene for deg
som elsker hytteliv.

 
Bærekraftig investering og strategisk forretningsbeslutning

Solcellepaneler på taket eller fasaden er ikke bare en investering i en mer bærekraftig fremtid; det er også en smart forretningsbeslutning som kan gi langsiktige kostnadsbesparelser. Hos Sunwind Gylling AS er vi klare til å være din pålitelige partner og veilede deg gjennom reisen mot solstrøm. Ved å optimalisere energibruken, redusere kostnader og ta det første skrittet mot en bærekraftig fremtid, blir ditt næringsbygg ikke bare et sted for forretningsaktiviteter, men også en kilde til miljøvennlig praksis.

Ønsker du en solcelleløsning for ditt næringsbygg? 

Ta direkte kontakt med oss i Sunwind, eller en av våre erfarne Grønne Montører, for å motta et uforpliktende tilbud skreddersydd etter dine behov. Vårt landsdekkende nettverk av Grønne Montører står klare til å assistere med lokal installasjon og nødvendig oppfølging. Med fokus på bærekraftige energiløsninger sikrer vi at din overgang til solstrøm blir en smidig og effektiv prosess.

Et inspirasjonsunivers for deg som elsker hytteliv.
Enjoy your spare time!

Fra høye strømregninger til solcellepaneler på låvetaket
Fra høye strømregninger til solcellepaneler på låvetaket
Bli inspirert av oss