Slik forlenger du båtsesongen

3 juni 2017

Norsk sommer byr på all slags vær, og for mange blir det lenge mellom de deilige dagene på sjøen. Med et Wallas varmeapparat vil du kunne forlenge båtsesongen til å strekke seg helt fra våren til høsten.

Når du er på båten skal du nyte naturen og slappe av med gode venner og familie. Et visst nivå på komforten er viktig for at alle skal trives, spesielt slik at du kan bruke båten også på dager hvor været er så som så - som det ofte er i Norge. En ny båtvarmer fra Wallas vil øke verdien på båten din, og du vil kunne bruke båten dobbelt så mye som du gjør i dag!

Stillegående varmeapparat

Du vil merke Wallas båtvarmer, men ikke høre den! For alle som har ligget mye i gjestehavner eller longside vet hvor irriterende et bråkete varmeapparat er. Det vil derfor bli en svært merkbar forskjell å gå over til Wallas, som er svært stillegående.

Du vil slippe sjenerende støy helt, dette er en båtvarmer som er kjent for å være ekstremt stille i drift. Så stille at det målte støynivået tilsvarer hvisking i et bibliotek! Det lave støynivået er ekstra viktig når de kalde kveldene kommer snikende, og du og familien sitter i båten og koser dere med kortspill. Det samme er sant når natten kommer - du kan komfortabelt få en god natts søvn med båtvarmeren på uten å bli plaget av støy.

 
Svært lavt strømforbruk

Det kan være en utfordring å til enhver tid ha nok strøm i båten. Er du glad i å ligge i uthavn, eller eier en seilbåt er dette en kjent problemstilling - båteiere passer godt på strømforbruk og -produksjon. Wallas-varmerne har et svært lavt strømforbruk som gjør at du kan holde båten varm lenge, selv med liten batterikapasitet.

Båtvarmeren bruker strøm de første fem minuttene ved oppstart, og både viften og drivstoffpumpen som går kontinuerlig mens varmeren er på, bruker minimalt med strøm. Modellen Wallas 1300 har for eksempel et forbruk på 0,4 ampere - det tilsvarer 100 timer med et vanlig 60At batteri!
 

Cabin_hi-res.jpeg
 

Slipp fuktig og rått sengetøy

Om våren og høsten vil du kunne komme frem til en oppvarmet og tørr båt. Ikke bare øker det umiddelbart komforten, men du unngår også problemer som fuktig og rått sengetøy. Ett ventilasjonsrør før frisk luft utenifra og inn i båten, og ett rør tar luften fra kabinen. Luften sirkuleres derfor godt rundt i båten, og sørger for et behagelig inneklima, og tørr luft som sørger for tørre dyner og puter.

Båteiere som bruker båten mye er vant til svingende temperaturer, men noe av de aller kjedeligste å oppleve er mye kondens og fuktighet i båten. Det er lite delikat når det drypper fra kalesjen over deg. Med Wallas båtvarmer slipper du disse bekymringene, og kan heller fokusere på å nyte dagene på sjøen.

Kom frem til kaldt øl!

Med Wallas fjernstyring kan du fjernstarte båtvarmeren med en enkel SMS. Fjernstarteren har tre forskjellige utganger, en til båtvarmeren, og to til hva du selv måtte velge. Å fjernstarte en kjøleboks er populært for båteiere: mannskapet kan komme til iskaldt øl, og du får et ferdig nedkjølt sted for rekene og resten av matvarene som ikke har godt av å stå for lenge i varmen.

Pålitelig og høy sikkerhet

Wallas båtvarmer og kokeapparat innehar svært høy sikkerhet. Brenselet som anvendes er ikke eksplosivt. Kokeapparatet er det perfekte alternativ for deg som er skeptisk til propan og ikke ønsker å ha det om bord i båten. Kokeapparatets forbrenning er kontrollert og lukket uten åpen flamme.

I et maritimt miljø er fukt og rust et velkjent problem for de aller fleste. Dette problemet slipper du med Wallas båtvarmere, hvor alle delene er laget av materialer som ikke korroderer.

Velg brensel som passer deg best

Med båtvarmere som kan driftes på diesel eller parafin, kan du enkelt velge den modellen som passer deg og din båt best. Dieselvarmeren er spesielt praktisk for båteiere med dieselmotor da båtvarmeren enkelt kan kobles til dieseltanken og pumpe brenselet det trenger fra denne tanken.

For båter med påhengsmotor anbefales båtvarmerne som driftes på parafin. Renset parafin er lett å få tak i, det selges hos de fleste marineforhandlere langs kysten. Parafin kommer på praktiske kanner i lett håndterbare størrelser.

Nyhet på biodiesel

Det naturlige valget for den miljøbevisste båteieren er årets nyhet: GB-modellen. Wallas GB er tilpasset både dagens dieselmotorer, men også fremtidens biodieselmotorer. Disse båtvarmerne er identiske med diesel-modellene, med det unntaket at de også kan gå på biodiesel. Det beste valget for den miljøvennlige!

Kuva - Laura Keittiössä.jpeg

Koketopp uten åpen flamme
Åpen flamme kan skape en rekke komplikasjoner på båttur, om det måtte være ubeleilig vind eller små barn med litt for god rekkevidde. Koketoppene fra Wallas har keramiske topper som du kjenner fra kjøkkenet hjemme. Forbrenning uten åpen flamme betyr at fuktighet ikke kondenserer i kabinen.

Koketoppene er svært enkle å holde rene, en rask sveip over med kluten gir deg en koketopp så god som ny. Ønsker du å holde bearnaisesausen varm uten at den skiller seg, vil den trinnløse effektkontrollen sørge for at du kan finjustere varmen til akkurat det nivået du ønsker. Du er ikke lenger begrenset av standard innstillinger fra 1-9 som du er på komfyren hjemme. Kokehastighet og koketemperatur kan sammenlignes med vanlige hjemme under selve kokingen.

Omgjør koketoppen til kabinvarmer!

Har du en Wallas koketopp, er et varmeviftelokk en lur investering. Med et varmeviftelokk får du to produkter i én: med lokket oppe, fungerer koketoppen som vanlig, mens med lokket lukket aktiveres en vifte i lokket. Denne blåser varmen inn i kabinen, og vips har du koketopp og kabinvarmer i ett og samme produkt!

Enkelt å barnesikre

Det skal være trygt for både små og store i båten. Komfyrer som er installert i plan og separate stekeovner har et kontrollpanel du kan plassere der du måtte ønske, for eksempel utenfor rekkevidden til barna. Dette, og det faktum at koketoppene er uten flamme, gjør dette til et svært sikkert produkt for deg med små barn i båten.