Sørg for nok strøm med disse sammenleggbare panelene

30 april 2021

Enten du er på båttur, campingtur, telttur eller hyttetur er et sammenleggbart solcellepanel en fleksibel, mobil løsning som sørger for at du alltid har nok strøm! 
De sammenleggbare solcellepanelene er praktiske og fleksible, og kan brukes overalt, fra kanotur og villmarksopplevelser, til seilbåten eller på hytta. 

Ideelt for mobilt bruk

Et sammenleggbart solcellepanel sin største styrke ligger i navnet: det er praktisk å ta med på tur eller andre steder med plassbegrensninger da det kan foldes sammen så det opptar lite plass.  
 Solcellepanel Mini (3)(1).jpeg
- Sammenleggbare paneler har en rekke bruksområder, og kan kort oppsummert brukes overalt, forklarer Nils Vøllestad i Sunwind.  
 
- Det er perfekt for både turgåeren, båteieren, campingentusiasten eller hvis du ønsker å supplere anlegget på hytta en gang i blant.

Flytt panelet med sola

Et solcellepanel skal optimalt sett være sydvendt, og den aller mest effektive solen får du mellom 10.00 og 14.00. Denne regelen kommer du deg ikke unna dersom du ønsker optimale forhold.  

Med våre sammenleggbare paneler kan du enkelt flytte panelet med sola.  
 
- Har du funnet en perle av en uoppdaget uthavn er det jo ekstra praktisk å kunne brette opp ett sammenleggbart solcellepanel og få den ladingen du trenger, helt uten noen fast montering. La båten ligge på dregg, skulle vinden snu skuta flytter du panelet med! Sier Nils.

Ferdig montert og klar for bruk i båten

De sammenleggbare solcellepanelene Solveig på 80 watt eller 120 watt kommer ferdig montert med en 10 ampere regulator og kabel slik at du enkelt kan lade opp ethvert 12 volt batteri.  
 
Panelene i Solveig-serien er også utstyrt med maljer slik at du enkelt kan plassere det der du måtte ønske og ha plass.

Panelene for den glade turgåer

Tilbringer du mer tid til lands enn til vann, er det viktig å velge et sammenleggbart solcellepanel som er egnet for å pakke i sekken. 
 
- Enten du velger Brett på 30 watt eller Mini på 10 watt, er disse perfekte på tur. Brett dem sammen og pakk i sekken, eller heng de utenpå tursekken mens du går slik at du kan lade samtidig, tipser Nils. 
 
Solcellepanel Mini er det aller minste sammenleggbare solcellepanelet. Mini kommer med 2 USB-utganger, og er lite og lett. For de med mobil rekkeviddeangst vil Mini være fint å ha med ut i parken eller på dagsutflukter slik at du alltid kan lade mobilen. 
 
Solcellepanel Brett er like egnet til bruk på litt lenger turer, som det er for deg med bobil og båt. Med 3 meter montert kabel er Brett alltid klart til bruk! 

 

Sammenleggbare Brett og Litium Power Pack sikrer strømforsyningen 

Litium_PowerPack.jpg

Det sammenleggbare solcellepanelet Brett er også anbefalt sammen med storfavoritten Litium Power Pack.   
Lithium Power Pack er en bærbar strømforsyning med 230V, 12V uttak og USB-utgang slik at du kan lade for eksempel videokameraer på ekspedisjon eller mobilen på telttur.  
 
I kombinasjon med et sammenleggbart solcellepanel vil du ha en fornybar energikilde med til å produsere strøm til all slags bruk.