Få skreddersydde Victron-løsninger fra Sunwind

6 november 2018

En skreddersydd løsning med en ferdig programmert Victron kombilader gir trygghet, et velfungerende solcelleanlegg og lykkelige hyttekunder. Les mer om hvordan vi går frem for å skreddersy individuelle løsninger for deg og ditt strømbehov!

Nøkkelen til et godt system ligger ikke bare i hvert enkelt komponent isolert sett men at systemet er optimalisert i forhold til alle komponenter som skal jobbe sammen, forklarer teknisk sjef Alexander Haug.
 
En blå boks med potensialet til å bli svært smart
Når du kjøper en Victron kombinert veksleretter/lader, får du kort oppsummert, og et fnugg forenklet, en blå boks med mye teknologi inni seg. For at denne teknologien skal bli tatt i bruk, og ikke minst tatt i bruk på riktig måte, må den programmeres. Det vil si at vi forteller kombiladeren om alle komponenter slik at den kan bli smartest mulig og helt optimalisert for ditt anlegg.
 
- En Victron vekselretter og kombilader er hele solcelleanleggets hjerne. All strøm fra batterier og aggregat sendes gjennom din Victron, derfor er det viktig at denne programmeres riktig slik at du får brukt anlegget slik du ønsker. Jo mer utstyr som skal kobles sammen, for eksempel generatorer, solceller, sensorer og så videre, jo mer komplisert blir oppsettet.

Hytteeiere kan være trygge på at dette blir gjort av profesjonelle hos oss i Sunwind med lang erfaring og utdanning på feltet, vi snakker jo tross alt om 230 volt strøm som skal komme ut av denne boksen og da er det viktig med høy teknisk kompetanse, sier teknisk sjef Alexander Haug.
 
Her ligger ofte «djevelen i detaljene». Riktig ladespenningen for en batteripakke i ett system behøver ikke nødvendigvis være det rette i et annet system som brukes på en annen måte.
 
Førstemann i Norden til å tilby Victron
I år feirer Sunwind 25 år, og de siste 15 årene har Sunwind levert Victron-produkter til det norske markedet.
 
- Sunwind var de første i Norden til å tilby kundene Victron-produkter, forteller administrerende direktør Nils Vøllestad. I løpet av årene har han solgt flere tusen Victron-produkter til hyttemarkedet, og de skreddersydde løsningene Sunwind tilbyr blir mer og mer populære.
 
- Vi leverer skreddersydde anlegg til hyttemarkedet, og dét er hytteeierne glade for. Med lang farstid i bransjen og svært høy teknisk kompetanse er hytteeieren sikker på at vi leverer trygge løsninger som er designet helt individuelt for hver enkelt hytte og eierens behov, forklarer Vøllestad.
 

DSC00051.jpeg- Victron-produkter må tilpasses - vi gjør jobben for deg
Med 30 års erfaring fra hyttebransjen har Nils Vøllestad lang erfaring med Victron-komponenter på hytta.
 
- De fleste Victron-produkter må tilpasses individuelt ut ifra hvilke behov og hva slags solcelleanlegg hytteeierne har. En hytteeier har fem paneler, den neste har 20. Hva slags batterier har du, hvor gamle er de, hvor mange, og så videre. Hva slags last, hvor mye strøm vil du bruke i løpet av en gitt periode. Kanskje ønsker du å bruke overskuddsstrøm til oppvarming? Hvilket aggregat har du? Alt dette må vi vite for å kunne programmere riktig og smart slik at du får den beste løsningen for ditt anlegg, forteller Nils.
 
Individuelle behov gir individuelle løsninger
Jobben med å forstå seg på hver enkelt hytteeiers solcelleanlegg, og optimaliseringen av dette, tar den tekniske avdelingen på Sunwind seg av for deg.
 
-Vi gjør hele jobben for deg, forklarer Nils videre. - Vi snakker med hver eneste hytteeier på forhånd og får greie på alle forhold som er nødvendige. Vi kommer med konstruktive innspill, og i dialog med hytteeier blir vi enige om hvordan anlegget skal fungere. Vi programmerer hver Victron kombilader individuelt, og når hytteeieren mottar sitt Victron-produkt fra oss er det klart til å bli koblet opp og tatt i bruk med en gang, sier Nils Vøllestad.

Han utdyper:
 
- Rett batteri til rett installasjon er viktig. I dag omtales ofte batterier bare som AGM; litium eller åpne bly/syre batterier. Bruker man AGM batteriet som eksempel lages disse til mange forskjellige formål og konstrueres etter bruken de er tiltenkt. Selv for litiumbatterier finnes forskjellige kjemier som gjør at man bruker disse ulike kjemiene i ulike applikasjoner. Vårt fortrinn er kunnskapen vi selger deg når du kjøper et komplett system. Du får komponenter som ikke bare er møysommelig valgt til formålet men de settes opp fleksibelt i forhold til programmering og virkemåte for at alle dine komponenter skal får lengst mulig levetid.
 
Sunwind hjelper deg uansett tid og sted
- Tidligere i dag hadde jeg en videochat med en elektriker som stod på hytta og skulle koble et solcelleanlegg med Victron-komponenter, forteller teknisk sjef Alexander Haug. Han er tilgjengelig nær sagt døgnet rundt, og kan stadig skryte på seg å ha reddet dagen for hytteeiere.
 
-Vi kan logge oss inn og se på anlegget ditt, fortelle deg tilstanden på batteriene, gi gode råd, og skulle behovet endre seg og kan vi endre din Victron lader/veksleretter sitt oppsett, gjøre oppdateringer og supportere, forklarer han videre.
 
Denne spesifikke hytteeieren ønsket å bruke overskuddsstrømmen til oppvarmingen. Elektrikeren ringte dermed til Sunwind hvor han fikk god hjelp.
 
- I dette tilfellet fikk jeg programmert kombiladeren til å gjøre det hytteeieren ønsket mens elektrikeren stod der slik at han ikke måtte ta turen opp igjen, forklarer Alexander.
 
Trygghet i en ferdig programmert Victron kombilader
Victron vekselrettere omgjør vekselstrøm fra solcelleanlegget ditt, til likestrøm på hytta slik at du får 230 volt i stikkontakten.
 
- Vi får mange henvendelser fra mennesker som trenger hjelp til å programmere sin Victron. Hytteeieren som handler hos oss får automatisk denne hjelpen, og det gir en stor trygghet for mange. Du må ha autorisert installatør av 230 volt anlegg også på hytta, så hytteeiere skal være svært forsiktige med å prøve å endre innstillingene uten veiledning fra oss, avslutter Alexander.
DSC00068.jpeg

En ferdig programmert kraftpakke i skap som gir 230 volt i stikkontakten på hytta.