Hygge rundt bålpannen med Eventyrlig oppussing

12 oktober 2020

En aldri så liten velfortjent pause under oppussingen er blitt en tradisjon for gutta i Eventyrlig oppussing. Denne gangen ble kvalitetstiden tilbragt rundt bålpanne Embla.
 

Når Halvor, Ole og Gustav drar fra hytte til hytte i Eventyrlig oppussing på TV3, jobber de nær sagt døgnet rundt i seks lange dager for å gi hytteeierne sitt oppgraderte ferieparadis.

En ordentlig pause legges inn i oppussingsplanene i form av en utflukt, og da gutta pusset opp hytta til Kristine og Mari ved Store Tannsjøen, var det bålpannekos Halvor hadde planlagt.

Kos rundt bålpannen
På plass utenfor en hytte de pusset opp foran et par år siden for sin velfortjente kvalitetstid, sitter Halvor på kne foran bålpannen:

- Det er alltid Gustav som gjør dette her, og jeg får jo kjeft hver gang jeg fyrer opp for at jeg ikke gjør det riktig, sier en konsentrert og fokusert Halvor i det han får fyr i bålet i bålpanne Embla fra Sunwinds Urnorsk-serie.

Men fyr får han, og ild blir det, og da er det bare å hente frem matoljen, det upoppede popkornet og Popkorngryta Sprettkønndigel.
 

Både bålpannene Ask, Embla og Jette, og alt av bålpannetilbehør er produsert i solide materialer for å tåle bruk i norske forhold, og med både støpejern og tre i sikte, er det også fine produkter som passer inn i den nordiske stilen.

- Hva er det du driver med her a… Popkorn? Spør Gustav.

- Popkorn! Svarer Halvor, og med litt olje og upoppet popkorn i popkorngryta, plasseres den oppå risten på bålpanne Embla.

- Åh! Nå er vi i gang, utbryter Gustav entusiastisk i det han hører de første popkornene i gryta poppe. En liten skål må til der de tre koser seg rundt bålpannen etter dager med hardt arbeid.

- Den fyller seg opp, denne her, sier Halvor mens bålet knitrer og popkornet popper, og plutselig har de en gryte full med popkorn.

Tiden rundt bålpannen er et etterlengtet pust i bakken, og her finner gutta roen med gode samtaler og selvfølgelig litt vennskapelig erting.

- Det ser altså så fresh ut, utbryter Ole. - Det var helt nydelig, det!

Halvor er godt forberedt med hver sin lille skål, og heller over popkornet fra Sprettkønndigel til skålene. Takket være det praktiske lokket på popkorngryta kan han trygt og enkelt helle av overflødig matolje uten å risikere å brenne seg.


Og med en voksendrikk i den ene hånden, og skål med popkorn i den andre er konklusjonen på utflukten klar:

- Kjære tid, så nydelig! Utbryter Halvor, til latter fra de to andre.

Det er ingen tvil om at rykende mat laget over bål slår de fleste matpakker ned i støvlene – spesielt ute i det fri! Med bålpannetilbehør som ostesmørbrødjernjern Niste, vaffeljern Bakels, stekegryte Fres eller munkejernet Gropa er det kun fantasien som setter grenser for hva du kan bruke en bålpanne til.

Og med det starter popkornkrigen – en mer idyllisk og hyggelig stund skal man lete lenge etter. Helt til Halvor prøver å legge på enda en vedkubbe, men velger å legge denne oppå selve bålristen.

- Jeg må fjerne den risten der, ass, sier Gustav, og ignorerer Halvors overraskede «HÆ!?».

- Bålet blir jo helt usymmetrisk assa, det fungerer jo ikke, sier Gustav, til latter fra Ole.

Halvor stiller seg derimot spørrende til viktigheten av et symmetrisk bål, men lar Gustav holde på. Han har andre ting å tenke på:

- Jeg blir nesten litt sentimental av å være her, avslutter Halvor, og gutta nyter resten av kvelden rundt bålpannen med et par øl og gode samtaler.

Nyt fritiden med Urnorsk på grillen
Urnorsk på grillen er en serie med griller, bålpanner, baksteovner, utepeiser - designet av nordmenn for å brukes under norske forhold. Matlagingen blir en fest på de solide Urnorsk-grillene uansett vær!

Familiens samlingspunkt blir raskt rundt en Urnorsk-bålpanne hvor mange flotte minner vil skapes. Takket være det Urnorske tilbehøret til både grill og bålpanne kan du briljere som en mesterkokk året rundt.

Sunwind popcorn 03.jpeg