Skap minner rundt bålpanna til hverdags og fest

15 november 2023

En kald høstkveld, den knitrende lyden av flammer som danser i vinden, og duften av deilige godsaker som tilberedes over åpen ild – dette er den autentiske følelsen av hyttekos. Med en bålpanne i din egen hage eller på hytta, har du nøkkelen til å skape denne magiske stemningen. Bålpannen er ikke bare et praktisk ildsted, den er en kilde til magi og fellesskap. Den gir deg muligheten til å invitere venner og familie til hyggelige sammenkomster, hvor dere kan varme dere ved flammene, lage deilige måltider, og dele latter og historier.

En bålpanne gir et nært og autentisk forhold til ilden du koser deg rundt. Den representerer mer enn bare en kilde til ild; den bærer med seg røttene av norske tradisjoner som høytidelig markerer ilden som et symbol på lys, varmen og et samlingssted for å tilberede varme måltider. Bålpannen er et levende eksempel på en gammel kulturarv som har blitt videreført gjennom generasjoner.

I god, urnorsk tradisjon er livet best ute, og rundt bålpannen opplever du ekstra stemningsfulle og trivelige øyeblikk. Den varme flammen, det koselige lyset og stemningsfulle knitringen fra et trygt bål er akkurat det enhver uteplass trenger når minusgradene sniker seg nedover gradestokken.

Skap minner året rundt med Sunwind Urnorsk-serien

Med Sunwind Urnorsk-serien kan du nyte bålpannen året rundt. Disse bålpannene gir deg muligheten til å skape minner og dele glede med familie og gode venner rundt bålpannen. Ikke bare er den flott til å tilberede deilige måltider, men den legger også til rette for hyggelige stunder.

DSC_00010082-redigert.jpg
Bålpanne Ask og Støpejernsgryte Kokegryta 

Ild har alltid spilt en viktig rolle i norske tradisjoner. Har du ild, har du lys, varme og et sted å tilberede mat. Sunwind Urnorsk-serien bringer denne tradisjonen til ditt eget utendørsområde, og gode minner skapes rundt bålet i høytider som jul og påske. Enten det er en stjerneklar vinterkveld eller en mild sommerdag, Sunwind Urnorsk-serien gir deg muligheten til å oppleve den norske ildtradisjonen på sitt beste, uansett sesong.

Bålpanner: Mer enn bare ild

En bålpanne er ikke bare en kilde til varme; den er en portal til en verden av muligheter. Den skaper et samlingspunkt hvor venner og familie kan samles rundt og dele historier, mens flammene lyser opp natten. Men det er ikke bare stemningen den skaper; det er også den fantastiske maten som kan tilberedes over åpen ild.

Bålmatideer for utelek og hygge

Bålpanne-pizza: Lag din egen pizza med ferdig pizzadeig, tomatsaus, ost, og favoritt-toppinger. Legg pizzaen på bålpanna, og la den steke over bålet til osten smelter og skorpen blir sprø.

IMG_3092.jpeg
Pizza på Bålpanne Jette

Bålsnacks: Popkorn, smores.jpgmarshmallows, og s'mores er klassiske bålsnacks. Prøv å lage forskjellige smørvarianter for popkorn og ha de i Popkorngryte Sprettkønndigel, legg marshmallows mellom kjeks med sjokolade for s'mores eller eksperimenter med andre smakfulle snacks.
 

Sunwind popcorn gryte-redigert.jpg
Popkorngryte Sprettkønndigel

Grillet mais: Pakk maiskolber inn i aluminiumsfolie med smør, salt og krydder, og grill dem over bålet til de er møre og litt brunet.

Bakte poteter: Pakk potetene inn iBaktpotet.jpg folie, og tilsett en generøs mengde olje, salt og krydder for å forsterke smaken. Plasser dem forsiktig på glørne, og husk å snu dem jevnlig for å sikre jevn tilberedning til de er møre. Når de er ferdige, topp de saftige bakte potetene med smør, sprøtt bacon, frisk rømme og deilige urter for en skikkelig smaksopplevelse.

Varm gryterett: Lag en deilig gryterett over bålet. Bruk en stor støpejernsgryte og fyll den med ingredienser som bønner, kjøtt, grønnsaker, buljong og krydder. La det koke forsiktig over bålet til alt er mørt og smakfullt.

Bålpanne_Jette_Urnorsk_på_grillen_Bærums_Verk_høst_ (4).jpg
Støpejernsgryte Kokegryta 5,5 liter

Grillet pølser og pølsebrød: Grill pølsene over bålet til de er brunet, og server dem i pølsebrød med favoritt-toppinger.

Sveler: Bruk Steketakke Svela og lag sveler. Sveler, eller lapper, er den perfekte kosematen, spesielt når de blir tilberedt og nytes utendørs. De blir ekstra smakfulle med syltetøy eller en solid klatt brunost på toppen.

Steketakke.jpg
Steketakke Svela

Bålvaffel: Bruk Vaffeljern BakelsVaffel fra Jernia @sandranysaeter-redigert.jpg og stek deilige vafler over bålpannen. Når vaflene er gyldenbrune og klare til servering, kan du utforske ulike smakskombinasjoner. Gå for den klassiske sødmen med et generøst lag syltetøy, eller utforsk den salte siden med knasende grillet bacon og en klatt rømme.

Bålpannekaker: Lag pannekakerøre og stek dem i Stekepannen Pannekaka på bålpannen. Server med lønnesirup eller syltetøy.

Marianne_bålpanne (21)-redigert.jpg
Stekepannen Pannekaka

Munker: Lag deilige munker Munkejern-Gropa-oppskrift.jpegmed Munkejern Gropa! Med dette praktiske utstyret kan du skape perfekte munker, en klassisk delikatesse som smelter i munnen. Dypp de varme munkeflettene i sukker og kanel for den ultimate smaksopplevelsen.

Bakte epler: Skjær ut kjernehuset fra epler, fyll hulrommet med smør, kanel og sukker, og pakk dem inn i aluminiumsfolie. Bak dem over bålet til de er myke og saftige.

Fisk på bålpanna: Legg fisk, som laks eller ørret, på bålpanna og tilsett smør, urter og sitronsaft. Dekk med folie og la fisken steke over bålet til den er ferdig og saftig.

Grillet grønnsaker: Kutt opp dine favorittgrønnsaker som paprika, squash, og løk, tilsett olje, salt og krydder, og grill dem i foliepakker over bålet.

Bålpanne-grillede maiskolber med smør og urter

COLOURBOX15373201.jpg

Ingredienser:
 • Maiskolber (en per person)
 • Smør
 • Ferske urter (for eksempel rosmarin, timian eller oregano)
 • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

 • Start bålet og la det danne glør.
 • Ta av blader og silke fra maiskolbene, og skyll dem grundig.
 • Smør hver maiskolbe med smør. Du kan også bruke urtesmør ved å blande smør med ferske urter, salt og pepper etter smak.
 • Dryss ferske urter, salt og pepper på maiskolbene.
 • Pakk hver maiskolbe i aluminiumsfolie.
 • Legg de innpakkede maiskolbene på bålpanna.
 • Stek dem over bålet, snu dem jevnlig for å unngå at de blir brent, i omtrent 10-15 minutter, eller til de er møre og har fått en fin grillet farge.
 • Åpne folien forsiktig og nyt de saftige og smakfulle grillet maiskolbene.
Skap hyttekos hvor som helst

Bålpanner imponerer ikke bare med sin evne til å skape magiske øyeblikk; de utmerker seg også når det gjelder allsidighet og tilpasningsevne. Uansett om du ønsker å ha den på uteplassen hjemme eller på hytta, kan en bålpanne enkelt tilpasses ethvert utemiljø. 

Sikkerhet

Sikkerhet er alltid viktig når det gjelder å håndtere åpen ild, og våre bålpanner er nøye utformet med sikkerhet i fokus. De er utstyrt med spesiallagde gnistskjold, slik at du trygt kan nyte ildens magi uten bekymringer. Våre bålpanner er produsert av solid og kraftig støpegods, noe som gir ekstra trygghet og holdbarhet. På den måten kan du skape minner og opplevelser rundt bålet med full tillit til kvaliteten og sikkerheten til ditt utendørs utstyr.

Marianne_bålpanne (52)-redigert.jpg
Store og små samlet rundt bålpanne Jette

Skap minner, del glede

En bålpanne er ikke bare et tillegg til ditt utendørsområde; det er en investering i minner og fellesskap. Den skaper en atmosfære som oppfordrer til latter, samtaler og til og med stjerneobservasjon. Når du deler en kopp varm kakao rundt bålpannen med dine nærmeste, skaper du ikke bare et hyggelig øyeblikk, men et minne som vil vare livet ut.

Invester i en bålpanne og begynn å skape hyttekos i din egen hage. Utforsk kulinariske eventyr og del gleden av å være sammen rundt flammene. Bålpannen er ikke bare et møbel; den er en kilde til glede, fellesskap og uendelige minner som vil vare i generasjoner.