Fars urnorske finnbiff

23 januar 2023

Deilig viltgryte! Reinskavgryte også kaldt finnbiff er en tradisjonell samisk gryterett, som er super middag både til fest og hverdag. Tilberedes over bålpanna i en støpejernsgryte, server med rørte tyttebær og hjemmelaget potetmos. Finnbiff varmer både kropp og sjel!

 

Finnbiff:

800 gram reinskav
4 stk gulrøtter
5-6 champignoner
1 løk
2 stk.  rømme
1 pk. kremfløte eller matfløte
4 ss hvetemel
100 gram smør
2-3 skiver brunost
1 ss tyttebærsyltetøy
4-5 dråper sukkerkulør (kan sløyfes)
Salt
Pepper 
1 ts tørket timian
5 knuste einebær
Kvast frisk timian

DSC_00010037.jpg

Fremgangsmåte:
  1. Stek reinskav og løk med smøret i Støpejernsgryte Kokegryta over bålpanna, tilsett gulrøtter og champignoner. Tilsett hvetemel. Fyll opp med rømme, fløte, brunost, og tyttebærsyltetøy.
  2. Ha i knuste einebær, tørket timian og smak til med salt og pepper litt etter litt, til du har smaken du ønsker. Kok finnebiffgryten til kjøttet er mørt. 
  3. Dryss over litt frisk timian og server med potetmos og rørte tyttebær.
  4. Velbekomme. 

DSC_00010063.jpg

DSC_00010149.jpg