Full oppgradering av strøm, kjøkken og bad i hytte på Bugøynes

20 oktober 2022

Den herlige gjengen i Eventyrlig Oppussing reiser til Bugøynes i Finnmark. Med god hjelp fra montører fra Sunwind Hyttesenter Vadsø, forvandler de hytta på prærien til en skikkelig cowboy-hytte med flere gode løsninger fra Sunwind.

Sunwind leverer produkter til både kjøkkenet og baderommet, hytta får også et solcelleanlegg med vindmølle inkludert som skal forsyne hytta med strøm.

Den lille hytta med masse personlighet, trenger en dose kjærlighet og gutta får frie tøyler til å forvandle den lille hytta på prærien til en skikkelig cowboy-hytte.

Tore som har bygd hytta selv med god hjelp, ønsker nå å få hytta oppgradert så familien har et hyggelig samlingspunkt.

«Hytta er ikke så stor, men det er veldig mye personlighet her» sier Halvor.

Familiens eneste ønske er at ku-hornet på veggen skal beholdes, Tore var sjømann og har tatt med seg ku-hornet hjem fra Houston i Texas, mens resten har Halvor og gjengen frie tøyler til å forvandle.

Bugoynes-Etterbilder-TMM-02766.JPG

Gutta ankommerBugoynes-Etterbilder-TMM-02770-redigert.jpg fornøyd frem til hytta i en firhjuling, tar med seg hvert sitt brekkjern, og starter jobben med å rive og tømme hytta innendørs.

Ole og Torkel kaster seg rundt med slegga og river den gamle kjøkkeninnredningen, og endelig har gutta fått utløp for litt muskelkraft, knusing og fjerning av det som skal ut. Med alt tatt ut av hytta kan Halvor og gjengen starte med blanke ark på det som skal bli en skikkelig cowboy-hytte.

Gasskjøkken

«Det skal bli satt opp et nytt kjøkken i vinkel, vi skal bruke gamle planker, og vi skal resirkulere litt», sier Halvor.

Hytteeierne har allerede en sort gasskomfyr fra Sunwind, som de ønsker å bruke videre. I tillegg utstyres kjøkkenet med en kjøkkenvifte, Cuisine 60, som går på 12V over gasskomfyren. De får også et nytt sort gasskjøleskap, Ventus 100, som har toppkontroll for enkel betjening, og en fryseboks som er hengslet for enkel åpning. Kjøleskapet er termostatregulert og har batteritenning som gjør det enkelt å tenne for familien.

Ole lager kjøkkenfronter i gamle trematerialer, på veggen over benkeplaten blir det satt opp lekre sorte terrakotta fliser og kjøkkenbenk i Eik, blir smurt inn med olje.

Bugoynes-Etterbilder-TMM-02765-redigert.jpg

Bad med vannpakke

Det lille badet freshes opp med ny delikat farge på veggene og en ny servant. Sunwind står for en vannpakke på 12 volt som sørger for varmt vann i springen selv om hytta ikke har innlagt vann. Vannpakken inneholder blant annet en 80 liters vannbeholder, røropplegg, vannpumpe og en gassvannvarmer. Perfekt for hytta som er uten strøm og innlagt vann. Ole setter opp saloon-svingdører for å få den «ville vesten» følelsen Halvor, og gutta er ute etter. 

Bugoynes-Etterbilder-TMM-02792-redigert.jpg

Nytt solcelleanlegg med vindmølle

Montører IMG_5043-redigert.jpgfra Sunwind hyttesenter Vadsø stilte opp sammen gutta fra Eventyrlig og monterte opp solcelleanlegg Max Power Lofoten m/vindmølle. Dette er en solcellepakke som kombinerer vind- og solenergi på en god måte. Vindmølle vil bli et godt tilskudd i mørketiden når sola ikke skinner! Med en 12V batteripakke på 600 amperetimer skal dette gi nok strøm til å dekke familiens behov for lys, lading av nettbrett, PC, mobiltelefoner og det mest vanlige utstyret de måtte ønske å tilkoble til det nye 12 volt anlegget sitt. 

Bugoynes-arbeidsbilder-TMM-02712.JPG

Familien vender tilbake

Tore og familien vender spente tilbake til hytta som Halvor og gutta har brukt 6 dager på å endre totalt.

Når de kommer inn på hytta, kommer kommentarene på rekke og rad fra alle familiemedlemmene «Wow», «Det er helt sinnsykt» Og Randi får øye på kjøkkenet og kommenterer «kjøkkenet var jo helt utrolig». Tore klarer heller ikke å holde på begeistringen og sier «Jeg begynner nesten å gråte». Når Tore ser Ku-hornet som er hengt over kjøkkenbenken, blir Tore fornøyd.

Tore skrur av og på lysbryteren på soverommet, og ser at lyset virker, og Halvor forsikrer at nytt solcelleanlegg med vindmølle er satt opp.

Randi står ute og ser på uteplassen «Det går nesten ikke an å takke ordentlig», og Halvor responderer «Det er bare koselig. Takk for at vi endelig fikk komme til Finnmark».