Få varmt vann i dusjen og kjøkkenkranen på hytta uten innlagt vann - som sett i Eventyrlig Oppussing

20 januar 2019

I sesongens aller siste episode av Eventyrlig Oppussing er Sunwind på plass for å montere et komplett vannopplegg  på den strømløse Geilo-hytta slik at det blir både varm dusj, varmt oppvaskvann og varmt vann i kranen på badet.

På Geilo har Margrete og  resten av familien en gammel seterstøl uten strøm, vann og vei. Ønsket om å oppgradere hytta og øke komforten var stor, og Halvor Bakke og resten av gjengen fra Eventyrlig Oppussing skuffet ikke.

Får endelig varm dusj på den strømløse hytta

Den strømløse hytta til Margrete er originalt fra 40-tallet, og siden den ble bygget opp igjen på 80-tallet har den stått urørt. Hytta er utstyrt med solcellepanel og batteri som gir tilstrekkelig med strøm, men frem til nå var hytta uten vannopplegg.

- Vi må hente vann fra bekken der nede, forteller Margretes døtre til en mindre imponert Halvor.
 
En varm dusj på hytta er mange hytteeieres drøm, også Margrete og familiens som opplever stølen som full av tungvinte løsninger. Å oppfylle drømmen deres blir Halvor, Gustav, Ole og Jørgen sitt siste eventyr for denne sesongen.

 

Totalforvandling av kjøkken og stue

Med diverse oppgraderingsbehov blir den gamle seterstølen på 1000 meters høyde til slutt totalforandret av gutta. I vinterlige omgivelser rives vegger i hytta for å gi en enda bedre romfølelse, og både kjøkken og stue går fra utdatert til moderne.
 
Det typiske hyttekjøkkenet med furu og rødmalte skapdører blir totalforvandlet, og et nytt og moderne uttrykk erstatter det gamle. Men viktigst av alt for å virkelig øke komforten på hytta er kanskje det nye vannopplegget som gjør at familien endelig får varmt vann i kranen på kjøkkenet.
8V1A7995_preview.jpeg
 

Varmt vann på kjøkken og bad med nytt vannopplegg

På Geilo monterte Sunwind et komplett vannopplegg og en splitter ny dusj på den gamle seterstølen til glede for en imponert Halvor Bakke: - Jeg har ikke helt kontroll på opplegget, men Sunwind kommer og monterer et komplett vannopplegg! Jeg gleder meg, jeg har ikke vann på hytta selv så dette blir spennende, forteller Halvor til snekker Ole.

Vannpakke 12 volt fra Sunwind er en komplett pakke for deg med hytte uten strøm og vann, og som ønsker å øke komforten på hytta med varmt vann i kraner og dusj.
 
Pakken inneholder alle komponenter du trenger for å få varmt vann på hytta: gassvannvarmer, avgasspakke, gassregulator, vannpumpe, vannbeholder og installasjonspakke for Whale rør.
 
På badet ble det installert et 2-greps servantarmatur, mens kjøkkenet fikk et 2-greps kjøkkenarmatur. I dusjen monterte gutta fra Sunwind ett 2-greps dusjarmatur.
 

 - Hvem som helst kan montere dette selv

En spent Halvor tar i mot gutta fra Sunwind. - Dette er jo genialt, utbryter en entusiastisk Halvor etter å ha hørt hvordan vannopplegget fungerer av Bent Daglid og Stian Meiningen fra Sunwind. De er på eventyrlig besøk for å installere Margretes nye vannopplegg. 
 
- Hvem som helst kan montere dette selv, det er utrolig enkelt, forteller Stian Meiningen. Alle skjøter og bend fra Whale klikkes enkelt på hverandre, mens rørene kan klippes med rørsaks der det er nødvendig for en skreddersydd løsning.
 

8V1A8005_preview.jpeg

I hytta på Geilo bæres vannet inn på hytta, og i de aller fleste kommuner er det lov å slippe ut vann som bæres inn uten å søke om utslippstillatelse. Vær nøye med å sjekke hos kommunen hytten din ligger i, da regelverket er opp til hver enkelt kommune.
 
Fra familiens nye 80 liters vannbeholder, pumpes vannet opp av vannpumpen, og går deretter i to rør: et med kaldt og et med vann til gassvannvarmer hvor det blir varmet opp, og deretter til de tre tappepunktene.

Skreddersydde løsninger

De dyktige gutta fra Eventyrlig Oppussing disker alltid opp med skreddersydde løsninger som passer både hyttene og familiene de besøker.
 
Dusjkabinettene fra Sunwind er lavere enn dusjkabinettene du har hjemme for å passe bedre inn på et mindre hyttebad, og i hytta på Geilo ble det montert dusjkabinett med lekkert dusjgarnityr i rustfri utførelse fra Sunwind. 

Fornøyd familie

Da Halvor viste familien det endelige resulatet av deres besøk, lot ikke reaksjonene vente på seg. Margrete hadde hatt en nervøs uke, men det var verdt det til slutt.

To hylende, hoppende glade døtre og en rørt Margrete kunne til slutt teste ut det rennende vannet i kranen på kjøkkenet og få drømmen oppfylt. Den lune industrielle følelsen Halvor ønsket å få frem i hytta ble godt tatt i mot med det lune treverket og industrielle metalldetaljene. 

Du kan melde deg på neste sesong av Eventyrlig Oppussing på TV3.no nå.