Nytt bad og vann i dusj og kran med Eventyrlig oppussing og Sunwind

26 november 2020

Halvor Bakke, Ole Rosén-Lystrup og Gustav Brustad Nilsen får med seg montører fra Sunwind når de i sesongens siste episode tar turen til Tyin hvor de blant annet skal pusse opp kjøkken og bad.

Det er nemlig duket for siste episode av sesong 6 av populære Eventyrlig oppussing. Denne gangen får gutta god hjelp fra montører fra Sunwind når de tar turen til Tyinvannet i Jotunheimen. Her ligger hytta til Benedicte, Jon Olav og deres to små barn, en hytte med behov for oppussing før det virkelig blir familiens ferieparadis.

- Hytta er nydelig hele året. Nå skal den bli helt rå, utbryter Ole i det han får sett første glimt av fjellhytta.

Drømmer om nytt bad og terrasse

Halvor tar seg en prat med familien: Far i familien vokste opp på gård, og Jon Olav og Benedicte ønsker å gi sine egne barn den samme gleden med en deilig familiehytte helt uten naboer. For å oppnå dette, har de et par ting på ønskelista:

- Det er mye vær og vind på 1100 meter, vi ønsker en varm og lun hytte å komme inn i, forteller Benedicte. Målet er å få et deilig sted å nyte familietid, så en ny terrasse står høyt på ønskelista. I tillegg ønsker paret seg et nytt kjøkken og peis.

Hytta har innlagt strøm, men ikke innlagt vann, og Benedicte og Jon Olav ønsker seg derfor en løsning som byr på rennende vann i kranen, i tillegg til litt oppussing og styling på soverom og bad.

 

- Den råeste hytta vi har gjort hele denne sesongen

- Vi skal legge tak, kledning, skifer, ny terrasse, inn med nye vinduer, vi skal legge gulv… men vi får hjelp! Forklarer Halvor til Ole og Gustav som skeptisk ser over alle materialene de har fått levert.

Også innvending skal det skje store ting:

- Badet er bittelite så det skal vi utvide og forstørre. Kjøkkenet er overraskende bra og fint, vi skal bare pynte litte grann til. Vi skal lage et deilige og større dobbelt soverom. Stua den skal bli mørk, mystisk, lun og varm, og det blir en dobbel verandadør ut til en ny stor terrasse.

Med andre ord skal hytta nærmest totalrenoveres.

- Dette blir bare den råeste hytta vi har gjort hele denne sesongen her, det er jeg helt sikker på, sier Halvor Bakke.

Baderomsdrømmen oppfylles med montører fra Sunwind

- Nå har jeg revet baderomsveggen, og skal flytte den litt lenger ut så de får et litt større rom. Litt større og mer romslig bad, forklarer Gustav.

Fordi hytta har innlagt 230 volt, men ikke innlagt vann, skal rørlegger koble opp en komplett vannpakke for 230 volt fra Sunwind. Vannpakken er en ferdig sammensatte pakke produsert for norske forhold, laget spesielt for deg som ønsker et komplett vannopplegg på hytta.

For å virkelig øke komforten på hytta, og benytte seg av det nye varmtvannsopplegget, monterer de også et Aurora Round dusjkabinett i en lekker, sort utførelse fra Sunwind. Ole har bygget et lekkert baderomsmøbel med plass til varmtvannsberederen inne i skapet.

- Å! Åh, dette her ble fint, sier Halvor fornøyd. – Er ikke dette kult, at man kan lage et bad uten å ha innlagt vann, så ser det ut som et helt rått bad på en hytte som har alt innlagt?

EVENTYRLIG-TYIN_184-10669867_1920.jpeg
Ole sier seg enig:

- Det er så gøy. Bare tenk deg den følelsen: at de kan komme opp hit og ta seg en varm dusj når de har vært på tur ute hele dagen! Det er helt vilt, sier Ole.

Til slutt bygger han inn vannbeholderen. I de fleste hyttekommuner er det nemlig slik at det vannet du bærer inn på hytta, kan du slippe ut, uten å måtte søke om utslippstillatelse. Hytteeierne kan derfor enkelt bære vann inn, fylle vannbeholderen, og få varmt vann i dusjen og alle kraner.

- Tenk å få dusj på hytta da, så deilig! Uten innlagt vann, takket være en sånn vanntank man fyller opp og varmer opp, sier Halvor i det han legger siste hånd på verket

«Nytt» gammelt kjøkken – og vann i kranen!

Kjøkkenet som stod på hytta var i god stand, og hytteeierne hadde selv malt frontene. Det var derfor ikke mye som skulle til for å gi kjøkkenet et nytt og lekkert, funksjonelt preg.

- Jeg syntes det er utrolig fint når man kan bruke noe på nytt, eller på samme måte, eller bare redesigne det. Kjøkkenet funker utmerket godt, vi har gjort noen fine justeringer. Der det var oppvaskbenk skal det nå bli tre høyskap og inngang til soverommet, de delene har vi flyttet og brukt. Vi har fått på plass en ny kjøkkenbenk, og skal bytte ut håndtakene med nye i mørkt, brunt treverk.
 

EVENTYRLIG-TYIN_065-10670043.jpeg
Som siste hånden på verket, blir det også en splitter ny komfyr fra Sunwind med favoritten Chef 60cm i en lekkert sort finish som passer rett inn på kjøkkenet og den lune, mørke stemningen Halvor har skapt.

Denne erstatter den lille bordkomfyren familien hadde før, som gjør matlagingen betydelig enklere med større volum i stekeovn og flere bluss på gasstoppen.

Med det komplette vannopplegget Ole installerte på badet, blir det også varmt (og kaldt) vann i kjøkkenkranen. Med et komplett vannopplegg fra Sunwind kan du nemlig legge opp tappepunkter der du ønsker slik at du kan få varmt vann blant annet i dusjen, i kranen på badet og i kjøkkenkranen.

Et oppdatert utvendig uttrykk

Halve hytta kles nemlig med skifer, mens den andre halvdelen får tømmerfalskledning. Det nye utvendige uttrykket blir komplett med et nytt tretak som binder de to delene sammen på en lekker måte.

- Jeg tror aldri jeg har vært så happy med noe vi har gjort utvendig på en hytte! Det er så lekkert, jeg er STRÅLENDE fornøyd, smiler Halvor.

Siste episode i sesong seks av Eventyrlig oppussing

Gjennom høsten 2020 har vi fulgt Ole, Gustav og Halvor når de har reist land og strand rundt for å pusse opp.

- Ti hytter, ti plasser… Se på underleppa di, ler Halvor og peker på Ole.

- Nei, du må ikke snakke om det engang. Det er jo en sånn veldig delt følelse. Det er jo et blodslit, også er det jo verdens beste kos og alt sammen, forklarer Ole.

- Vi har den beste jobben, kan gutta konkludere med.

Fornøyde, lykkelige hytteeiere

En nervøs Halvor henter to spente hytteeiere som er mer enn klare til å se det ferdige resultatet:

- Åh, herregud!! Gisper Benedicte i det hun får se hytta. - Gud, så fint! Sier hun, og lar tårene renne.

- Er det bad fortsatt, spør Benedicte nervøst, og reaksjonen lar ikke vente på seg når hun og Jon Olav får se det nye badet.

- Vi har dusj, vi har jo ikke vann engang, utbryter hun.

Halvor forklarer:

- Her er den en tank under lokket der, hvor man fyller på vann, så har du full dusj, og her har du varmt vann i krana, via en pumpe.

Det er gledelige nyheter for jegeren i familien:

- Nå kan jeg dusje! Smiler Jon Olav fornøyd.

Videre går turen til kjøkkenet.

- Det er gass, det er jo fantastisk, smiler Jon Olav. -Åh, å full størrelse, sier Benedicte som allerede gleder seg til å feire jul på hytta.

Far i huset er fornøyd: - Her kommer vi til å kose oss. Jeg tror ikke du kunne funnet en bedre miks av hva hun ville ha og hva jeg ville ha. Her traff du spot on, sier Jon Olav til en lettet Halvor.

- Vi kan ikke be om noe mer nå. Jeg har aldri sett en finere hytte. Verdens vakreste hytte, sier Benedicte som rett og slett har oppkalt hytta etter Halvor - Bakkebu.

- Vi skal hjem og ta en liten velfortjent pause, så er vi tilbake neste høst og håper du er med oss da også, avslutter Halvor.
 

8V1A1765-10585247_1920.jpeg