Slik resirkulerer og varmer solventilatoren luften i hytta

14 februar 2018

Sliter du med fuktig og rå luft på hytta? Les hvordan en solventilator vil tørke ut hytta ved å enten sirkulere inn frisk luft utenifra, eller resirkulere og varme opp luften som allerede er i hytta. AirPlus solventilator har begge alternativene.

Fukt på hytta er et kjent fenomen for de aller fleste hytteeiere. De finnes få ting som er mer kjedelig enn å endelig komme frem til hytta etter en lang kjøretur, og å måtte legge seg i fuktige dyner.

Løs problemet med en solventilator

En solventilator er en enkel og effektiv løsning på plagsom, rå luft. Ventilatoren sørger for at luften som kommer inn i hytta blir varmet opp på veien, og gjør hytta tørr og raskere å varme opp.

Solventilatoren består av et kabinett hvor det sitter et solcellepanel som drifter viften som er plassert i luftkanalen. Viften sørger for at den oppvarmede luften i kabinettet sirkuleres inn i hytta.

Sirkuler inn frisk luft utenifra

En standard solventilator tar luft utenifra, varmer opp luften i kabinettet, og sirkulerer den friske, oppvarmede luften inn i hytta. Dette kan gjøres på alle solventilatorer, også alle AirPlus-modeller.

På kabinettets nedre bakside kan du velge om du ønsker å montere luftkanalen eller ikke på 100 og 120. Lar du vær, vil ventilatoren trekke frisk luft utenifra og inn via kabinettet. I solventilatorens bunn sitter en ventil du skrur opp, og her kommer den friske luften inn.

Resirkuler luften som allerede er i hytta

På enkelte solventilatorer - for eksempel AirPlus 100 eller AirPlus 120 - har du mulighet til å resirkulere luften som allerede er inne i hytta. 

Denne funksjonen trekker luften som er i hytta inn i solventilatorens kabinett hvor den blir varmet opp av solstrålene som treffer kabinettet, og deretter resirkulert inn igjen i hytta ved hjelp av den solcelledrevete viften.

Når luften resirkuleres på denne måten vil luften som kommer inn i hytta være varmere enn om du hadde sirkulert inn luft utenifra.


Solventilator-skisse.jpeg

Reduserer oppvarmingskostnadene

Med en solventilator installert vil du kunne redusere oppvarmingskostnadene betydelig.

Dette kommer av den enkle grunnen at det går raskere å varme opp tørr enn rå, fuktig luft, og du vil derfor få varmet opp hytta raskere og billigere enn før.