Få et sunt og trygt innemiljø med Wallas varmeovn

31 mai 2019

Hytteeierens beste venn, Wallas varmeovn, sørger for et sunt og trygt innemiljø for liten og stor på hytta! Kom frem til en tørr, varm hytte med Wallasen.

En av de mange fordelene til Wallas diesel- og parafinovn er forbrenningen: selve forbrenningen skjer i et lukket kammer, og alle avgassene føres ut av hytta enten gjennom veggjennomføring eller eksisterende pipeløp.  

Avgasser ut av hytta

Enhver forbrenning av noe slag trenger oksygen for å forbrenne. Wallasen kan hente luften fra inne i hytta, eller hente frisk luft utendørs.  
 
I mindre rom er det fordelaktig å hente luften utenifra slik at du ikke "bruker opp" oksygenet som er i rommet. 
 
For større rom, og for deg som ønsker å komme til en tørr hytte, anbefaler vi å hente luften innenfra. På den måten vil du trekke ut mye av fukten som er i luften i hytta, og resultatet er en tørr hytte som er raskere å varme opp.

Lukket forbrenning gir bedre inneklima

Med lukket forbrenning mener vi at selve flammen i Wallas-ovnen sitter i et kammer du ikke kan komme til fra utsiden uten å bruke verktøy. 
 
- Med en balansert forbrenning som skjer inne i et lukket forbrenningskammer, vil du oppleve et bedre inneklima med Wallas kontra andre oppvarmingsmetoder som gass, parafin og vedfyring, forklarer teknisk sjef i Sunwind, Alexander Haug. 
 
Enhver forbrenning vil ha et biprodukt, avgasser av et eller annet slag.  
 
- Wallasen slipper disse avgassene ut, de går altså ikke ut i luften du puster inn i hytta. Dette er både sunnere og bedre enn alternativet, sier Haug.  

Wallas vs. gassovn til oppvarming

Bruker du propan til oppvarming på hytta? Da har du nok erfart at forbrenningen av denne gassen kan føre til en fuktig hytte. Når propangass forbrennes blir biproduktet rundt regnet 1 liter per kg forbrent propan. En gassovn er derfor egnet til rask oppvarming da det blir umiddelbart varmt, og de kan avgi en svært høy effekt.  
 
Skal du derimot holde en jevn temperatur, er en Wallas å anbefale.  

Wallas er nemlig termostatstyrt, og vil opprettholde den ønskede temperaturen. Den er trygg i bruk 24 timer i døgnet, og trenger til motsetning fra en gassovn at du konstant følger med og er i samme rom. Du kan trygt legge deg for kvelden med Wallasen på i stuen, og stå opp til en varm, deilig hytte.  
 

Diesel eller parafin – ditt valg

Wallas fungerer like godt på både parafin og diesel. Varmeovnene er opprinnelig produsert for bruk med diesel, men har i størst grad blitt brukt med parafin i Norge.  
 
I 2020 blir fyringsolje til oppvarming forbudt, med ett unntak: for hytter som ikke er tilknyttet e-verket. Disse kan fortsette å benytte seg av parafin til oppvarming. 
 
Skulle det være vanskelig å oppdrive parafin i ditt område, bytter du enkelt og greit over til diesel.  

Din bestevenn: varmeviften

For å øke komforten enda et par hakk, må du ha en varmevifte - alle Wallas-eierens bestevenn. Denne viften plasseres oppå din Wallas, og den drives helt lydløst av varmen fra ovnen. Slik får du effektivt spredd varmen slik at hele hytta oppnår en jevn og behagelig temperatur. 

Kom frem til tørr, varm hytte

Kjøper du en av disse Wallas varmeovnene, er fjernstarter inkludert. Dette betyr at du kan ringe hytta varm, og komme frem til en tørr og varm hytte.  
 
Du sender enkelt og greit en SMS når du måtte, for eksempel dagen i forveien, og skrur på Wallas-ovnen. Den vil da kjøre på maks frem til ønsket temperatur er nådd, og deretter opprettholde denne temperaturen.