Art.nr 124564—57172152

Solcelleanlegg takmontert 720 watt AGM 230V

Dette er pakken for deg som har en hytte liggende i et relativt snøfattig område hvor montering av paneler kan gjøres på takflate. Pakken utnytter prisfordelen man har ved å bruke Grid-paneler som er rimeligere pr watt en konvensjonelle 12V paneler.
29 990,-
Legg i handlekurv Klikk og hent

På hovedlager

Legg til i sammenligning
Beskrivelse

Dette er pakken for deg som har en hytte liggende i et relativt snøfattig område hvor montering av paneler kan gjøres på takflate. Pakken utnytter prisfordelen man har ved å bruke Grid-paneler som er rimeligere pr watt en konvensjonelle 12V paneler. Det vil også være mulig å montere pakken flatt på vegg.

  • Hele 720 watt paneleffekt
  • Stor batterikapasitet, 2 x 260 At
  • Basispakke, velg lamper og tilbehør selv
  • Pakken er et godt utgangspunkt for de som ønsker 12V kjøleskap på hytta sommerstid

Med hele 720 watt installert paneleffekt bør dette anlegget dekke behovet for de aller fleste. I denne pakken seriekobler man panelene med de medfølgende kablene. På grunn av høyere spenning inn til regulator er større avstander fra panel til regulator mindre problematisk enn ved tradisjonelle 12 volt systemer.

Pakken er ment som en basispakke der man selv velger tilbehør som lamper og nødvendig kabling. Kabler mellom paneler og regulator, samt kabel mellom batterier og regulator medfølger. Laderegulatoren kommer med innebygget Bluetooth som gjør at du enkelt kan få all informasjonen tilgjengelig på din smarttelefon.

Pakken er på 24 volt, for deg som er avhengig av 12 volt ut fra pakken kan man i tillegg benytte en DC/DC omformer fra 24 -12V spenning. Ønskes større batterikapasitet kan dette utvides med ekstra batteri.

Merk at pakken i utgangspunktet er komplett, men for enkelte kunder vil det være behov for dimensjonering av noen kabelstrekk. Kabel mellom solcellepanel og regulator følger ikke med i pakken, og må bestilles i tillegg. For inntil 10 m lengde kan kabler med MC4 hurtigkontakter benyttes. For lengder over 10 m, se egen dimensjoneringstabell. For eksempel er avstand mellom solcellepanel og regulator ikke standard og en kabeldimensjonering er viktig. Det samme gjelder avstand til kraftkrevende applikasjoner som 12 volt kjøleskap, vannpumper, Wallas og TV.

Pakken inneholder:

Solcellepanel
2 stk Sunwind Grid 360 watt

Batteri
2 stk Sunwind AGM 260 At

Regulator
Victron SmartSolar MPPT 100/30

Vekselretter
Victron Multi 24/500/20-16 230V

Koblingsutstyr
Batterikabel og mellomkobling på 30 cm for seriekobling av batteriene
Kabel MC4 6 mm2 til solpanel 10 m
Mellomkobling 50 mm2 0,3 m
Skinne for takmontering, festeklammer og festebrakett

Tekniske data
Antall batteri: 2
Antall solcellepanel: 2
Batteritype: AGM
Kapasitet: 2x 260 At
Omformer 230 volt: Ja
Effekt vekselretter: 500 watt
Effekt solcellepaneler: 700 watt
Festeanordning panel: Takmontering
Spenning nominell: 24 volt