Slik vedlikeholder du badstuen før høstsesongen

24 september 2021

Temperaturen synker, og høsten er snart her – da er det endelig tid til å slappe av høsthytta. Men før du starter hyttesesongen er det viktig å huske at hytta og badstuen trenger regelmessig vedlikehold.

Vi har samlet noen tips du kan ha nytte av i det årlige vedlikeholde av badstuen.

Dette må du sjekke på den vedfyrte badstuovnen

Inspiser badstuovnen og dens konstruksjon. Sjekk om deler av badstuovnenHarvia_kiuas-768x576.jpg trenger vedlikehold eller om badstuovnen må byttes ut.

Bruk en lommelykt for å utføre en grundig inspeksjon: Flytt badstustenene bort, åpne døren til badstuovnen, lys inn i ovnskammeret og se om det er hull i badstuovnen.

Hvis badstuovnen ikke varmer skikkelig er det vanligvis fordi varmen lekker ut et sted. I dette tilfellet bør du vurdere å bytte ut badstuovnen da det kan utgjøre en sikkerhetsrisiko.

Vedlikeholde eller bytte ut badstustener

Avhengig av tilstanden til badstustenene, kan det hende at de må byttes ut,Harvia_kiuaskivet-768x576.jpg men uansett bør du stable steinene på nytt. Benytt samtidig anledningen til å skylle steinstøvet bort fra steinene.

Du kan kontrollere tilstanden til steinene ved å trykke to steiner mot hverandre. Hvis steinene forvitrer eller har blitt gule er det på tide å bytte dem ut med nye.

Rengjør badstuovnen

Badstubad kan gi synlige hvite kalkavleiringer på overflaten av badstuovnen. Disse kan enkelt fjernes med vann og eddik eller sitronsyre.

Undersøk og rengjør treverket

Sjekk at konstruksjonen på plankene er i god stand og ikke må byttes ut.

Hvis plankene bare trenger å rengjøres, bruk en myk børste og vask dem medHarvia_lauteet-768x432.jpg varmt vann og et passende vaskemiddel.

Puss alltid plankene i treverkets fiberretning og skyll deretter plankene et par ganger for å fjerne alt av vaskemiddelet.

Til slutt skyller du over med kaldt vann slik at trefibrene lukkes og blir mer smussavvisende. Tørk deretter alle overflater i badstuen forsiktig.

Når plankene er rengjort bør de behandles med parafinolje. Dette gir beskyttelse og fremhever treets nyanser.

Test først oljen på et skjult sted, for eksempel på undersiden av planken, for å se hvordan oljen påvirker treverkets nyanse.

Hvis plankene har blitt mørke så kan du slipe dem lett med sandpapir og behandle med et egnet konserveringsmiddel.

Harvia Sauna Care Set er en komplett pakke med produkter for rengjøring og vedlikehold av badstuen. Pakken inneholder badstuerens, parafinolje og en svamp, vernehansker og sandpapir.

Ta badstuopplevelsen til et nytt nivå

Frisk opp i den eksisterende badstuen med nytt tilbehør som termometer eller håndkleknagger fra Legend-serien, eller velg din favorittlukt fra de deilige badstuaromaene som gir et ekstra behagelig og duftende badstubad.

Et nytt sett med badstubøtte og øse gjør det til en ren nytelse å tappe vann, og med en ny vedkurv kan du enkelt bære med deg ved inn i badstuen.

Høsthytte med badstue vil alltid hjelpe til med å løfte hytteopplevelsen din et par hakk opp. Når du endelig er ferdig med vedlikehold og rengjøring kan du nyte late og avslappende høstdager i din flotte badstue.

Harvia_Nättinen_Hybridi02_maisema.jpg