Høsteventyret begynner her: Utforsk teltlivet med disse produktene!

31 august 2023

Er du en av de som skal feriere med telt i løpet av høsten, eller skal du kanskje gå fra hytte til hytte? Her har vi samlet noen gode tips for å få mest mulig komfort på høstens telteventyr.

I Norge gir friluftsloven deg rett til å ferdes fritt til fots og telte fritt i utmark, men du må holde deg minst 150 meter fra bebodde hytter og hus. I tillegg kan du maks bo to døgn på samme sted så lenge du ikke er på fjellet eller langt fra folk. Merk at det kan være noen restriksjoner i naturreservater og i kommunale friområder, så sett deg inn i dette på forhånd før du legger i vei.

Selv om teltturen kun er for en natt eller for mange dager i strekk, er det en del utstyr du ikke kommer utenom å ha med seg når man skal overnatte i telt.

Slik lader du mobilen på tur

Mobilen er blitt en viktig del av turopplevelsen, enten det er for å forevige turen i form av bilder, om du kanskje bruker kartet for navigasjon eller sende et flott bilde av dagens camp til dine nærmeste er det viktig å sørge for at man har nok strøm på telefonen når man skal bruke den. Solcellepanel Mini er et sammenleggbart solcellepanel med to integrerte USB uttak som kan lade mobilen eller andre enheter som kan kobles til med USB. Panelet kan henges på sekken, slik at du sørger for å lade batteriene underveis på dagsettappen.

Solcellepanel Mini er sammenleggbart og finnes i to forskjellige størrelser på 11 watt og 21 watt.

Telttur_Mattisplassen (76)-liggende.jpg

Om du ikke skal gå så langt kan det være vel så praktisk å ha med seg en Power Pack for å lade alle tingene du ønsker å ha med. En Litium Power Pack sørger for rikelig med strøm til hele familien, og man slipper å krangle om hvem som skal lade ettersom flere kan lade samtidig! Her får du både uttak for 12 volt USB og 230 volt stikkontaktsuttak i en og samme enhet som gjør at du kan ta med det du ønsker på turen. Litium Power Pack kan lades opp ved hjelp av Solcellepanel Brett på hele 30 watt og på denne måten sikrer du deg nok strøm til hele turens lengde!

152300_2.jpg

Mat på turen

Selv om du skal på en lang eller en kort telttur er det alltid lurt å ha med seg en varmekilde for å tilberede mat eller koke vann. Husk at det er generelt bålforbud fra 15 april til 15 september, så det er lurt å ha med seg et alternativ for å matlaging.

Et godt kokeapparat er det enkleste alternativet. Kokeapparatene gir rask varme for både steking og koking, tar liten plass og er perfekt å ha i sekken enten du skal tilberede middag, eller koke en kopp kaffe. Skal du lage mat til flere kan Kokeapparat Kombi være en god løsning, men er du gramjeger og vil ha lettest mulig utstyr kan vi anbefale Kokeapparat Camp.

IMG_0642-2-lav.jpg

Husk nok gass!

Det å gå tom for gass når du er på langtur er en kjedelig følelse. Sørg derfor at du har med rikelig med gass, slik at du kan tilberede middag, stoppe for en kaffepause eller tilberede fisken du fikk på morgenkvisten til lunsj! En Gassboks 450 gram er perfekt størrelse til å ha med på tur!

Tenk gjennom hva du skal spise før du drar på tur

Det å ha tenkt igjennom hva du skal spise og kanskje forberedt litt av maten du skal ha med på tur gjør matlagingen veldig mye lettere når du kommer frem etter en lang dags marsj. Ved å planlegge måltidene er det også lettere å planlegge utstyret du må ha med for å tilberede måltidene. Kjelesett Cook inneholder alt du trenger for å både koke og steke mat på turen!

20220528_113054-redigert_extended-lav.jpg

En god kaffekopp som Turkopp Bergtora er utmerket å ha med seg på tur, på den måten kan du starte dagen med å nyte morgenkaffen i fra soveposen i teltet!

Ta med bestikk til hele familien! Med Turbestikk Bergtora i tre har du alt du trenger for å spise mat på turen! Et bestikksett i tre kan også brukes når du tilbereder maten slik at du ikke trenger å ta med stekespade.

Hold maten kjølig

Skal du på langtur i fjellet er det alltid en utfordring å ha med mat som må oppbevares kjølig for å holde seg god. Men har du med deg slike matvarer kan det være lurt å se etter en leirplass hvor det kan være muligheter for å oppbevare maten noe kjøligere enn i sekken/teltet. For å kjøle ned maten på tur kan du bruke en bekk og eller et vann eller grav maten ned i ei myr og du vil få kjøligere mat. Husk å pakke maten godt inn!

IMG_7673-redigert.jpg

Skal du på en telttur der hvor du kan parkere bilen rett i nærheten er det fristende å oppbevare maten kjølig i en kjøleboks! Våre Kjøleboks Parago er ypperlig til denne jobben og kan brukes rett på sigarettuttaket i bilen på vei til teltplassen. Kjøleboks Parago kommer i tre forskjellige størrelser og holder dessuten veldig godt på kulden, slik at du fortsatt kan ha kald drikke og mat natten igjennom.

Vask på tur

Det å ta seg en dusj etter en dag på tur er kanskje den beste følelsen med turen. Men skal man være ute lenge og uten muligheter for å ta seg en dusj kan et forfriskende bad også være ganske godt, spesielt når du kommer opp av vannet igjen!

For de som ikke er så glade i å bade, men som ønsker en frisk følelse på tur kan en bærbar dusj Dråpe være et godt alternativ for å føle seg litt fresh igjen. Dusjen tar liten plass og går på batteri slik at du får deg en dusj uansett hvor du er. Ønsker du en varm dusj, kan du varme opp vannet på forhånd.

Tips: en pakkpose kan fungere utmerket som en bøtte hvis du ønsker å varme vann for en dusj ute i naturen!

Tips før teltturen

Prøv å sette opp teltet hjemme i hagen før du drar på tur, på den måten blir det enklere når du kommer frem til teltplassen.

Andre nødvendige ting i sekken

  • En god sovepose og et godt liggeunderlag
  • Varme klær og et ekstra skift med ullundertøy
  • Førstehjelpsutstyr
  • Kart og kompass
  • Solkrem
  • Våtservietter - gjør oppvasken til en lek
  • Pakkposer – sørger for tørre klær når du trenger det!
  • Søppelpose
  • Toalettpapir
  • Mat og snacks

Med disse tipsene er du klar for å nye dager ute i skog og mark.

God tur!