Turvennlig oppskrift på burning drumsticks

17 januar 2020

Denne mexicansk-inspirerte kyllingen er utrolig enkel å lage – og smaker fantastisk på tur! Det meste av tilberedningen gjøres hjemme på kjøkkenet, så når kyllingen legges på risten over det glødende kullet er det bare den gyldne, sprø overflaten som skal på plass.

Drum sticks er den ytterste delen av kyllinglåret. Disse kan kjøpes ferdig oppdelt i butikken. Landkylling egner seg best, både på grunn av at disse har fine og kjøttfulle stykker – og fordi de er saftige og smaker godt! Det tar 10-15 minutter å varme over bålet, akkurat nok tid til å få bitene skikkelig gjennomvarme.

Drumsticks marinade

6-8 røde chili
6-8 hvitløksfedd
1 dl rapsolje (eller maisolje)
1 neve frisk koriander
1-2 lime eller 1 sitron
1 neve finhakket persille
Cayenne-pepper, salt og sort pepper

 
Fremgangsmåte:
  1. Del chilipepper på langs og ta ut frø og alt med en teskje. Skjær den i lange remser, og så på tvers for å få små biter (ca. 2x2mm). Finhakk hvitløken på samme måten, og legg det i blandingen av olje, koriander og lime/sitron + et par klyper salt og sort pepper og cayenne etter ønske. Her er det ikke chili-frukten som gjør kyllingen “hot”, men mengden cayenne du velger å bruke.
  2. Bland kyllingen godt inn med marinaden, og legg alt i en tett boks eller pose i kjøleskap i noen timer eller over natten.
  3. Ta stykkene ut av marinaden og legg dem i ett lag i et ildfast fat. Stek på 160-180 grader i 20-30 minutter, og la alt avkjøle seg så raskt som mulig – hvis ikke du skal putte det på grillen med en gang. Når kyllingen er avkjølt kan den ligge i kjøleskapet til turen starter.
  4. Grill stykkene på middels sterk varme i 10-15 minutter mens du snur dem jevnlig slik at de får fin grillskorpe på alle sider. Pass på at de blir ordentlig gjennomvarme før servering.
  5. Dryss på finhakket persille og/eller koriander før servering, og sett frem et liten kopp med flak-salt og eventuellt noen oppskårete lime- eller sitronskiver for en ekstra valgfri “touch”.
Fremgangsmåte:
  1. Del chilipepper på langs og ta ut frø og alt med en teskje. Skjær den i lange remser, og så på tvers for å få små biter (ca. 2x2mm). Finhakk hvitløken på samme måten, og legg det i blandingen av olje, koriander og lime/sitron + et par klyper salt og sort pepper og cayenne etter ønske. Her er det ikke chili-frukten som gjør kyllingen “hot”, men mengden cayenne du velger å bruke.
  2. Bland kyllingen godt inn med marinaden, og legg alt i en tett boks eller pose i kjøleskap i noen timer eller over natten.
  3. Ta stykkene ut av marinaden og legg dem i ett lag i et ildfast fat. Stek på 160-180 grader i 20-30 minutter, og la alt avkjøle seg så raskt som mulig – hvis ikke du skal putte det på grillen med en gang. Når kyllingen er avkjølt kan den ligge i kjøleskapet til turen starter.
  4. Grill stykkene på middels sterk varme i 10-15 minutter mens du snur dem jevnlig slik at de får fin grillskorpe på alle sider. Pass på at de blir ordentlig gjennomvarme før servering.
  5. Dryss på finhakket persille og/eller koriander før servering, og sett frem et liten kopp med flak-salt og eventuellt noen oppskårete lime- eller sitronskiver for en ekstra valgfri “touch”.

Les mer