Dette er Urnorsk-bonden

14 mai 2020

De er lokale, bærekraftige og kortreiste. De jobber utrettelig hver eneste dag, året rundt for å bevare norske mattradisjoner og kulturarv. Dette er Urnorsk-bonden, våre fantastiske matprodusenter! 


Med norsk mat av norsk kvalitet lager vi norske tradisjonsretter - og skaper noen nye, norske tradisjoner rundt grillen - med hjelp fra Urnorsk-bonden.  
 
Vi har søkt land og strand rundt, og samarbeider med en rekke dyktige matprodusenter - og disse er Urnorsk-bonden. 
 
Bærekraftig og kortreist
Urnorsk-bøndene har flere ting til felles, men viktigst av alt er våre felles verdisyn. Vi ønsker kortreist, lokal, bærekraftig, norsk mat på grillene, bålpannene og utepeisene i Urnorsk-serien.  

33532231_1828175350555446_7543295562120953856_n.jpeg

Urnorsk-bøndene deler de samme verdiene med oss, og leverer sunne, lokale råvarer. Å drive matproduksjon i et land som Norge både inspirerer og forplikter, og Urnorsk-bonden tar ansvar ved å drive på en måte som er best for dyrene, matkvaliteten og naturen.  
 
Tips og oppskrifter rett fra Urnorsk-bonden
De har innsikt i hvert eneste ledd i matproduksjonen, og flere års erfaring som matprodusent i Norge.  
 
Urnorsk-bøndene deler gledelig av sin erfaring, har en mengde med tips for matlaging og noen ordentlig gode oppskrifter på lur som er utarbeidet for produktene i Urnorsk-serien.  

Lykkelige griser, badeglade hjort og urnorske urteblandinger
Sveahjort med Bjørn Åge og Rita i spissen, driver gården Sveen Østre. Her har de rundt 60 mor-dyr og 50-60 kalver hvert år som har rundt 200 dekar å beite på, inkludert en egen dam hvor hjorten gjerne tar et forfriskende sommerbad!  
 
Sveahjort selger en gourmetkasse du kan bestille hjem med alt du trenger av lokale, bærekraftige ingredienser for å tilberede noen superdeilige middager! 
 
Bak det økologiske merket Fjellurt finner vi Birgit og Gunhild, som i likhet med grillene i Urnorsk-serien, er sterke, tøffe kvinner! Enten du er på jakt etter krydderblanding til grillmaten, en deilig urtete til å trekke over bålpannen eller kanskje kakepynt, kakefyll eller smaksetting av urtedram og røkelse, har Birgit og Gunhild noe for deg! 

urnorskbonden-fjellurt-gunhild-crop.jpeg

Fra Stølsvidda får du ikke bare lykkelige fjellgriser fra Valdres, men stølslam og reinsdyr. Gården blir drevet av familien Ødegård: Knut og Ragnhild, og barna Sigrid, Olea og Birger i vakre, norske omgivelser.  
 
Er du norsk matprodusent som deler våre verdier? Send oss en melding da vel!

Dette er Urnorsk på grillen

Vår serie griller, bålpanner og utepeiser er produsert for bruk i norske forhold. Produktene tåler bruk uansett vær slik at du er sikret et år fylt med urnorske høydepunkter! 
 
Drømmer du om ny grill kan du ta en titt på både disse Urnorske gassgrillene og kullgrillene, i tillegg til grillutstyr og tilbehør produsert i solide materialer.  
 
Bålpannen er et folkekjært produkt som vi nordmenn tar i bruk året rundt, kanskje spesielt mye om vinteren. I Urnorsk-serien har vi tre tøffe bålpanner, Ask, Embla og Jette.  
 
Utepeisene Siv og Dis gir ikke bare et stemningsfullt flammebilde, men fungerer ypperlig å grille på, og grillrist medfølger.

om_oss_familien3-stor.jpeg