Slik klargjør du din grill for nok en grillsesong!

15 mars 2021

Våren har igjen meldt sin ankomst, og så raskt gradene kommer seg på plussiden kommer også lysten til å kaste ytterjakka og fyre opp grillen snikende.

Enten du er typen som sverger til kullgrill eller du er en gassgrill-entusiast, er det et par ting det er essensielt at du tar deg tid til før vi offisielt kan annonsere at grillsesongen er underveis.

Sjekk gasstilførselen
Det å sjekke gasstilførselen er noe av det viktigste du gjør, så ikke hopp over dette skrittet selv om gasslangen tilsynelatende var i topp stand forrige sesong! For å enkelt se etter gasslekkasje trenger du faktisk bare såpe og vann! Dette smører du på slangen mens grillen er i bruk. Hvis såpevannet bobler må slangen byttes umiddelbart! Påfør såpevann rundt tilkoblingen til gassbeholderen og der slangen er festet til grillen. Bøy slangen, se etter sprekker. Ved en større lekkasje vil du kunne lukte propangass: avslutt grillingen med gang, og bytt slangen.

Gasslangen fra gassbeholderen til grillen bør byttes annethvert år, den MÅ byttes hvert tredje år. 

  • Grilltips: Grill store kjøttstykker på lavere varme – disse trenger lengre grilltid for ikke å bli brent. Bruk indirekte varme og lukk lokket! Indirekte grilling går som en lek med grillene i Urnorsk-serien!

Rengjort før vinteren?
Sola skinner og snøen skjønner at slaget er tapt … Det er virkelig på tide å hente frem grillen igjen. Selvom grillene i Urnorsk-serien tåler en støyt og er skapt spesielt for norske forhold, må også disse damene behandles med omsorg både før, under og på slutten av sesongen.  Vi tar vare på de vi er glade i, noe som selvsagt også er gjeldene for grillen!

Nettopp av den grunn var forhåpentligvis det siste du gjorde å rengjøre henne skikkelig før vinteren dukket opp for alvor. Er du blant de som virkelig tar hånd om henne som om hun er kvinnen i ditt liv, trenger du i hovedsak bare å sette inn rister med olje på din allerede rene og pene grill.

KBL_3903.jpeg
Vårrengjøring på grillen
Mange vil muligens oppleve at de ikke rengjorde grillen like godt (eller i det hele tatt for den saks skyld) før den ble satt bort for vinteren. Da er dette tiden for å igjen hente frem Grillbørste Børsta, grillens beste venn. En grillbørste trenger ikke være en dyr sak, men det er viktig å bruke den. Som hovedregel skal grillen rengjøres etter hver bruk! La henne frese på full styrke i ca 10 minutter etter du er ferdig med å tilberede maten, slik at du brenn bort fett og rester. Bruk deretter grillbørsten sammen med litt såpevann for en effektiv rengjøring.
 

Kle inn grillen din
Ta ekstra godt vare på grillen din - kle henne i grilltrekk Regnfrakk. Vi har regnfrakk til griller i alle størrelser, slik som Grilltrekk Regnfrakk - Medium, et grilltrekk som beskytter griller på størrelse med Karn og Disa mot både regn og støv. Regnfrakken holder henne ren og pen, og ikke minst forlenger hennes levetid.

Regnfrakken er laget for norske forhold, og er både svært slitesterkt og foret for å unngå kondens. Trekket er vanntett, sterkt og værbestandig.

  • Grilltips: Bruk en grillklype – ikke gaffel, når du skal flytte på kjøttet. Pass på at du ikke stikker eller legger unødig press på kjøttet, da vil saften og den gode smaken renne ut!


Med Grillsett Reiskap har du det mest essensielle utstyret du trenger for å få best mulig resultat på grillen: grillklype, stekespade og grillbørste.

Rengjør kullgrillen din enkelt
Kullgrillene i Urnorsk-serien er rimelig lette å rengjøre. Det er lurt å rengjøre disse innvendig før du skal bruke grillen. Risten kan enkelt tas ut og rengjøres, fjern asken, og bruk en grillbørste til å passe på at du får skrapt bort alle fett- og matrester. 

Pensle inn med olje
Etter du har rengjort grillen er det et godt tips å pensle henne med olje. På denne måten vil ikke mat sette seg like enkelt fast, og du får et bedre grillresultat og en grill som er lettere å rengjøre. Pass på at du aldri bruker aerosol sprayolje på en varm grill. Unngå olivenolje som ofte kan avgi en litt uvant smak på maten. Påfør gjerne litt smøremiddel på hengslene.

  • Grilltips: Pass på at du bruker den matte siden utover når du bruker aluminiumsfolie på grillen. Den skinnende siden reflekterer varmen!

 

Rengjøring gjennom sesongen
Det er viktig å rengjøre grillen grundig en gang i blant, ikke bare før og/eller etter sesongen. På den måten vil du få glede av henne i mange, mange år fremover. Griller du mye, bør dette gjøres et par ganger i løpet av sesongen. Ta ut alle delene av grillen (sjekk bruksanvisning for å være sikker på at du gjør dette rett) og vask med såpevann. Skrap bort alle rester av mat og fett. Sett inn med olje. 

  • Grilltips: Forhåndsvarming av en gassgrill tar rundt 5 minutter. En kullgrill bruker ca. 20 minutter.


Riktig vedlikehold på grillen er essensielt både for en grill som skal vare lenge og for at garantiprogrammet skal gjelde. Etter en grundig vårrengjøring på grillen er du klar for en deilig grillsommer! Akkurat som sine stolte navnesøstre er Urnorsk-serien kompromissløse griller som skapt for den urnorske mannen. Ta hånd om grillen som du ville kvinnen!
 
Nyt fritiden med Urnorsk på grillen!