Kjøkkenoppgradering ved Store Tannsjøen i Eventyrlig oppussing

6 oktober 2020

Utfordringen Halvor, Gustav og Ole får i episode 2, sesong 6 av Eventyrlig oppussing, er å bygge eget kjøkken, og omgjøre et soverom til to – kun avbrutt av en hyggestund rundt bålpannen.

Ved Store Tannsjøen i Nord-Odal ligger hytta som søstrene Kristine og Mari akkurat har fått overta fra sin onkel. Med en klassisk hytte-stil er den ganske sparsommelig møblert, men det massive potensialet gleder Halvor stort.

- Kjøkkenet er…. Ja, jeg skjønner, ler Halvor når han ser på det litt utdaterte, men romslige kjøkkenet. - Det er noe vakkert med det gamle og, må han innrømme – men oppdateringer skal det jo bli!

- Det er jo litt sjarmerende, skyter søstrene inn, og Halvor finner nok av interiørskatter på hytta som han ønsker å ta vare på og oppdatere.

Inspirert av Halvors egen hytte

Skogshytta til Mari og Kristine er ganske lik Halvors egne hytte Boblebu, og han bruker denne som inspirasjon.

- Her er det en fantastisk flott, gammel tømmerkasse fra slutten av 1930-tallet og dét er utgangspunktet for stilen vi har valgt: det skal være lunt, raust, mørkt og trivelig. Midt inni skauen kan vi ikke kjøre på med hvitt tak og tregulv, sier Halvor – og ser opp og ned på det hvite taket og hvite tregulvet.

«Gammelt» nytt og oppgradert kjøkken

Til å bygge kjøkkeninnredningen, har Ole og Gustav tatt vare på det fantastiske treverket som tidligere utgjorde veggen mellom det gamle kjøkkenet og soverommet.

- Det er jo så fint gammelt materiale som matcher det originale vi har, forklarer Ole.

Gustav sier seg enig, og resultatet er et nytt «gammelt» kjøkken.

- Dette kjøkkenet er ganske lite, men noen har lagt sjelen sin i dette for 90 år siden. Det er laget av fine, herlige gamle materialer, og vi har spart på veggen vi har tatt ned – her snakker vi kjerneved fra 30-tallet, forklarer Ole.

Kjøkkenet skal beholde sjelen – men komforten skal økes!

 

Tannsjoen-etter-bilde-TMM-00803_1920_jpg.jpeg

- Tanken er å oppgradere kjøkkenet littegrann, med det gamle: ny benkeplate så vi får plass til gass under benken, ny gasskomfyr og en ny benk med hyller under.

Gasskomfyren Halvor og gutta har valgt til kjøkkenet er en sort Chef Pro – her på hytta valgte de 50 x 50 cm, men den kommer også i 60 cm bredde.

Kjøleskapet er et sort Ventus 60 som passer perfekt under kjøkkenbenken.

Overnatter på Eventyrlig-hytta ved Nøklevann

Som en overraskelse til Ole og Gustav, har Halvor fått låne en hytte de pusset opp for to år siden – et tømmerhytteparadis ved Nøklevann.

-Putene! Putene er på stell, utbryter Halvor i det han kommer inn og for første gang besøker en hytte som tidligere er pusset opp i Eventyrlig oppussing.

- Kjøkkenet – kjøkkenfronten, og… det er gøy å se! Sier Gustav og Halvor, og tar en nærmere kikk på gasstoppen, innbyggingsovnen på gass og gasskjøleskapet fra Sunwind.

Kos rundt bålpannen

Med nypoppet popkorn i popkorngryte Sprettkønndigel over bålpanne Embla, får gutta en velfortjent hyggestund før de fortsetter oppussingen.

- Hva er det du driver med her a… Popkorn? Spør Gustav.

- Popkorn! Svarer Halvor, og med litt olje og upoppet popkorn i popkorngryta, plasseres den oppå risten på bålpanne Embla. -Den fyller seg opp, denne her, sier han, og har plutselig en gryte full med popkorn.

- Det ser altså så fresh ut, utbryter Ole. - Det var helt nydelig, det!

Og med en voksendrikk i den ene hånden, og skål med popkorn i den andre er konklusjonen på overraskelsen klar:

- Kjære tid, så nydelig!

Et komplett, oppgradert hyttekjøkken

Jordkjelleren har gjort nytte for seg – men det er på tide med en oppgradering:

- De hadde «kjøleskap» i gulvet, men nå får de jo faktisk et ordentlig gasskjøleskap, sier Ole i det han pakker ut Ventus 60 i sort av emballasjen.

- Det er litt luksus!

Tannsjoen-etter-bilde-TMM-00804_1920_jpg.jpeg

Kjøleskapet monteres under kjøkkenbenken, mens gasskomfyreb Chef Pro 50 cm monteres på andre side av kjøkkenbenken Ole har snekret.

Fornøyde hytteeiere

Når Mari og Kristine endelig får komme tilbake, er de spente på hva som har endret seg siden sist.

- Åh herreguuuuud, hvines det, og mens Mari lar tårene trille, beveger Kristine seg entusiastisk hva oppgradering til oppgradering og påpeker hvor flott alt er blitt.

- Det her var aller tiders, det… Jeg tror det ikke, sier Mari når hun har fått summet seg og kan ta inn den «nye» hytta.

- Se hva vi har fått, utbryter Mari og peker på den nye gasskomfyren – en klar oppgradering fra den frittstående koketoppen med to gassbluss.

- Det her var helt utrolig! Jeg har ikke ord, sier Mari, og Kristine sier seg enig. - Dere ser happy ut, da? Ler Halvor, og smiler til et litt overveldet søskenpar.

- Ja, det er bare så mye! Alt er så fint. Jeg er så takknemlig, jeg er helt målløs, smiler Mari, og lar enda noen tårer trille.

- Dette er en drøm, det er rett og slett en drøm, avslutter Kristine.