Eventyrlig oppussing av hyttekjøkkenet på Fårnøtt

24 september 2020

I første episode av sjette sesong drar Halvor, Ole og Gustav til Fårnøtt for en eventyrlig oppussing! Se resultatet her.

På østsiden av Søndre Karlsøy i Sarpsborg kommune ligger de to holmene som sammen utgjør Fårnøtt, vesle Fårnøtt og Store Fårnøtt.

Her har Nils og kona en hytte som er svært tradisjonell i stilen, fra hans foreldre.

- Er dette gangen? Og kjøkkenet? Spør en forfjamset Halvor i det han trer inn i hytta. Her er nemlig kjøkkenet i gangen, eller gangen i kjøkkenet om du vil – og ‘kjøkkenet’ begrenser seg i hovedsak til en liten kjøkkenbenk med en gasstopp og et gammelt gasskjøleskap under benkeplaten.

- Nå er det en hybrid av en rosemalt fjellhytte men med en 80-talls peis, også ligger det nydelig til! Sier Halvor og kikker seg godt rundt.

I sommerstuen som paret er veldig glad i, har de enda en kjøkkenbenk med kokeapparat, gasskjøleskap og gassvannvarmer montert på den bakre kortveggen i rommet.

- Vi er kjempeglad i rommet, spiser middag her, det er varmt… forteller hytteeierne.

Halvors plan er klar: vekk med fjellhytte-stilen, lysne og ta inn det nordiske

Ny og effektiv planløsning

Det er raskt ut med det gamle, og nær sagt alt inne, peis inkludert, rives. På denne måten kan Halvor, Gustav og Ole gi en enda mer effektiv planløsning som blant annet vil by på et nytt og flott kjøkken med masse benkeplass, nytt og stort Ventus 225 liter gasskjøleskap, gasstopp Proline og innbyggingsovnen Emotion (for gass).

- Kjøkken, kjøkken, kjøkken bortover her, det er jo helt genialt. Masse kjøkkenplass, benkeplass… smiler en oppglødd Halvor.

Med den nye planløsningen legger kjøkkenet med utgang rett til sommerstuen.
IMG-4613-10209695_1080.jpeg

Et stort og praktisk kjøkkenFarnott-etter-bilde-TMM-00505_1920_jpg.jpeg

… framfor to små, upraktiske kjøkken er selvsagt masterplanen til Halvor Bakke.

- Her har vi revet utekjøkkenet bak meg for nå kommer kjøkkenet her, rett i tilknytning til utestua. Du kan grille ute, steke inne, vaske, så slipper man å ha to kjøkken på en liten hytte, det blir mye mer fleksibelt, forklarer han.- Masse puter, levende lys og deilige middager om sommeren!

I mellomtiden lager Ole et minimalistisk, nordisk spisebord av eik som får plass i den nyoppussede sommerstua.

Stekeovnen er en innbyggingsovn på gass. Fordi ovnen kan bygges inn, kan den monteres i den høyden man selv ønsker, og Halvor monterer Emotion gasstekeovn i det store, høye kjøkkenskapet slik at man kan åpne ovnen uten å måtte bøye seg.

- Nå kan de bare åpne døra så har de et fullt, gigantisk deilig kjøkken der inne, smiler Halvor fra plassen sin i sommerstua.

Fornøyde hytteeiere

I tillegg til å være spente på, vel – alt, var det spesielt hvilke løsninger Halvor og gutta hadde valgt som familien gledet seg mest til å se. At hytta var mindre praktisk før Eventyrlig oppussing dukket opp, er ingen hemmelighet.

- Åh. Herre. Gud… det er en ny hytte! Det er helt… Det er sjukt! Helt fantastisk!

Tårene triller når Nils og familien får se det endelige resultatet.

- Kjøkkenet som var i gangen, ser dere nå er borte, der er det garderobeskap, forklarer Halvor. - Vi har gjort en annen løsning… skal vi se på det?

Han tar med seg familien bort til det nye kjøkkenet, og det gispes av både mor, far og begge døtre.

- Se på det kjøkkenet, se på det opplegget her, utbryter de og titter nærmere på gasstoppen.

- Nå kommer vi til å hjelpe til mye mer å lage mat, for nå er det mye gøyere, utbryter yngstejenta til latter og jubel fra begge foreldrene.

Sommerstua skuffer heller ikke, og hele familien er storfornøyde med alle nye løsninger.

- Det er helt rått! Avslutter de.

 

Farnott-hytteeiere-TMM-00411_1080_jpg.jpeg