Fylte potetskinn på grillen

13 september 2021

Fylte potetskinn er et spennende og kreativt tilbehør til middagen din. Potetene kan fylles med så og si alt, så her kan du la ideene løpe fritt! 

Den allsidige poteten kan fylles med en rekke av deilige ingredienser, og det er kun fantasien som setter grenser. Fra kremet ost og bacon til friske urter og grillede grønnsaker - mulighetene er uendelige. Enten du ønsker å tilføre en ekstra smakseksplosjon til grillmåltidet ditt eller ønsker å imponere gjestene dine med en spennende rett, vil de fylte potetskinnene definitivt være en kulinarisk suksess.

Denne oppskriften kombinerer den kremete smaken av revet ost, den saftige smaken av kantareller, samt den sprø og friske smaken av aspargesbønner.

Fylt potet:

4 Bakepoteter
Ca 100g Revet ost
200g Kantareller
100g Aspargesbønner
1 fedd Hvitløk
2ss Smør
2ss Crème fraîche

Fremgangsmåte:
  1. Sett på grillen din på rundt 200 grader. Sørg for at du har en sone på grillen din med indirekte varme.
  2. Skyll og tørk potetene dine godt. Finn fram en gaffel og stikk små hull i hver potet 4 ganger. Dette gjøres for å unngå at potetene sprekker underveis.
  3. Pakk potetene i folie. Legg de på den indirekte varmen og bak i 50 minutter. Ta av folien og la de bake i 10 minutter til så de blir helt møre.
  4. Når du venter på potetene, får du tid til å forberede kantareller og aspargesbønner.
  5. Kantareller og aspargesbønner skal blandes i potetene så her er det viktig å kutte begge deler opp i små nok biter.
  6. Hent frem en stekepanne. Dette kan gjøres på grillen eller på komfyren.
  7. Fyll opp stekepannen med en god mengde med smør. La smøret smelte og tilsett kantarell, aspargesbønner og finhakket hvitløk.
  8. Stek de rolig og krydre over med salt og pepper og sett det til side.
  9. Forhåpentligvis er potetene ferdig nå!
  10. La potetene kjøle ned i 5 minutter og del hver potet i to deler.
  11. Ta en skje og grav ut all innmaten. Her er det viktig å være forsiktig slik at potetskallene ikke blir ødelagt. Legg innmaten i en skål og mos det sammen til en potetmos. Ta kantareller og aspargesbønner, noen gode spiseskjeer med smør og crème fraîche, revet ost og bland godt sammen.
  12. Fyll opp potetskinnene med blandingen og topp de av med litt mer revet ost.
  13. Legg de tilbake på grillen i noen minutter slik at de blir gjennomvarmet og osten er smeltet slik du liker det.
  14. Når de fylte potetene er ferdige, kan du strø over noen valgfrie urter – Vi anbefaler finhakket gressløk! ​​​​​​​

Tips: Denne oppskriften passer til mye forskjellig, spesielt til vår oppskrift på grillet tynnribbe! Her kan du for eksempel ta et par terninger med sprø svor og toppe det på potetene for en kul presentasjon.

Om du vil ha de som en egen rett anbefaler vi å blande inn sprøstekte terninger med bacon.