Italiensk Pizza på grillen

24 august 2022

Pizza er skapt for å deles! Og slenger du den på grillen får du et lite stykke Italia hjemme i hagen! Med en tynn sprø bunn i kombinasjon med et tynt lag med tomatsaus, revet ost og din favoritt topping, kan det ikke bli feil!

En hjemmelaget pizzadeig er raskt og enkelt å lage. Deigen bør heve til dobbelt størrelse, ca 30-60 minutter, før du steker den, så begynn gjerne litt før du skal grille. Vårt beste tips er at du velger «tipo 0» eller «tipo 00» mel da får du en enklere, smidigere og mer luftig deig å jobbe med. Og den deilige sprø skorpa!

Produkter vi anbefaler:

Skal du grille en ekte Italiensk pizza fungerer Urnorsk på grillen sine gassgriller og kullgrill Freda utmerket, og gir deg et perfekt resultat hver gang. I tillegg trenger du en pizzastein, Pizzastein Bakstehelle er en pizzastein som passer enhver pizzaelskende grillsjef. Har du i tillegg Pizzaspade Bakstespaden og bruker godt med mel vil pizzaen skli av på pizzasteinen uten problemer.

Pizzabunn:

500g Pizzamel tipo 0
2 ts tørrgjær (gjerne Idun pizzagjær)
2 ss Olivenolje
1 klype salt
1 klype sukker
3 dl vann (37 grader)

Fremgangsmåte:
  1. Bland alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin, ha i vann og olivenolje og la maskinen gå i 10 min på lav/medium hastighet. Ha i mer vann eller mel for å få en perfekt deig hvis det trengs.
  2. Når deigen er ferdig eltet lar du den hvile i 30 min til dobbel størrelse, med et klede eller plastfolie over mens du gjør klar toppingen.

COLOURBOX1178769.jpgTrikset for at pizzadeigen ikke skal sette seg fast i pizzasteinen og pizzaspaden er å ha nok mel på både bord, kjevle. pizzaspade og pizzasteinen når du skal bake ut pizzabunnen. Her er det bare å strø på rikelig.

Pizzatopping

Når pizzadeigen er klar og står til heving gjør du klart pizzatoppingen, kutt opp grønnsaker, gjør klart pizzasaus og pizzaost. Bruk gjerne flere varianter av ost da får du ekstra smak på pizzaen.

Del pizzadeigen i 4 deler, hel på mel på kjøkken benken og kjevl ut pizzadeigen. Ha godt med mel på pizzaspaden og legg pizza deigen på pizzaspaden før du har på pizzatopping. Så har du på pizzasaus, strør over revet ost og ønsket topping.

Pizzastein_italiensk_lav.jpg
Klarer du ikke helt å bestemme deg for hvilken pizzatopping du ønsker, del pizzaen i to så slipper du å velge.

Finn frem grillen

Bruk høy varme og varm opp pizzasteinen i ca. 5 minutter før du steker pizzaen.

Når pizzasteien er ordentlig varm, legg på pizza og på få minutter har du et sprøtt og nydelig resultat med en urnorsk tvist!

Tips! Skal du steke flere pizzaer kan det være lurt å forsteke alle bunnene først, og deretter steke en og en pizza med topping.

Les mer