Reinsdyrfilet er mørt og smakfullt, og noe av det mest urnorske og eksklusive vi kan by på her i landet. Men det behøver ikke være komplisert for det! Denne varianten serveres med en rødvinssaus og grillede grønnsaker.
Dette trenger du
REINSDYR
Indrefilet av reinsdyr
5 dl rødvin
En kvast rosmarin og timian
Litt havsalt
En liten neve pepperkorn
Smør til steking
GRØNNSAKER
En rødbet
4 gulrøtter
10 champignoner
Amadinepoteter
Salt og pepper
Litt smør
RØDVINSSAUS
Et stort glass rødvin
Tre dl god kraft
Sjallottløk
Sukker
Smør
Salt og pepper
Slik går du frem
- Bland sammen rødvin, rosmarin, timian, salt og pepper i en bolle. La reinsdyrfileten marinére i blandingen i kjøleskap i minst én time.
- Del potetene i to. Grilles på grillrist eller grillplate med noen ferske urter.
- Lag saus. Fres sjallottløk i litt smeltet smør. Tilsett rødvin og kraft og redusér til ca. halvparten. Smak til med salt, pepper og sukker. Rør inn en klatt smør rett før servering.
- Skjær grønnsakene opp i strimler. Grill 3 grønnsakene på rist, eller i grønnsakskurven i kokegropen.
- Grill reinsdyrfileten slik du foretrekker.