Grillet reinsdyrfilet

31 mai 2020

Reinsdyrfilet er mørt og smakfullt, og noe av det mest urnorske og eksklusive vi kan by på her i landet. Men det behøver ikke være komplisert for det! Denne varianten serveres med en rødvinssaus og grillede grønnsaker.

Dette trenger du

REINSDYR
Indrefilet av reinsdyr
5 dl rødvin
En kvast rosmarin og timian
Litt havsalt
En liten neve pepperkorn
Smør til steking

GRØNNSAKER
En rødbet
4 gulrøtter
10 champignoner
Amadinepoteter
Salt og pepper
Litt smør

RØDVINSSAUS
Et stort glass rødvin
Tre dl god kraft
Sjallottløk
Sukker
Smør
Salt og pepper

Slik går du frem

  1. Bland sammen rødvin, rosmarin, timian, salt og pepper i en bolle. La reinsdyrfileten marinére i blandingen i kjøleskap i minst én time.
  2. Del potetene i to. Grilles på grillrist eller grillplate med noen ferske urter.
  3. Lag saus. Fres sjallottløk i litt smeltet smør. Tilsett rødvin og kraft og redusér til ca. halvparten. Smak til med salt, pepper og sukker. Rør inn en klatt smør rett før servering.
  4. Skjær grønnsakene opp i strimler. Grill 3 grønnsakene på rist, eller i grønnsakskurven i kokegropen.
  5. Grill reinsdyrfileten slik du foretrekker.