Pizza på grillen gir en deilig, sprø pizzabunn - akkurat slik du vil ha! Tilberedes på Bakstespaden, grilles på Bakstehellen.
Dette trenger du
2 dl creme fraiche
2 dl ost, f.eks. mozzarella
8 skiver røkelaks
4-6 grønn asparges
2 ss olje
Mel til pizzaspade
Ferdig tilberedt pizzadeig
Slik går du frem
- Ha godt med mel på Bakstespaden. Rull ut og form pizzadeigen på Bakstespaden. Pass på at den enkelt glir på pizzaspaden, bruk eventuelt mer mel.
- Bruk pizzaspaden til å flytte deigen over til den varme pizzasteinen. Grill pizzabunnen på steinen i ca. 1-2 minutter, til den får litt farge.
- Pensle aspargesen med olivenolje før du legger aspargesen på grillen. Grill et par minutter til de er møre.
- Ta pizzabunnen av pizzasteinen, og tilbake på Bakstespaden. La den nygrillede siden ligge opp.
- Smør creme fraiche på pizzadeigen.
- Strø osten over.
- Legg skivene med røkelaks utover pizzaen.
- Legg de ferdiggrillede aspargesene på pizzaen.
- Flytt pizzaen tilbake til pizzasteinen og grill over indirekte varme (husk å lukke grillens lokk) til osten har smeltet.
- Pynt gjerne med litt dill rett før pizzaen skal serveres!