Paella

31 mai 2020

Vi gir den spanske favoritten en norsk vri ved bruk av lokale delikatesser fra sjøen og tilbereder den selvfølgelig over bålpannen!

Paella
(4 porsjoner)

 250 g friske, rensede norske blåskjell
500 g parboiled ris
1 liter hvitvin
Litt kyllingbuljong
1 g hel safran
600 g kyllingbryst i strimler
400 g reker uten skall og streng
250 g kamskjell
1 stk. rød paprika i terninger
1 stk. grønn paprika i terninger
100 g sukkererter i strimler
Salt og pepper til smak

Slik går du frem

  1. Hell hvitvinen og kyllingbuljongen i støpejernsgryten sammen med safran og blåskjell.
  2. La det koke til blåskjellene åpner seg. Ta blåskjellene ut, sett til siden i en skål.
  3. Tilsett ris, kylling, reker, paprika og kamskjell. La det hele koke, rør en gang iblant til risen har absorbert all væsken.
  4. Tilsett blåskjellene og sukkererter, og smak til med salt og pepper.


P.S.: Hvis risen absorberer væsken raskere enn risen blir ferdig, tilsetter du litt vann eller vin for å unngå at det brenner seg.

Vel bekomme!