Pinnebrød over bålet

9 juni 2020

Sjekk ut denne superenkle oppskriften på pinnebrød - enten det skal tilberedes på grill eller over et vanlig bål eller bålpane.

Til ca. 4 personer.
 
260 g hvetemel
70 g sammalt hvete - eller annet mel du foretrekker, f.eks. rug.
1,5 ts bakepulver
2 ss sukker
1,5 ts salt
1,3 dl lunkent vann
0,7 dl nøytral olje
 
Tilbredning

  1. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  2. Tilsett vann og olje, elt deigen i ca. 10 minutter til den er smidig og klumpfri. Du kan tilsette mer vann hvis deigen er for tørr.
  3. Pakk deigen inn i en plastpose eller plastfolie til du ønsker å bruke den.
  4. Del deigen i like store biter, og rull den ut.
  5. Stek brødet på et pinnebrødspyd over bålet eller grillen. Snu det ofte slik at brødet ikke blir brent på en side.

 
Tips: Tilsett urter for et ekstra smaksrikt pinnebrød. Urter som passer godt med pinnebrød kan være timian, oregano, basilikum eller rosmarin. Surr pinnebrødet rundt en grillpølse for en 2 i 1-løsning!