Bålpannekaker

30 mai 2020

Den klassiske pannekaken har fått plass på både frokost- og middagsbord i generasjoner. Med denne oppskriften får den også plass rundt bålet!

Det blir godstemning for hele familien når du tar i bruk stekepannen Pannekaka og benker deg rundt bålpannen. For en ekstra urnorsk stemning, foreslår vi høytlesning av Asbjørnsen og Moes eventyr om pannekaka.

Bålpannekaker:

4 egg
3 dl hvetemel
5 dl melk
En klype salt
Smør til stekepannen

 

Fremgangsmåte:
  1. Bland de tørre ingrediensene i en bolle
  2. Rør inn halvparten av melken til du får en klumpfri røre
  3. Tilsett resten av melken, og rør godt
  4. Visp inn eggene
  5. La pannekakerøren svelle i minst 15 min
  6. Stek i stekepannen over bålet. Når oversiden bobler, kan pannekaken snus.

 
Tips: For en litt grovere versjon som passer ypperlig til middag, kan du bytte ut halve hvetemelmengden med fin sammalt hvete. For enda grovere pannekaker kan du bytte ut hele mengden hvetemel med et grovbakstmel.
 
Vel bekomme!